Strikkefadeser eller ulltøy som ikke er i bruk

Ulltøy i skammekroken ble etterspurt etter forrige innlegg. Siden jeg har strikket så mye til meg selv de siste årene, så er det en del skapfyll også. Mye av det er de eldste plaggene, som jeg lagde da jeg tok opp strikkingen for fullt i 2008/2009 og ikke visste bedre.

Førstemann ut er Kragejakka til Nøstebarn. Dette var den første jakka jeg strikket til meg selv på årevis.


Denne burde jeg nesten finne fram igjen, for jeg er litt usikker på hvorfor den ikke blir brukt. Kanskje den har blitt fortrengt av nyere modeller rett og slett. Den er litt slapp i kraven og glir ned over skuldrene så vidt jeg husker. Knappene er for tunge, og får jakka til å sige i knappestolpene. Den ble strikket tidlig i 2009, og her tok jeg i bruk heklemetoden før jeg klipte opp jakka foran for første gang. Her var jeg nesten forut for min tid.

Neste er Jakke i retrostil


Denne ble også strikket i 2009, og for første gang med garn bestilt fra det store utland: Cascade220. Mønsteret fant jeg i boka: "Strikk i en fei", og den har isydde ermer, noe jeg vanligvis unngår, men da visste jeg ikke bedre.

Denne har også krave som siger utover skuldrene, så den har aldri sittet helt godt. I tillegg er det for få knapper i forhold til hvor trang den er, så knappestolpen buler. Siden det i tillegg har seget på noen kilo siden denne ble strikket,ble den for trang og den har gått videre til Fretex.

Ribbestrikket vest av Lene Holm Samsøe er også i skammekroken.


Mitt første alpakkaprosjekt, og da jeg var ukjent med alpakkaens noe sigende egenskaper, ble denne strikket på for store pinner. Fargen er fin og vesten er søt, men ribbestrikken er slapp og jeg føler meg tønneformet med denne på. I tillegg har jeg problemer med vester, armene blir jo kalde! Det er kanskje noen dager i overgangen mellom sommer og høst jeg kan ha de på før jeg må ty til jakker og gensere.

Så er det Folklore.


Denne skjærer det litt i hjerteroten at jeg ikke kan bruke. Den er så fin i farger og mønstre og lett som en fjær. Men, den er alt for trang i armene og alt for vid over bringen, så den sitter ikke pent og er ubehagelig å ha på. Jeg antar at dette problemet kunne vært løst ved å fordele flere masker fra bolen til armene før deling siden dette er rundfelling. Etter opp-klipping er det ikke så lett å endre på dette. Kanskje jeg skulle laget en ny?

Det er visst ingen ende på plagg som ikke blir brukt, og neste jakke ut er Hybrid-Tempest


Akk så vakker jakke, men alt for, alt for liten. Totalt feilberegning av størrelse ved forandring og dels egenkomponering av originalmønsteret. Datteren har fått overta denne, men den har nesten ikke blitt brukt dessverre.

Det er fortsatt et par ting som skal med. Genseren Mandel er neste på lista.


Mønsteret var fint, passformen veldig god, så her var det garnvalget som ble feil. Drops Alpakka-silk nupper grusomt på meg, så etter kort tids bruk så den rett og slett ikke ut. Det hender jeg tar den på til hjemmebruk, for den er myk og god. Jeg kunne gjerne strikket en ny genser etter dette mønsteret, men i et annet garn!

Sistejakke ut er Aidez.


Igjen er det garnvalget som ble feil, for jakka er i grunnen både elegant og fin. Drops Alaska er et tungt garn og det nupper! Masse! Fargen er også litt trist, typisk nettkjøp. Datteren bryr seg ikke like mye om nupping, så hun forsvant lykkelig med denne.

Det var faktisk flere plagg enn jeg trodde på ikke-i-bruk-lista, så det er godt at lista over strikkeplagg i bruk er enda lenger. Det er enda nok til et par bloggposter til, så jeg tror jeg seriøst må skaffe meg et liv. ;)

 Det beste med å ha strikket litt feil, er at jeg faktisk har lært. Både garntabber og størrelsestabber har det blitt adskillig mindre av etter hvert, og jeg har lært å prøve strikkeplagg underveis. Jeg føler jeg har lært kjempemasse siden 2008, og har øket strikkeferdighetene betraktelig. Skulle bare mangle kanskje, så mye tid jeg har brukt på å strikke.

Har du noen strikkefadeser gjemt i bunnen av klesskapet?

Kommentarer

Hvor har du bare lavet meget smukt strik !
Ikke så underligt hvis ikke du når at bruge det hele ;o)
også jeg har ting i bunden af klædeskabet - måske skulle jeg lige kigge lidt nærmere på det ?
Den islandske genser du gerne vil strikke finder du gratis på istex.is - jeg er blevet ret vild med islandsk strik.
Elin sa…
Imponerende hvor mye du har strikket! Her er det dårlig med produksjon til meg selv, dessverre. Synd at flere av dem fikk feil passform og ikke blir brukt, for det er jo virkelig flotte plagg. Håper noen andre kan gjøre seg nytten av dem. Ha en kjempefin kveld! :-))
Kari Aspenes sa…
Så synd at alle de lekre plaggene kom ut feil i andre enden av garnnøstet!

Lykke til med å finne garn som ikke nupper og siger og klør :-)
Sommertid sa…
Aj aj, men sånn kan det gå. Synd, men sant. Har selv noen slike, så vet så godt hvordan det er. Nå får vi håpe at det som lages fremover blir akkurat slik som vi vil ha det, sant ?

Ha ei kos ukeslutt og go helg !
Sylvia sa…
He he...kjenner meg godt igjen. Vi har alle " lik i skapet".
På den ene jakka fra nøstebarn, kan du ikke bytte til noen andre knapper, lette perlemorsknapper feks, og gjøre noen juksesting eller noe, så kragen vil oppføre seg.
Jeg nupper nesten på alle mine plagg, men noen mindre enn andre. Det prøver jeg å fortelle kunder når de kjøper garn i butikken. Den og den nupper PÅ MEG, men kanskje ikke på DEG. Hva slags plagg skal du strikke osv....
Man blir klokere etterhvert når man har strikket plagg som ikke passer, og det går bedre neste gang.
Ugla sa…
Ser at jeg strikker alt for lite til meg selv :-)
Utrolig mange lekre plagg du har strikket de siste årene, synes du er spesielt flink med farger.
Nesten mer interessant å lese om andres fadeser enn suksesser, haha. Det som er litt morsomt med denne "Vis-meg-ulla-di"-stafetten, er at det som noen elsker, liker ikke andre. Det gjelder f eks kragejakken, og Drops-garn.

Uansett - det er godt at vi kan lære av våre feil! Ha en riktig fin helg!
Rekkehuset sa…
Ja, helt klart noen mislykkede prosjekter hos meg også ;-) Kjenner igjen noen av bommertene dine, særlig det med størrelse. Jeg velger annet garn og bommer på strikkefastheten uten å kompensere, og da blir det kanskje trange ermer eller kort bærestykke. Jeg prøver å lære av mine feil, men ettersom jeg ikke gidder å strikke samme ting to ganger blir det litt sånn prøve-og-feile hver gang. Morsomt med alle disse ulla-mi-innleggene! God helg!
Berit S sa…
Å ja, jeg kjenner meg igjen. Alt for godt dessverre. :) Jeg er også av dem som har tatt opp strikkingen etter mange mange års pause, og enda senere igjen begynte å strikke til meg selv igjen. Og da ble som å begynne på nytt igjen. Så da ble det mye feil. Kragejakken ble den første her også. Noen ble for store, mens andre er rett og slett feil fargevalg fordi jeg absolutt skulle prøve andre farger som egentlig ikke er meg. Resultatet er at det ikke blir brukt, selv om jeg liker fasongen. Ikke alltid jeg har vært fornøyd med garvalget heller. Men som du sier, jeg har lært underveis. :)
Sånn på bildene ser det meste jo fint ut. Men komfort er jo så viktig!!! Det må liksom sitte for å bli brukt. Jeg har gitt bort alt som hverken blir brukt eller som passer til Frelsesarmeen. Synes det er trist at det bare ligger når det er gått penger og arbeid inn i dem. Eller jeg gir bort til venner som liker plaggene. Noen har jeg spart - og jeg aner ikke hvorfor....
Felisi sa…
Du har laget sååå mye fint til deg selv! Synd at ikke alt er brukandes. Jeg har strikket en sånn vest som den grønne, bare uten hullmønster. Den er i ganske tykt garn, grønn/orange spraglete, og jeg ser ut som...jeg vet ikke hva. Tønne er bare fornavnet...

Nå er jeg igang med å strikke plagg igjen, og de to prosjektene som er ferdig hittil har blitt bra. Jeg har måttet justere litt i etterkant, strikke ermene lengre og sånt, men nå kan de brukes.
Fin vri! Jeg nevnte uten bilde de som ikke blir brukt, men det er ikke så mange. Stort sett går det på nupping her.
Helle sa…
Synd når flotte strikkeprosjekter flopper på grunn av garnkvaliteten. Dessverre har jeg en del av dem i skapet jeg også. Faktisk flere av dem, enn at passformen ble feil. Det viser bare hvor viktig det er med rett garn!
hobbyvenn sa…
Så mye fint det var her også da.. Men noen ganger er det slik at noe ikke stemmer og da blir gjerne plagget liggende i skapet.
Linda Aasan sa…
Dette var et veldig nyttig innlegg! Flere av disse jakkene står på ønskelista mi, og etter å ha hørt dine (og flere andres) grunner til at de ikke blir brukt, er det kanskje håp om å kunne gjøre noen endringer når jeg en gang kommer så langt som til å strikke dem, så jeg unngår samme skjebne :)
Hannesol sa…
Oj så mange flotte plagg! Jeg planlegger stadig å begynne på Kragejakka (garnet ligger framme på 2. året..)så jeg leste med stor iver og interesse om dine erfaringer.