Pur luksus

Da jeg tok opp strikkingen igjen for fire-fem år siden, var garnbeholdningen ganske slunken. Behovet for garn ledet meg inn i fristelse til å prøve diverse av det flotte garnet som kan kjøpes i nettbutikker verden over. Jeg kjøpte litt her og litt der, ikke alltid med så mye mål og mening.

Et av kjøpene var Gaia Lace fra The Sanguine Gryphon. Et lekkert garn bestående av silke og kasjmir i forholdet 60-40. Pur luksus med andre ord, og så mykt at du helst vil ha det med deg i sengen.


Prisen var heller ikke så lav, så da ble det ikke et garn som kunne brukes til hva som helst. Jeg skulle helst finne det "perfekte" prosjektet til garnet, og dermed ble det liggende i skuffen i nærmere tre år.


I mai i år kom jeg over et mysterie-samstrikk på sjalet Funkia inne på Ravelry. Mysteriestrikk er litt risikabelt, siden du ikke vet hvordan det ferdige resultatet blir. Siden samstrikken allerede var i gang, og det så lovende ut med sarte blader, som ville passe godt til det grønne garnet tok jeg sjansen. Mønsteret kom ut i flere deler, med litt mellomrom mellom, og da er det lett å bli motivert til å strikke så man er klar til neste del.


På slutten tok det lang tid for min del, siden jeg strikket en ekstra runde med blader, og omgangene ble fryktelig lange etter hvert. Jeg falt dermed litt ut av samstrikken, men ferdig ble det til slutt. Jeg er i grunnen super fornøyd med dette sjalet, mønsteret er lekkert og passer veldig godt til garnet, så litt flaks skal man ha tydeligvis.


Garnet var nydelig å strikke med, det var sånn at jeg ikke hadde lyst til å strikke med noe annet garn igjen. Sa jeg at det er mykt og behagelig? Og aldeles nydelig å ha på seg.


"Problemet" er bare at jeg vet ikke om jeg har råd til å bruke dette lekre sjalet. Siden det ble strikket  har det ligget pent brettet sammen i et skap, i påvente av passende anledninger. Jeg skylder litt på sommerferie og varme dager, og tenker at jeg skal starte opp forsiktig med å bruke det nå som høsten kommer. Dilemmaet er at det både er for fint til å bli brukt og for fint til ikke å bli brukt.

Fotografering av sjal er ikke bare bare, når vinden ikke er helt medgjørlig
Da er det kanskje greit at beholdningen av luksusgarn minker, og maken til dette har jeg ikke mer av. Ikke vet jeg om det finnes mer Gaia Lace å få tak i heller. Siden Sanguine Gryphon er lagt ned og delt opp i to andre nettbutikker. Så lenge garnlageret fortsatt inneholder en del sjalgarn som er kjøpt inn uten noe bestemt prosjekt i tankene, har jeg ikke tenkt til å finne det ut heller.

(Så klarte jeg selvfølgelig ikke å la være å sjekke, og garnet skal ha gjenoppstått som Nautilace. En sannhet med modifikasjoner, siden Nautilace inneholder silke og kamel, ikke silke og kasjmir.)

Er det noen som ser sjalet? Det har nesten perfekt kamuflasjefarge til svaberget. Som sagt fotografering av sjal er vanskelig...

Prosjektside på Ravelry

Håper du får en fin augusthelg! Her er det meldt mye regn og litt sol. :)

Kommentarer

Silje sa…
Fantastisk nydelig sjal. Holder på med et i samme type garn, og det er ikke barebare å strikke av heller. Jeg er kjempeimponert, og biiiittelitt misunnelig ;-)
Og det er klart du skal bruke det!!! Kanskje ikke sammen med joggeskoa, liksom, men sammen med den peneste kåpa, i besøk, og slike ting. Man må unne seg luksusen i blandt ;-)
Idama sa…
Jeg syns du burde bruke det hele tida, jeg! Hvordan skal man ellers kunne unne seg mer deillig garn?

Forøvrig en inspirasjon til å gå løs på noe av mitt eget luksusgarn. Gudene skal vite at jeg har litt :)
Felisi sa…
Superlekkert sjal, klart det skal brukes!
-ina sa…
Nydelig!!
Jeg er av den mening at ingenting er for fint til å brukes iallefall, det er jo litt trist å la noe så lekkert ligge i skapet ;)

Riktig god helg!
Fantastisk lekkert :-)
Kjenner igjen følelsen av at man ikke skal bruke opp de fineste tingene, men er blitt veldig tilhengere av hverdagsluksus :-)
Husmorspira sa…
Nydelig sjak du har strikket!!
Meget smukt sjal det passer jo perfekt til garnet. Du skal da bruge det. Det er alt for flot til at ligge i skabet. Sjovt måde at strikke på ( sammenstrik) det har jeg aldrig prøvet!
Fru Larsen sa…
Hvor er det fint. Det røg lige i favoritterne (Hvor jeg kan finde det igen). Har 1000 m Lace ligeende, der nok skal i et julesjal.
Jeg kender godt det der med at finde en lejlighed, der er fin nok til noget så lækkert.
God weekend til dig:)
Klem Dorte
hobbyvenn sa…
Sjalet er nydelig. Herlig farge og flott mønster. Så flink du har vært som fullførte sjalet da maskene ble mange.
Vibbedille sa…
Utrolig lekkert og en nydelig farge ;)

KOooOS deg og ha ei herlige helg!
Klem Vibbedille ,)
Kort og Søm sa…
Nydlig sjal, jeg syns du skal bruke det... :O)
God helg!
Sommertid sa…
Helt herlig !
Luksus skal man unne seg. Og ikke syns jeg det skal ligge i skapet det her fine sjalet. Selv så har jeg planer for et sjal i Bugga, mykt og godt det også.
God helg !
Grete sa…
Nydelig sjal! Du finner nok bruksområder for dette!
Quiltefia sa…
Et utrolig fint sjal! God lørdag!! Anne k:-)
Bodil sa…
Wow, for eit lekkert sjal, og flott farge :) Og mykje arbeid. God helg.
lena sa…
Så utrolig lekkert!!!!
Sylvia sa…
Wow,for et lekkert sjal du har strikket. Og garnet ser nydelig ut. Klart du skal bruke det HVER DAG!!!!! Og du skal beholde det selv.
Jeg sparer også på det fineste garnet. Men nå har jeg begynt å ta avlageret mitt, og da skal luxusgarnet også bli strikket med.
Jeg tar inn garn i Cashmere og silke i butikken, som heter Superior. Det er helt fantastisk og et nøste på 25 grholder til et lite sjal.
Jeg kan sende til deg, om du er intrs. ( 159 kr for et nøste) det har flere farger, men jeg tar inn noen farger av gangen. Det kommer fra Italia.
I motsetning til garnet du har strikket med, er ditt. Mere blankt pga silken, mens Superior er mer matt pga Cashmere i garnet
Ønsker deg en riktig fin helg. Og fint å se deg igjen.
Lekkert, lekkert! Og husk å bruke det - retter en formanende pekefinger.

Det hørtes utrolig supermykt ut!
Et nydelig sjal! Liker at det er så stort. Dette må vel være selskapssjalet til den lille sorte, det vel?
Birgitte sa…
Dette var lekkert! Kjekt at du har funnet frem til et favorittgarn, selv om det kan være vanskelig å få tak i igjen.... Håper det snart kommer en passende anledning så du får brukt dette nydelige sjalet:)
Linda Aasan sa…
Å. Så. Lekkert. Rett og slett! Jeg har hatt nesten fullstendig strikketørke i sommer, og har vel snaut nok strikket et eneste sjal i år, men nå kjenner jeg at det begynner å rykke skikkelig i strikkelysta igjen :)
amylin sa…
Veldig lekkert sjal, og det garnet høres fantastisk ut! Synes absolutt du bør bruke det. Litt hverdagsluksus skal man unne seg.
Det er et utroligt smukt sjal !
sikken et arbejde ! respekt ! Jeg ved hvor svært og tidskrævende det er at strikke lace - men så smukt et resultat.
Jeg forstår godt dit dilemma med brugen af det. Jeg kunne sagtens se det sammen med en festkjole :o)
by Vero sa…
Hjelp, så lekkert! Og du må bruke det! Mye!
BrittB sa…
Ååååå, for et lekkert sjal! Heldig du! :-)
Helle sa…
Ren og skjær luksus. Silke og kasjmir, det må ha vært mykt ja. Mønster passet veldig godt til fargen, - synes du nå var modig som ga deg i kast med et mysterie mønster med et så eksklusivt garn. - Men så ble resultatet ti gjengjeld flott, altfor flott til å bli liggende i en skuff. - Det er da bedre å bruke enn at det ikke blir brukt i det hele tatt?
Så nydelig sjal :o) Masse flott her inne, takk for titten.
Hilsen Elin