tirsdag 12. november 2013

Ugler i mosen

Jeg har vært så heldig å få teststrikke for Ann aka Pinneguri igjen. Denne gangen den supersøte Uglegenseren Reidar - med lomme på magen. Mønsteret ble publisert i går og er tilgjengelig på Ravelry.


Genseren strikkes nedenfra og opp, den har ugler, striper og en fin lomme på magen. Sammen med et grundig og velskrevet mønster så er vel dette en uslåelig kombinasjon? Den er morsom å strikke, ikke for vanskelig og det skjer noe hele tiden. Mønsteret anbefales med andre ord på det varmeste.


Jeg har strikket i babyull fra Reuma. Babyull har jeg ikke strikket med på mange år, og det var slettes ikke verst. Mykt, godt å strikke med og pent resultat. Det eneste er at dette superwash-garnet er udrøyt, så det gikk med en del garn og genseren ble relativt tung. 150 gram ble vekten på denne i størrelse 1.5 år.

Lettvektsjakke
Til sammenligning  veide Villsaujakka i Holst supersoft 75 gram. Halvparten av babyullgenseren, men lommen spiser litt garn uansett garntype.


Uglegenseren Reidar skal bli julegave til den samme søte modellen som har på seg Villsaujakka. Derfor har jeg ikke noe bilde med genseren i bruk. På mønstersiden til uglegenseren kan du se den på, for der har Pinneguri bilde av genseren med sin egen modell. Der er det også bilde av de andre, fine genserne som er teststrikket. Mette med bloggen To vrange har strikket en flott versjon og har nydelige bilder på bloggen.

Det er lett å bli bitt av basillen når man først har begynt å strikke ugler. Jeg har kastet meg over en litt mer eksperimentell versjon i størrelse 3+ år. Ovenfra og ned denne gangen og i yndlingsgarnet Holst supersoft. Så får vi se om det blir en genser av dette etterhvert.Prosjektside på Ravelry med mer informasjon om min versjon av Uglegenseren Reidar.