Se opp for ville sauer!

Sauer er populært i strikkeverden for tiden, mye takket være Pinneguri som har laget mønster til Sinnasaujakka, og den populære barnejakka: Villsauene på Runde. Enda tidligere ute var Kate Davies med den fine lua Sheep heid.

Tilbake til de ville sauene, så er det en samstrikk på barnejakka på et norsk forum på Ravelry i september. Siden jeg synes det er inspirerende med samstrikk, har jeg meldt meg på. Jeg har klart å fange en ganske stor saueflokk allerede:


Det mangler bare den siste saueraden i halsen, før jakken skal klippes opp og knappebånd skal strikkes på. Jeg har strikket med små rester av grønn og blå Holst supersoft fra lageret og hovedfargen er også i Holst, i fargen Silver grey. Jeg er veldig fornøyd med fargene på denne, noe som også er litt flaks for det var ikke så mye mer å velge mellom av farger i garnskuffen.

Størrelsen blir forhåpentligvis 1.5 år, men siden Holst er tynnere enn anbefalt garn så blir det litt spennende å se. Det er en gave til en snart ettåring, så forhåpentlig kan den brukes i vinter. Jeg er som nevnt uendelig mange ganger veldig glad i supersoft-garnet til Holst, men til mønsterstrikk er jeg litt mindre begeistret. Det er såpass tynt at det er vanskelig å få det jevnt. Det blir alltid bedre etter vask, men underveis i strikkeprosessen er det ganske frustrerende at det blir så ujevnt og jeg blir usikker på om det blir bra til slutt.

Selv om jeg prøver å ikke ha for mange strikketøy på gang, har jeg alltid tre-fire i strikkekurven (eller liggende rundt om kring er vel rettere sagt). Jeg må alltid ha et hjernedødt prosjekt til tv-titting eller når jeg er for sliten til strikking som krever konsentrasjon. Nå tror jeg at jeg holder på med det ultimate hjerendøde prosjektet, nemlig et stripete rilleteppe.


Ideen er hentet fra Arne og Carlos nest nyeste bok: Håndarbeid fra hagen, men det var teppet som Tusenfryd har strikket som virkelig fikk meg i gang. Tenk at et restegarnspledd kan bli så fint! For det er jo restegarn som er nøkkelordet her, og det er en fin måte å få brukt opp litt garn på. Alt kan brukes hvis det er i en tykkelse som passer til pinne 3.5-4.


Oppskriften er veldig enkel: Legg opp ca 250 masker, strikk striper i rillestrikk. Når et nøste er slutt, så begynner man på et nytt og fortsetter og fortsetter til teppet er ferdig. Mitt er ca 60 cm, og det bør nok opp mot to meter før det blir et brukelig pledd. Restegarnet går ikke så fort unna som jeg hadde trodd. Det er relativt tynne pinner og garn, så nøstene holder lenge. Selv om jeg ikke blir kvitt alt restegarnet til dette, så blir det forhåpentligvis ikke så tungt når det er ferdig i det minste, og det er jo en fordel.

Dette er et langtidsprosjekt, det går ikke så veldig fort framover. Men noen riller her og noen riller der, gir nok et teppe til slutt satser jeg på.

Håper alle som er innom har en fin septembersøndag! :)

Kommentarer

Linda Aasan sa…
Stilige sauer og fine striper i både dette og forrige innlegg! Nå har jeg meldt meg inn i stripestrikk-gruppa på FB - har plutselig mye garn som egner seg til stripegensere. Eller sauegensere, kanskje?
Hanne sa…
Så utrolig fin den sauejakken blir. Nydelige farger. Likte også teppet ditt. Ønsker meg den boka jeg også. Har sansen for Arne og Carlos jeg.
Hvor er den altså bare sjov, den trøje med fårene. Og striberne er også flotte. Jeg er netop ved at starte en nederdel i bomuldsrester - den bliver også stribet :o)
Fru Larsen sa…
Den bliver så fin, med de får. Lækre farver. Et tæppe er jo egentlig en rigtig god ide. Man kan jo snart ikke få plads til flere trøjer i skabet:)
Klem Dorte
Guro sa…
Den sauejakka kommer til å bli så fin! Flotte farger:-)

Restegarnsteppet blir nok knallfint! Jeg holder også på med et heklet restegarnsteppe, men det har ligget urørt nå i...eh...over ett år. Jaja, ingen hast;-)
Lykke sa…
Den trøje bliver bare SÅ kær og super, super fin :-)

Restetæppet er en vældig god ide - tror min datter skal have sådan et!
hobbyvenn sa…
Ååååå, så fin jakke! Denne likte jeg kjempegodt. Og veldig greit når en får brukt opp litt restegarn også. Teppet blir også fint, men du verden for et arbeid. Er redd min tålmodighet hadde stoppet lenge før teppet kunne varme meg..
Helle sa…
Ja, det aner meg at vi strikkere har et litt spesielt forhold til sauer. Herlige dyr. :)

Resteteppet var en smart måte å bli restegarn på. Men litt av et tålmodighetsprosjekt om du skal holde på i 1,5 m til.
Saue-jakken blir så utrolig søt :-)

Gleder meg til å se resteteppet. Det blir sikkert deilig å krype inn under i vinter