Ull hele året

Monstermønster har laget innlegg på bloggen sin om ulltøy i bruk, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Den utfordringen tar jeg gjerne, jeg har nemlig vært så ivrig med strikkepinnene de siste årene, at jeg har ulltøy i bøtter og spann.


Pinneguri har også blogget om ulltøy i bruk, men mens hun mener vi nå skal bruke ulltøy de neste seks månedene, bruker jeg ull hele året. Det er nok en og annen varm og ulløs dag i løpet av sommersesongen, men som regel er ikke ulljakka langt unna likevel.

Siden jeg har så mange ullplagg å velge mellom, så er det "sommerulla" som blir presentert her, altså ullplagg som har blitt brukt mest i løpet av det siste halvåret. Så får de tykke ullplaggene få et eget innlegg senere, og kanskje burde jeg ha et for de som er i skammekroken  og ikke blir så mye brukt også.


Wollmeise er skikkelig sommerull synes jeg. Det er ikke særlig varmt og er så behagelig og mykt at det kan bæres rett på huden. Jeg har strikket to jakker i samme mønster: Honeybee cardigan. Disse har vært en desidert suksess og har vært mye brukt siden jeg strikket de i 2011. Den fiolette har vært en god del mer brukt en den gulgrønne, og det er fordi jeg synes det er lettere å matche lilla til den øvrige garderoben. Dette er jakker jeg gjerne pynter meg med, og føler meg fin. Pent sitter de også. Disse er blogget tidligere her og her.

Genseren Lavender Honey, strikket jeg i våres og den er også blitt brukt mye. Fin å ha på når jeg skal ut av huset og se litt ordentlig ut. Wollmeise holder seg veldig pent i bruk, det nupper ikke og plaggene ser nesten like fine ut nå som da de ble strikket.


Selv om Wollmeise holder seg godt, så er det superwash-behandlet og jeg har en svakhet for ren, ubehandlet, tynn ull. Disse plaggene på bildet over luner mer, men er samtidig tynne og lette å slenge på seg når det kommer kjølige sommervinder. De har nok litt mer hverdagspreg, men så er det jo de dagene det er flest av også.

Fra venstre: den desiderte favoritten det siste halvåret: Hverdagsjakka. Passe tykk (eller tynn), fine farger, ganske kroppsnær uten å være for trang. Denne jakka blir stadig vekk foretrukket framfor de andre. Når mønsteret dukker opp i bladet Familien i løpet av høsten, så sier jeg bare: Løp og kjøp!

Hverdagsjakka fikk være med på sommerferie og et besøk til vakre Urnes stavkirke
Den stripete jakka i lysebrunt og hvitt er Hverdagsjakke nr 2. Foreløpig ublogget. Den er strikket i tweedgarn, som er litt mindre spenstig enn Pickles pure wool og ble derfor en større jakke enn den første. Veldig god å slenge på seg, og den er deilig nøytral i fargene. Ikke fullt så god som nr 1, men slettes ikke verst og mye brukt den også.

En genser har sneket seg med her også. En tettsittende Buttercup-hybrid i Geilsk tynd ull. Den veier bare 170 gram og er derfor et plagg som fint kan brukes tidlig vår og høst.

Sinnasaujakka er også strikket i tynn ull, Holst supersoft. Jeg er veldig glad i tynt ullgarn, for jeg synes plaggene blir så anvendelige. De er fine å ha under jakker av de fleste slag og ikke er de tunge å ha med seg i reserve i veska heller. Sinnasaujakka kunne med hell vært litt mer romslig over armene og brystet, men sånn går det når man strikker med tynnere garn enn i mønsteret uten å justere tilstrekkelig for det underveis.


Siden det går mot kaldere tider, så har også det tykkere ulltøyet så smått blitt tatt i bruk. I dag har jeg på stripete genser i dobbel Holst supersoft. Denne strikket jeg i sommer, så den har ikke vært så mye i bruk foreløpig, men jeg absolutt optimist på vegne av denne genseren utover vinteren.

Og ja jeg er virkelig blitt helt avhengig av ull, og akkurat denne avhengigheten skal jeg ikke prøve å venne meg av med. Det kommer til å bli ulltøy hver dag framover nå, i stadig tykkere varianter. Klesskapet er sprengt fylt til randen av hjemmestrikk, så hvis jeg fryser i vinter er det min egen feil.


Ha en fortsatt god helg og fortell gjerne om egne erfaringer med ullplagg i bruk. :)

Kommentarer

Så utrolig gøy å se alt sammen. Og for en flott produksjon Vibeke!!! Lurer på om jeg skal følge opp "stafetten". Det er jo litt moro da!!!!
lena sa…
Slike innlegg er så herlig! Takk for at du deler alle de nyyyydelige genserene og jakkene! Flotte alle sammen! Ser jeg må få strikket meg en hverdagsjakke ;)
Her ligger jeg etter ser jeg... NULL egoplagg:P
Mamma har strikket en Skappel til meg og en skappeljakke. Hun som står for garderoben min hittil:P
En imponerende og inspirerende samling med ullplagg! Jeg går også med ull hele året, men det er nok mest av den kjøpte varianten. Men nå ble jeg jo litt inspirert til å strikke mer til meg selv :-)
Så masse vakkert! Og kjekt du tok opp stafettpinnen, jeg elsker sånne innlegg, de er superinspirerende! Ser at jeg trenger flere tynne ulljakker, de bruker jeg omtrent hele året.
torirot sa…
Herlig ull, og deilige farger :-)
Jeg har lett etter et jakkemønster i hullmønster, så det Honeybee-mønsteret skal jeg jammen ta en nærmere titt på!
Sylvia sa…
Så mange fine plagg du har strikket, og BRUKER!
Mange har jo strikket seg flere gensere og jakker, men de er ikke alltid i bruk. De jeg ikke bruker, gir jeg heller bort, så kan andre få glede av dem.
Jeg har faktisk strikket endel plagg det siste året, som jeg bruker masse. Høstjakka mi som ble ferdig for etpar uker siden, er i bruk hver eneste dag, og jeg får så mye skryt for den. Den skal rett og slett brukes opp.
Men du har ikke strikket noe i Alpakka???hvorfor det?
Ha en fin søndag, Vibeke.
sonja sa…
sinnasautrøjen er utrolig smuk, ved du om den findes på dansk den opskrift, og sikke mange ting du har strikket, det er smukke ting:)
Linda Aasan sa…
Så mye deilige tynne ullplagg! Sånne står høyt på min ønskeliste også, men jeg har ikke helt tålmodigheten til å strikke dem for hånd, så jeg har store maskinstrikkplaner for vinteren :) Nå har jeg vært i Danmark i sommer og hamstret tynt garn, kjekt med litt inspirasjon på mønsterfronten!
Gitte sa…
Sikken en masse dejlige trøjer du har strikket. Honyebee cardiganen er også på mon ønskelisten som en sommercardigan.

Vil overveje et tilsvarende indlæg.
Hej Vibeke - det er en rigtig god ide at blogge om uldtøj i brug - så hører vi ikke kun om strikkeprocessen, men også om det bliver en hverdags- succes. Og så flotte ting, du har lavet. Hverdagstrøjen ser ud til at være en man nærmest kan bo i. Og så er jeg vild med den med fårene (sauer). Ja, det er lutter flotte ting, du har lavet - svært at fremhæve en fremfor andre. Det handler også lige om hvad tøj det skal passe til, og hvad man skal lave i hverdagen. Jeg bruger gerne strik i dagligdagen.
hobbyvenn sa…
Ååååå, her var der jammen mye flott! Du er så flink til å strikke. Virkelig et superinspirerende innlegg. Jeg holder på å forme mitt tilsvarende innlegg i hodet, men det kommer nok ikke på bloggen før om noen dager. Honeybee cardigan var noen nydelige jakker. Veldig fristet til å strikke meg en slik.. Takk for et flott innlegg!
Helle sa…
Morsomt å se hele produksjonen. :) Ikke minst synes jeg det er gøy å høre at det du lager blir brukt og ikke havner innerst i skapet.( - Det hender i alle fall at jeg har ett eller annet prosjekt som aldri ser dagens lys etter at det er ferdig..)
Komadyret sa…
Wow, her var det masse flott. Likte spsielt stripejakkene. Tror jammen jeg må realisere drømmen om en cardigan til meg selv ila vintern. Det er vel måte på hvor mye ullklær barna kan bruke......
Anne sa…
Så mye fint strikketøy du har! Wollmeise har jeg aldri prøvd, kjekt å høre hvordan det holder seg i bruk og ikke minst; kløfaktor. Jeg liker best ull, ikke superwash, men jeg klør lett så det går ofte i alpaka i stedet. Jeg digger fargene i den stripegenseren du har på deg!
Line sa…
virkelig nydelig samling!
Håper vi får se skammekrokgensrene også, ble litt nyskjerrig!
Sommertid sa…
Er fast leser av bloggen din og fått med meg dine fine kreasjoner. Nå når man ser favorittene samlet, så er det som en stor herlig gotteriskål :)
Honeybee cardigan syns jeg ble ekstra fine.

Gleder meg til hverdagsjakka mønster kommer, for den vil jeg også ha, dine er så fine.
Anne Marie sa…
For en fantastisk samling av ullplagg!!!

Tynne ullgensere og jakker er en absolutt favoritt hos meg, til tross for det har jeg kun kjøpte plagg. Ender alltif opp med å strikke til andre...
...det må tas grep (det har jeg sagt lenge) :-)


Vibbedille sa…
UTROLIG lekre jakker!!! EG MÅÅÅ seriøst strikke meg flere jakker, aller helst med striper! Fant ut da eg blogget ULLA i dag at det trenger garderoben min hehe

Har en genser i WM og er enig at den kan brukes som sommergenser, rett på huden-DET er såååå mykt og herlig!

Takk for titten i skapet ditt :)

KOS deg og ha en herlige kwell :)

Vibbedille :)
Lykke sa…
Sikke da en parade af skønt strik!
Så mange flotte jakker og gensere du har! De ser så deilige ut alle sammen. Avhengighet av ull er en positiv avhengighet. Jeg har ikke strikket så mye av gensere/jakker, mest sokker og votter. Og jeg har blitt helt avhengig av ullsokker. Det finnes jo så mange flotte å strikke i tynt garn så de passer i vanlige sko. Blir helt klam på føttene hvis jeg for engangs skyld tar på meg bomullssokker :) Kos deg videre i høsten med gode varme ullplagg!
Vibelig sa…
Så mye fint! Jeg er superimponert!
Elisabeth sa…
Herlig ull i bruk - innlegg hos deg også! Det drøyde litt med mitt, men nå har jeg laget et :)
Så fine jakker. Jeg bruger også uld hele året. Og er vældig glad i tynd uld/supersoft/højlandsuld. Handler hos Holst garn, Garngaragen og Garnudsalg.
Har strikket mange norske trøjer/jakker førhen, men finder de er for tykke og tunge i dag.
Har kastet mig over sjaler .... men prøver at finde en "opdateret" udgave af de uundværlige jakker!