lørdag 16. mars 2013

Som hånd i hanske

Omsider har jeg fått gjort ferdig vantene jeg har holdt på med så lenge. Jeg synes jeg har strevd med de vridde rette og vrange maskene så lenge at jeg var sikker på at jeg begynte på disse i høst en gang. I virkeligheten var det visst i januar, så da synes jeg ikke tidsbruken var så verst likevel.


En periode var jeg så lei av vantestrikking at de stod i fare for å ikke bli ferdige i det hele tatt. Heldigvis fikk jeg tatt meg sammen og plundret ferdig alle fingrene med de mange vridde og vrange.


For når jeg først har blitt ferdig, må jeg si meg veldig fornøyd med disse vantene. De er veldig gode på, sitter som støpt, sikkert takket være de tidligere nevnte vridde og vrange. Mønsteret er veldig gjennomarbeidet og alle økningene og også fellingene passer inn i mønsteret, så resultatet er veldig helhetlig og fint.


Var det verdt strevet: Ja absolutt.Strikker jeg de på nytt: Tvilsomt, til det var det for mye jobb. Derfor håper jeg at de varer mange sesonger. Denne vintersesongen ser visst forresten aldri ut til å ende, og det ser ut som det kan bli bruk for vanter både vel og lenge fortsatt.

Fakta:
Mønster: Crème de Noyaux
Garn: Holst supersoft (atter en gang) i fargen Truffle
Garnforbruk: Litt under 50 gram
Pinner: 2.25 (Nye Karbonz-pinner der tuppen løsnet til slutt etter tre vrange sammen x-antall ganger, deretter tilbake til Addi lace-pinnene)
Tidsforbruk: ca 2 måneder
Prosjektside på Ravelry

fredag 1. mars 2013

Uferdige februar

Nå er det ikke sånn at jeg er lei meg for at februar er slutt, jeg hilser mars hjertelig velkommen som første vårmåned, forhåpentligvis med mye sol og litt varme på kjøpet.

Det er mere på strikkeprosjektenes vegne at februar muligens ble litt kort. Det ligger i hvertfall mye uferdig i strikkekurven og ser litt anklagende på meg med jevne mellomrom. Fordelen er at jeg kan få mye ferdig raskt i mars, hvis jeg er litt iherdig og klarer å motstå nye strikkefristelser.


Første par ut av de uferdige er Torirots nydelige: Vottar for kjærleik og fred eller Peace&love mittens. Disse vottene har stått i strikkekøen lenge, og jeg fant ut at de var helt perfekte til en venninne som fyller rundt år i mars.

Siden jeg strikker løst og har vanskelig for å få mønstervotter passe i størrelsen valgte jeg Holst-garn. Det var ikke helt vellykket. Vottene blir litt små og trange og litt lite stødige i det tynne garnet. Nye votter må strikkes til jubilanten i litt tykkere garn, og siden bursdagen er i mars så bør vel det prioriteres før ferdigstilling av disse.


Bittami har hatt et morsomt opplegg med mysteriestrikk av rødstrømperFacebook. Dette blir fine sokker og det er meningen de skal bli ferdig til kvinnedagen 8. mars. Hvis det ikke går kan nødløsningen være å late som de først skulle være ferdig til 100 årsjubilieet for kvinnelig stemmerett 11. juni. Jeg satser på den første datoen.


Ser disse kjent ut? Det er vel tredje gangen jeg legger ut et bilde av disse vantene i uferdig tilstand. Nå er det vantevær ute og det hadde vært stas å få ferdig disse til bruk i vår. Høyre pekefinger er for lang å må rekkes opp, og det sitter visst langt inne. Jeg er også litt lei av vridde rettmasker. Neste bilde som legges ut av disse skal være ferdigbilde det lover jeg.


Siste, men absolutt ikke minste prosjekt ut, er denne jakka som jeg teststrikker. Den har tatt all strikketiden de siste to ukene, og det kan nok forklare hvorfor ingenting annet er blitt ferdig. Jakka er så godt som ferdig og surrer nå i vaskemaskinen før tørking og oppklipping. Mer om denne senere.

Jakka fikk også være med ut på tur forrige helg, helt til Gdansk i Polen. Fin og sjarmerende liten by, og det var første gang vi besøkte den.


Gamlebyen var veldig fin og vi bodde særdeles sentralt ved elven. Mat og drikke var nesten latterlig billig i forhold til her hjemme. Det eneste som ikke var helt på vår side var været, for det var skikkelig kaldt og surt og vi fikk ikke vært så mye utendørs som planlagt. Uansett var det deilig med en helg på tur, og litt strikketid ble det også.

Denne helgen tilbringes i Oslo i vårsol. Ha en fin helg du også! :)