tirsdag 31. desember 2013

Mønster på Hverdagsjakka i Familien denne uken

Jeg var så heldig å få teststrikke Hverdagsjakka for Pinneguri tidligere i år, og nå er mønsteret endelig blitt publisert i Familien. Jeg har tidligere blogget om herligheten her.


Jakka anbefales varmt! Den har en enkel konstruksjon, strikket ovenfra og ned med raglan. Jeg har strikket to stykker og begge er mye brukt. Den første i Pickles Pure Wool er nok favoritten, siden den holder fasongen så fint og er såpass ettersittende at den passer veldig godt under jakker og kåper.


Hverdagsjakke nr 2 har jeg strikket i Geilsk tweed og et tynt deilig garn fra Rasmilla, som jeg strikket sammen med Drops lace, for å få ca samme tykkelse som tweeden. Denne jakka ble litt større, men er god og myk og kan fint brukes utenpå t-skjorter og topper uten å klø. Geilsk tweed har samme løpelengde som Pickles tweed, som er et mulig alternativ.

Jeg har i grunnen lyst på en til, men jeg sitter litt på hendene, for behovet for flere strikkejakker er vel egentlig ikke påtrengende.

Og skulle du ikke rekke å kjøpe Familien, så kommer mønsteret på Ravelry til sommeren.

Pinneguri har skrevet mer om Hverdagsjakka her. Hun er forresten også ute med en splitterny strikkepodcast denne uka, den anbefales også.

lørdag 28. desember 2013

Personlig geriljastrikk

Joda jeg lever, og jeg strikker også. Blogging derimot har det vært dårlig med i det siste. Snart er det nytt år og nye bloggmuligheter, så jeg satser på ny frisk da.

For en kort stund siden, fylte jeg et ganske rundt år og i den anledning så fikk jeg min egen, personlige geriljastrikk i gave av herlige strikkedamer.


Det var en stor overraskelse å gå ut for å hente avisen og oppdage at trappegelenderet hadde fått en skikkelig make-over i nattens mulm og mørke.


Nå har jeg det fineste gelenderet i byen, og i tillegg hang det en garngave på døra. Da er det ikke så ille å fylle et rundt år i den mørkeste tiden før sola snur likevel.

Ha en fortsatt fin jul, jeg kommer sterkere tilbake. :)