Skjerf til svigermor

Da svigermor så adventskalenderskjerfet mitt, fikk jeg straks en bestilling på et ønske om et lysegrått skjerf med lace-mønster til bursdagen hennes i oktober.


Sånne ønsker er det bare å ta til seg, og siden lageret inneholder minimalt med grått garn, var det bare å begi seg ut på garnjakt. Jeg lurte først på å bruke Fin fra DSA, siden det finnes i lysegrått og jeg har brukt det før med hell i dette Damask-sjalet. Det vil si, jeg synes det ble et pent resultat, men jeg likte ikke å strikke med alpakka/silke-blandingen. Jeg opplevde garnet som lite elastisk, og litt "dødt".

For en måneds tid siden var det strikketreff i Oslo og jeg var der noen timer på lørdagen, og da var det også garnsalg. Da fant jeg nydelig grått Silkboom extra fino, som består av 55 % merionull og resten silke. Det er en mye bedre blanding å strikke med etter min mening.


Deretter var det ut på mønsterjakt på Ravelry. Der fant jeg ganske raskt mønsteret Tuomi, som både var laget for Silbloom extra fino, og i tillegg gratis. Det kan vi like.

Ulempen var at jeg overhodet ikke var i stand til å lære meg mønsteret utenat, noe som er en fordel når mønster skal repeteres mange ganger. Skjerfstrikk er ikke min favoritt, så her gikk jeg for å bli ferdig så fort som mulig og helst før jeg ble lei. Jeg tror det ble ca 25-26 repetisjoner av mønsteret og omtrent ti gram garn til overs. I mønsteret stod det 30 repetisjoner, men det tror jeg ville gitt et litt vel langt skjerf.


Konklusjonen blir derfor at garnet er godt å strikke med og gir et pent resultat på dette skjerfet, men at det var litt kjedelig strikk. Men, hva gjør man ikke når man har en søt svigermor, som fortjener et fint skjerf å pynte seg med. Jeg tenker hun godt kan få det litt på forskudd også, det er jo så lenge til oktober.

Prosjektside på Ravelry

Kommentarer

to vrange sa…
Lekkert! Og helt enig i at ull/silke er mye kjekkere å strikke med enn alpakka/silke, jeg har funnet ut at jeg i grunnen ikke er så glad i alpakka. Ull for alle pengene. :)
Innestemmen sa…
Oi oi, superlekkert!
Sylvia sa…
Noe så lekkert, Vibeke. Flott hullmønster er det også. Men jeg synes det samme som deg, mønsteret må sitter etter en stund, ellers blir det et ork å strikke. Jeg har nemlig st riket et lignende skjerf en gang, der ulike mønsteromganger var på 18' og så tilbake på 1 igjen, og jeg forsto aldri gangen i det. Skjerfet har jeg gitt bort til en venninne, som ikke aner at jeg er lei hele skjerfet, he he.....og jeg skal aldri strikke det mønsteret igjen!!!!!!

Jeg tenker nok svigermor vil dåne når hun får skjerfet, og du får en ekstra stjerne i boka noe det.
Sylvia sa…
Beklager...trykkleif was here.
hvor er det et smukt skjerf.
Jeg er vild med det lace mønster - men kan se at det må have været et kæmpe arbejde at strikke det.
Meget fint - mon ikke din svigermor bliver glad ?
Kort og Søm sa…
Det var nydelig :O)
Skjerfet var nydelig!
Lurt av deg å skynde deg med å bli ferdig når mønsteret var så innviklet å huske. Mye mindre sjanse for å gå lei da som du sier. Jeg begynte på et skjerf en gang for lenge siden hvor akkurat det skjedde; mønsteret ville ikke sette seg i hukommelsen min, men til forskjell fra deg så gikk jeg lei og nå ligger det der som UFO.
hobbyvenn sa…
Så nydelig dette sjerfet ble. Må jo bli en perfekt gave. Imponert over tålmodigheten din. Min hadde ikke holdt til halve sjerfet en gang er jeg redd. Garnet hørtes spennende ut...
Helle sa…
Nydelig skjerf. Mønsteret var utrolig lekkert, så det er synd det var kjedelig strikk. - Men så er vel kanskje ikke skjerf det mest inspirerende å strikke i utgangspunktet. - lekkert ble det i alle fall, og mottageren er en heldig svigermor. :)
Linda Aasan sa…
nydelig skjerf og nydelig garn! Og imponerende å strikke to sånne skjerf, det hadde ikke tålmodigheten min holdt til :)
by Vero sa…
Heldige svigermor! Kan tenke meg det ble litt kjedelig i lengden, men med det resultatet...! Flott!
Nydelig skjerf - og forstår ditt garnvalg. Din svigermor er heldig som får et så flott arbeid!!!!
Berit sa…
Nydelig skjerf
Jane sa…
Aldeles nydelig!!
Katrine sa…
For et flott skjerf! Og for et tålmodighetsarbeid :)
Felisi sa…
Lekkert, lekkert! Godt valg av både garn og mønster! Tenker du får en fornøyd svigermor :)