Inspirert

Det hender ikke så sjelden at jeg dumper borti inspirasjon på Ravelry, en blogg, Pinterest eller andre steder, og starter opp et helt annet prosjekt enn det jeg opprinnelig hadde tenkt. På Ravelry har jeg laget meg en kø av ting jeg har tenkt til å strikke, men ofte er det noe helt annet som havner på pinnene istedenfor.

Nytt par pulsvanter i Hifa Pelsull

Dette skjedde igjen før helgen, da jeg ble minnet på Annepålandets pulsvanter på bloggen hennes. Jeg har strikket et par til sønnen tidligere, og de ble så gode at var jeg fast bestemt på å strikke et par til i det samme garnet.

"Gamle" pulsvanter i Abuelita 3-tråds merino fra Pickles
Det er to år siden og siden det stadig dukker opp nye fristelser gikk puslvantene i glemmeboken. Garnet ble dessuten brukt opp på et en lue jeg ble inspirert til å strikke i mellomtiden. 

Myk lue som ble til av restene etter pulsvantene
Og sånn har det antagelig gått i en runddans fra det ene prosjektet til den neste inspirasjonen, til jeg nylig satt og lette etter mønster til pulsvanter som skulle matche denne lua:

Skinner hat i det fine garnet Malabrigo sock i fargen Persia, innkjøpt i Barcelona
Et par pulsvanter i Malabrigo-garnet ble startet opp, men forkastet siden de ble for vide. Jeg fant ikke noe annet mønster som var midt i blinken, så da pulsvantene til Anne på landet dukket opp igjen, forkastet jeg derfor tanken på matchende lue og vanter, og gikk for mismatch med tykkere garn og pinner. 


Garnet er deilig pelsull fra Hifa, som jeg har hatt lyst til å prøve siden jeg kjøpte garnet i fjor vinter. Dette er litt loddent, men likevel glatt garn og det virker veldig varmt. Dette er rask strikk på pinne 4-4.5 og oppskrift finner du her. Jeg strikket hele på pinne 4, men pelsullen hadde nok hatt det endra bedre på pinne 3.5. Drøyt viste garnet seg å være også, for det gikk kun med 45 gram til et par pulsvanter.

Matcher kanskje ikke lua, men det passer jammen godt til resten av bekledningen likevel.
Pulsvantene ble strikket på biltur til Kristiansand og der fikk jeg sannelig anledning til å øke garnbeholdningen igjen etter en tur innom butikken Den blaa dør. Der hadde de veldig mye fint Isager-garn.


Det lysegrå og mørkegrå garnet er allerede på pinnene, for i butikken ble jeg inspirert til å strikke genser til mannen i huset, som ønsker seg en spettete genser. 

Og pulsvantene i det blågrønne Malabrigo-garnet? De er lagt på is, for jeg ble inspirert til å strikke sundagsvotter av garnet i stedet. Hvis det ikke ender opp som noe helt annet til slutt da. 

Strikker du alltid det du har planlagt eller blir du ofte inspirert til å strikke noe helt annet?

Pulsvantene matcher høsten ganske bra også


Kommentarer

Ååå her var det masse fint.Du er flink med pinnan du. :)
Huldr sa…
Wow, snakk om match med klærne! Nydelige farger :)

Jeg fristes nok ofte til å strikke noe helt annet enn det som står på lista, ja. For eksempel får jeg utrolig lyst til å strikke pulsvanter nå! :) Men det er ikke alltid jeg etterkommer lysten, ettersom jeg har litt for mange UFOer og strikkeforpliktelser. Så jeg er vel litt i motsatt hjørne akkurat nå ... Men køen på Ravelry? Den stemmer aldri med det jeg faktisk strikker, merkelig nok!
hobbyvenn sa…
Hehe, et morsomt innlegg dette. Det er jo akkurat slik det er for oss lettpåvirkelige håndarbeidsfrelste. Jeg hadde planer om å få ferdig en påbegynt genser til minstemann nå i uken da det endelig ble litt strikketid, men det ble plutselig et par Annepålandet pulsvarmere gitt. Har ikke fått blogget de enda, men det kommer nok etterhvert.
Du lager utrolig mye fint forresten. God helg!
Jeg kan sagtens lade mig friste bort fra de planer jeg allerede har lagt. Det vidner adskillige poser med garn, øremærket bestemte strikkeprojekter på. :o)
Der lurer mange fristelser i Blogland og på Ravelry - for slet ikke at tale om i alle garnbutikkerne :o)
Det gleder en frossenpinns hjerte når Annepålandets Mitts kan varme andres frosne fingre også!

Du er så utrolig effektiv og lager så mye fint! Jeg har også et lager med Pelsull som venter på tur - det er et deilig garn, syns jeg.

Og joda, det går mye etter impulsmetoden her også. Jeg har riktignok en køliste på Ravelry, og enda en liste her hjemme, men de blir sjelden fulgt. De blir bare lengre og lengre, mens jeg ofte strikker på helt andre ting som dukker opp underveis. Det er så altfor mye fint å velge i!!!

Ha en riktig fin søndag!
Helle sa…
Strikke det jeg har planlagt? Heller sjelden at jeg ender opp med den opprinnelige idé-en for min del. Men så er jeg stor tilhenger av å hevde at den første idé-en ikke alltid er den beste. :)
Fru Larsen sa…
Jeg prøver, helt bevidst, kun at tænke to-tre projekter ud i fremtiden og jeg køber kun garn, hvis jeg kan komme på, hvad det skal bruges til.Så får jeg ikke så dårlig "samvittighed", hvis der er noget, der aldrig bliver strikket. Jeg har en lang liste favoritter, jeg kan hente inspiration i, men det kommer først i køen hvis jeg virkelig mener det.
Kan du have en fantastisk uge.
Klem Dorte