Skjerf på tvers

Siden jeg stadig proklamerer at jeg ikke liker å strikke skjerf, går det litt på troverdigheten løs når jeg publiserer to innlegg på rad om nettopp skjerf.


Denne gangen er det imidlertid strikket på en litt uvanlig måte, sånn at det nesten føltes som jeg strikket noe annet. En diger genser for eksempel. Skjerfet ble nemlig strikket på tvers og med rundpinne. Det heter Melody's scarf og er veldig enkel strikk: jeg la opp en drøss med masker på rundpinne og strikket rundt og rundt til det begynte å bli lite garn igjen.

En liten tvist var det. Skjerfet skal klippes opp der det skal være frynser. Første og siste maske i "frynseområdet" skal strikkes vridd rett for at det skal være litt mer hold for frynsene, og muligens for å hindre rakning. Så helt fullstendig tankeløs strikk var det ikke, men nesten.


På bildet over har jeg strikket ferdig og felt av alle maskene mellom der frynsene skal være. Siden det legges opp mange masker, er det vanskelig å forhindre at det blir snurr på maskene når det strikkes rundt. Det er ikke så farlig siden det skal klippes opp, men det blir litt tungvint å strikke med etter hvert som strikketøyet vokser. Det så ut som det skulle bli veldig korte frynser på dette tidspunktet.Her er det bare å rekke opp av hjertens lyst. Her synes også de vridde maskene som avgrenser frynsene.


Heldigvis ble frynsene mye lenger etter opprekking og etter å ha blitt fuktet med litt vann. Klipping er alltid litt skummelt, men det går som regel bra.


Voilá!Ett ferdig skjerf, uten egentlig å hatt følelsen av å strikke ett. Selv om det strengt tatt har gått med en del timer med rundstrikking, så var det fin-fin tv-strikk. Skjerfet krøller seg litt i kantene, og skal jeg strikke det på nytt så legger jeg nok inn noen runder med riller, før jeg begynner å strikke rundt, og til slutt selvfølgelig.


Til slutt et bilde i hurten og sturten med skjerfet på. Veldig lite styling her, så det blir nok aldri noen moteblogg på meg.

Fakta
Garn: Mithril i fargen Evening star,  fra nå nedlagte /oppdelte Sanguine Gryphon. Kan visst fortsatt kjøpes hos The Verdant Gryphon. Lace-garn i 100 % merinoull med ca 690 meter på 100 gram. Utrolig mykt og deilig og behagelig å strikke med.
Pinner: 4.5 for å få et luftig uttrykk. Opplegg/felling på pinne 6, for å forhindre stramme kanter.
Mønster: Melody's scarf Jeg kjøpte mønster, men dette er så enkelt, så det er ikke strengt tatt nødvendig.
Tid: Dette har vært innimellom-strikk og har tatt ca to måneder å få ferdig. Fint å ha med på strikkekafeer og andre steder der det passer med tankeløs strikk.
Prosjektside på Ravelry

Kommentarer

Rekkehuset sa…
Artig skjerf - og lekker farge:-) Kjenner jeg ble litt bekymret for den der rakne-prosessen, men den ser jo ut til å være under kontroll. Hjertelig hilsen Hanne.
Quiltefia sa…
Hei! Snedig strikk!! Jeg er ikke sikker på om jeg skjønte alt, men fint ble det! Det grå skjerfet i forrige innlegg er også kjempefint!! Du er så flink til å finne litt"sære" ting på nett!! Ha en fin uke!! Anne k:-)
Så stilig og enkelt. Og så gøy å lese om noe litt utenom det vanlige. Skjerfet er kjempefint!!
Flott skjerf!
Jeg synes ikke det så ut som det gjorde noe om kantene rullet seg litt, det var bare fint på dette skjerfet.
Det høres ut som en spennende måte å strikke skjerf på.
Felisi sa…
Se der ja, så lekkert det ble! Men jeg er overrasket over hvor langt det ble, det så mye kortere ut da du strikket på det ;)
Jane sa…
Wow, det var jo egentlig genialt!! :) Her hadde tom jeg turt å klippe tror jeg :) Fint ble det også, og nydelig farge.
Så kjekk måte å strikke skjerf på! Det jeg ikke liker med å strikke skjerf er den korte fremogtilbakestrikkinga. Store runder med bare rettstrikk er jo ren Zen.
Dejligt med et skjerf, der kan strikkes som tv.strik.
Fru Larsen sa…
Det ser godt ud. Sjov måde at gøre det på:)
Knus Dorte
hobbyvenn sa…
Du verden for en tålmodighet du må ha... Flott sjerf og morsom, men sikkert tålmodighetskrevende måte å strikke på.
Linda Aasan sa…
Det der har jo jeg også på ønskelista, det hadde jeg helt glemt! Stilig er det i hvert fall!
Helle sa…
For en morsom måte å strikke skjerf på. Å strikke det rundt for å klippe opp til frynser hadde jeg aldri tenkt på selv. Flott ble også resultatet. ;)
-ina sa…
KJempestilig! Nydelig til deg :)
Huldr sa…
Det var kjempestilig, og så morsomt å gjøre det på den måten! Litt magisk liksom :)