onsdag 19. februar 2014

Next year in Lerwick - fineste genseren

Jeg har blitt rammet av et alvorlig tilfelle av bloggtørke, men det strikkes som vanlig forholdsvis iherdig, og denne genseren fortjener å bli vist fram. Så bloggvegringen får gå i skammekroken en stund og forhåpentligvis lærer den leksa og forsvinner. Til saken, genser:


Denne vakre mønstergenseren har Torirot designet. Her er det masse fine detaljer, som at alle mønsterbordene er forskjellige og mønstrene er "fyldigere" midt på, noe som gir en slankende effekt.

Helt siden jeg så Torirots versjon, og deretter Judith, Knitnetty og Elle-melle sine har jeg hatt veldig lyst til å strikke denne. Så jeg følte meg veldig heldig da jeg fikk lov å være siste teststrikker på denne etter bare litt masing.

To be or not to be...
Oppskriften foreslår garn av Finull-tykkelse. Jeg strikker løst, så erfaringen tilsier at det er lurt å velge tynnere garn. Siden jeg hadde nok av farger i supersoft-tykkelse (trodde jeg) gikk jeg for det. Så dette er faktisk en restegarnsgenser, men det sier kanskje mer om garnlageret mitt enn noe annet. Strikkefastheten er 26/10 og det fikk jeg akkurat på pinne 3.5, som er den pinnetykkelsen jeg i grunnen liker best å strikke med også.

Mønsteret på denne genseren er veldig gjennomarbeidet, detaljert og grundig. Her blir du ledet gjennom strikkingen fra punkt til punkt og fra bord til bord. Så mye mønsterstrikk er litt tidkrevende, men her er det så mange forskjellige border og farger så det blir aldri kjedelig.


Å strikke mønster med supersoftgarn (av typen Holst, Malsen og mor, Geilsk osv.) er litt frustrerende underveis. Siden garnet er så tynt, er det vanskelig å få et jevnt og pent resultat mens man strikker. Men etter vask, så skjer det en forvandling. Garnet fluffer seg opp som en drøm og nesten alle ujevnheter forsvinner. Før vask var jeg ganske fornøyd med genseren, etter vask var jeg superfornøyd.

Typisk nok ble jeg rammet av den såkalte restegarnsforbannelsen og gikk tom for det lyse garnet omtrent halvveis nede på erme nr 2. Så da måtte jeg bestille mer garn, og da kunne jeg jo likegodt bestille til tollgrensen, så da hadde jeg plutselig 6 nye nøster i hus. Det nye lyse nøstet var typisk nok en god del mørkere enn det jeg hadde fra før. Så jeg endte opp med å bruke en liten rest lys ull fra Nøstsebarn og opprekksgarn fra en uferdig vott, som jeg alternerte med for å få forskjellene minst mulig synlig. Det ble vellykket, men garnbestillingen viste seg jo å være helt unødvendig.


Det blir en og annen tråd å feste til slutt. Jeg strikket inn ca halvparten av trådene, så da var det "bare" halvparten av disse som skulle festes. Men, ikke la trådendene avskrekke deg fra å strikke genseren, det er verdt det når resultatet blir så bra.

Jeg anbefaler alle som har lyst på en liten utfordring å strikke denne genseren når mønsteret kommer. Mønsteret er som sagt veldig godt og  jeg er veldig fornøyd med min nye genser.

Pinneguri har forresten en vakker versjon av genseren på pinnene nå også, hvis noen trenger mer inspirasjon.

Flere bilder og detaljer på Ravelry

Jeg har planer om utendørsbilder når jeg har fotograf, dagslys og oppholdsvær tilgjengelig samtidig. Da kan det være fare for et nytt billedras.