Mønster på Hverdagsjakka i Familien denne uken

Jeg var så heldig å få teststrikke Hverdagsjakka for Pinneguri tidligere i år, og nå er mønsteret endelig blitt publisert i Familien. Jeg har tidligere blogget om herligheten her.


Jakka anbefales varmt! Den har en enkel konstruksjon, strikket ovenfra og ned med raglan. Jeg har strikket to stykker og begge er mye brukt. Den første i Pickles Pure Wool er nok favoritten, siden den holder fasongen så fint og er såpass ettersittende at den passer veldig godt under jakker og kåper.


Hverdagsjakke nr 2 har jeg strikket i Geilsk tweed og et tynt deilig garn fra Rasmilla, som jeg strikket sammen med Drops lace, for å få ca samme tykkelse som tweeden. Denne jakka ble litt større, men er god og myk og kan fint brukes utenpå t-skjorter og topper uten å klø. Geilsk tweed har samme løpelengde som Pickles tweed, som er et mulig alternativ.

Jeg har i grunnen lyst på en til, men jeg sitter litt på hendene, for behovet for flere strikkejakker er vel egentlig ikke påtrengende.

Og skulle du ikke rekke å kjøpe Familien, så kommer mønsteret på Ravelry til sommeren.

Pinneguri har skrevet mer om Hverdagsjakka her. Hun er forresten også ute med en splitterny strikkepodcast denne uka, den anbefales også.

Kommentarer

Quiltefia sa…
Hei!! Den jakka står på lista mi!! Jeg liker når den er strikket i kauni med lange fargeskift og ensfarget. Jeg leste på en blogg om å helle kokende vann på noe som var strikket i kauni, for så å vaske det vanlig etterpå!? Ant for å mykne garnet. Har du peiling på den fremgangsmåten?? Kauni er jo litt stift, men jeg har strikket det til barn og det har blitt brukt mye?? Godt nyttår!! Anne Kari :-)
Sommertid sa…
Har jo fått med meg dine fine hverdagsjakker. Og nå er bladet kjøpt inn. Garn derimot må kjøps inn også, for jeg har ikke slikt lagergarn. vet ikke hvilket garn heller, valgets kvaler.

Ønsker deg et riktig så godt strikkeår 2014 og må året også bringe mye mer enn det, la det fylles med tro, håp og kjærlighet.
Helle sa…
Du har det vel med strikkejakker som jeg har med kjoler, skapet fullt, men alltid lyst til å lage en til....

Ønsker deg et godt strikkeår i 2014, og gleder meg til å se hva du tryller frem på pinnene.
Bente Simone sa…
Så fine dine er. Gleder meg til å få mønsteret i hus. Kanskje d blir en på meg. Egostrikk, lenge mellom. Godt nytt år!
Hej Vibeke. Den hverdagsjakke ser god ud. Og fint at høre om dine erfaringer med forskellige slags garn. Jeg må holde øje med mønsteret på Ravelry.
Rigtig godt nytår til dig og din familie.
De er knallfine! Jeg trenger en strikkejakke, ikke sant?
Så mye fint du har laget!! Gleder meg til å følge deg videre i 2014. Godt Nyttår!!