Next year in Lerwick - fineste genseren

Jeg har blitt rammet av et alvorlig tilfelle av bloggtørke, men det strikkes som vanlig forholdsvis iherdig, og denne genseren fortjener å bli vist fram. Så bloggvegringen får gå i skammekroken en stund og forhåpentligvis lærer den leksa og forsvinner. Til saken, genser:


Denne vakre mønstergenseren har Torirot designet. Her er det masse fine detaljer, som at alle mønsterbordene er forskjellige og mønstrene er "fyldigere" midt på, noe som gir en slankende effekt.

Helt siden jeg så Torirots versjon, og deretter Judith, Knitnetty og Elle-melle sine har jeg hatt veldig lyst til å strikke denne. Så jeg følte meg veldig heldig da jeg fikk lov å være siste teststrikker på denne etter bare litt masing.

To be or not to be...
Oppskriften foreslår garn av Finull-tykkelse. Jeg strikker løst, så erfaringen tilsier at det er lurt å velge tynnere garn. Siden jeg hadde nok av farger i supersoft-tykkelse (trodde jeg) gikk jeg for det. Så dette er faktisk en restegarnsgenser, men det sier kanskje mer om garnlageret mitt enn noe annet. Strikkefastheten er 26/10 og det fikk jeg akkurat på pinne 3.5, som er den pinnetykkelsen jeg i grunnen liker best å strikke med også.

Mønsteret på denne genseren er veldig gjennomarbeidet, detaljert og grundig. Her blir du ledet gjennom strikkingen fra punkt til punkt og fra bord til bord. Så mye mønsterstrikk er litt tidkrevende, men her er det så mange forskjellige border og farger så det blir aldri kjedelig.


Å strikke mønster med supersoftgarn (av typen Holst, Malsen og mor, Geilsk osv.) er litt frustrerende underveis. Siden garnet er så tynt, er det vanskelig å få et jevnt og pent resultat mens man strikker. Men etter vask, så skjer det en forvandling. Garnet fluffer seg opp som en drøm og nesten alle ujevnheter forsvinner. Før vask var jeg ganske fornøyd med genseren, etter vask var jeg superfornøyd.

Typisk nok ble jeg rammet av den såkalte restegarnsforbannelsen og gikk tom for det lyse garnet omtrent halvveis nede på erme nr 2. Så da måtte jeg bestille mer garn, og da kunne jeg jo likegodt bestille til tollgrensen, så da hadde jeg plutselig 6 nye nøster i hus. Det nye lyse nøstet var typisk nok en god del mørkere enn det jeg hadde fra før. Så jeg endte opp med å bruke en liten rest lys ull fra Nøstsebarn og opprekksgarn fra en uferdig vott, som jeg alternerte med for å få forskjellene minst mulig synlig. Det ble vellykket, men garnbestillingen viste seg jo å være helt unødvendig.


Det blir en og annen tråd å feste til slutt. Jeg strikket inn ca halvparten av trådene, så da var det "bare" halvparten av disse som skulle festes. Men, ikke la trådendene avskrekke deg fra å strikke genseren, det er verdt det når resultatet blir så bra.

Jeg anbefaler alle som har lyst på en liten utfordring å strikke denne genseren når mønsteret kommer. Mønsteret er som sagt veldig godt og  jeg er veldig fornøyd med min nye genser.

Pinneguri har forresten en vakker versjon av genseren på pinnene nå også, hvis noen trenger mer inspirasjon.

Flere bilder og detaljer på Ravelry

Jeg har planer om utendørsbilder når jeg har fotograf, dagslys og oppholdsvær tilgjengelig samtidig. Da kan det være fare for et nytt billedras.


Kommentarer

Sylvia sa…
For en nydelig genser . Og at du kun har brukt restegarn er helt utrulig. Den var veldig fin på også.
Håper bloggtørken gir seg.....men du strikker og er kreativ, og det er jo det som teller mest.
Ha en fin dag, Vibeke.
Jane sa…
Denne har jeg fulgt med argusøyne på Ravelry. Tror det er den vakreste genseren jeg noen gang har sett. Du har i tillegg valgt helt fantastisk fine farger.
Grete sa…
Herlig genser! Og den slankere effekten liker jeg godt!
hobbyvenn sa…
En nydelig genser! Ser ut til å være mye arbeid, men når resultatet blir så flott går det an. Verre med alle de trådene som skulle festes... Lykke til med neste prosjekt.
torirot sa…
Gjør ingenting med et nytt billedras :-) Takk for hjelpen!
Erica sa…
Denne er så nydelig, og den er enda penere i virkeligheten. Og garnbestilling er da aldri unødvendig!
Rigtig smuk genser ! jeg elsker mønsterstrik - og du har ret i, at det er en god detalje med større mønster i taljen :o) Jeg plejer at strikke enderne ind, så jeg undgår at hæfte alle enderne til sidst - men jeg tror det er en temperementssag hvad man finder lettest.
Lene sa…
Nydelig genser:-)
Innestemmen sa…
Å, fyttikatta, superfin!! Nydelige farger og mønster :)))
Ingvild sa…
Har også sett denne genseren på Ravelry og forelska meg. Den hamnar nok på pinnane etterkvart! Din versjon var veldig flott, nydeleg fargeval :)
Kort og Søm sa…
For en utrolig nydelig genser du har strikket!
For en jobb!!

Fredrikke :)
Wow for en utrolig lekker genser 😄
Kirsti sa…
For en fargerik og nydelig genser!
Jeg gleder meg veldig til mønsteret slippes, det frister VELDIG med en så flott genser. Nydelige fargevalg! Og jeg strikker også løst, så jeg kan satse på restegarnsstrikk i tynn ull, jeg og...
Birgitte sa…
Her har du hatt litt av et arbeid, men når resultatet blir så flott som dette er det nok verdt det ja! Denne kan du være stolt over:)
Bodil sa…
Fantastisk flott, og litt av ein jobb :) Og så flotte fargar.
Fantastisk flott genser du har strikket! For en jobb!
SILKESAUEN sa…
Vakker, vakker! Og snittet ser også til å passe perfekt til deg!

Eg skriv som til Pinneguri: Eg håpar at torirot gjer mønsteret tilgjengeleg snart - då skal eg kanskje driste meg til å lage ein barne-versjon ...
Ina sa…
Ååå, en helt fantastisk flott genser det der! Helt nydelig til deg, sitter som et skudd. Ser for meg trådfestinga kunne bli en bøyg for min del, men sluttresultatet gjør det absolutt verdt det.
Anne Marie sa…
Veldig, veldig fin! Og den sitter kjempepent på deg!
Wow, denne var flott! Nesten mer kunst enn strikking dette :)
Denne er bare så lekker! Trodde jeg hadde lagt inn kommentar, men ble visst så imponert da jeg så den så jeg glemte det :)
Fantastisk fin - åh den som hadde talentet og tålmodigheten til mønsterstrikk.....
Linda Aasan sa…
Utrolig lekker! Men langt utenfor hva hodet mitt fikser av mønster, dessverre... Men jeg skal strikke kofte, i hvert fall - så får vi se om jeg rammes av samme restegarnforbannelse som deg...
Uldbegavet sa…
Wauww den er utroligt smuk. Sikke et stort arbejde. Virkelig fin.
Fy flate! Denne genseren din er så lekker altså! *sikle*
Jeg bøyer meg i hatten - utrolig lekker genser og for et arbeid! :-))
Lisbeth Bula sa…
Nydelig, Vibeke!! Har ikke lagt igjen så mange kommentarer her de siste mandag men følger med på alt det flotte du har strikket.
Åse sa…
Åh, denne var jo bare helt nydelig! Så utrolig fint fargespill i den :)
Barwitzki sa…
Fantastisk er genseren - deilige farger -
en riktig yndling-stykke :-) Jeg har veldig lyst å strikke...
Hjertelige hilsen sender deg Viola.

Kort og Søm sa…
For en utrolig fin genser du har strikket! :)