Votter på tampen

Jeg krysser fingrene for at vottesesongen straks er over for i år. Det gjør overhodet ingenting at de nystrikkede vottene må vente over sommeren før de kommer i bruk. Her er våren og varmen etterlengtet.


Dette vakre mønsteret heter Vottar for kjærleik og fred eller Selbu peace&love mittens og er laget av Torirot.

Vottene var tenkt som bursdagspresang til en venninne, men da det viste seg at Holst supersoft-garn var i tynneste laget, ble ikke det noe av. Vottene ble litt for trange og små til en normal, voksen damehånd. Jeg må tydeligvis revurdere oppfatning av min løse strikkefasthet når det kommer til mønsterstrikk.


De passer forsåvidt akkurat til min ganske smale hånd, men spesielt tomlene har lite å gå på. Jeg får se om jeg finner noen med litt mindre hender å gi de til, ellers har jeg ikke så mye i mot å bruke disse vakre vottene selv heller.

Det var ti varmegrader da jeg tok dette bildet i går, og med dagens regn i tillegg er all snøen endelig så godt som borte.
Mønsteret er godt og velskrevet, med mønsterdiagrammer både for høyre og venstre hånd. Altså bør det ikke være noen unnskyldning for å strikke to høyrevotter. Noe jeg likevel klarte å begynne på, men heldigvis fant ut av ganske raskt. Innsiden på høyre og venstre vott er litt forskjellige, med et hjerte på den ene og et peace-merke på den andre, en morsom detalj!


Motivasjonen til å strikke ferdig vottene forsvant litt da jeg oppdaget at de ble så små, så de har blitt liggende en stund. Heldigvis for meg så liker jeg ikke å ha for mange påbegynte prosjekter liggende, så da fikk jeg tatt meg sammen og strikket de ferdig.


Jeg har som prosjekt å slanke garnlageret i år, og det betyr å bruke mer garn enn det jeg kjøper. Disse vottene gjorde ikke verdens største innhogg i garnlageret med sine 35 gram, men alle monner drar.


Ha en fin ukeslutt! :)

Kommentarer

Wenche/chawo sa…
Kjempefine votter og herlige farger,du har strikket i.
Kort og Søm sa…
Veldig, veldig fine votter.
Sånne kunne jeg ha tenkt meg :O)

Ha en fin torsdag!
Jane sa…
Nydelige!! Og fine farger :)

Og veldig hyggelig å si hei til deg i helga som var :)
Veronica A. sa…
Lekre! Krysser fingrene for at vinteren ikke gjør comeback flere ganger nå - votter på pinnene blir uansett aldri feil :)
Sommertid sa…
Det var litt synd at påtenkt mottaker ikke får de fine vottene her. Men som du sier, enten blir det en annen mottaker eller deg selv. Uansett så var de råstilige !
Nydelige votter, og kjempe fine farger! :)
Ha en fortsatt fin torsdag.
Hanne sa…
Nydelige. Jeg må virkelig få strikket noen votter snart. Det er jo favorittstrikken min, men nå er det lenge siden jeg har strikket et par faktisk. Disse må jeg legge til på listen min. Takk for flott inspirasjon.
Quiltefia sa…
Hei!! Det kan vel tyde på at vottene dine som forøvrig er veldig fine, kan ligge på vent noen månder......Det er vel noe som minner om vår om dagen!? Jeg er så LEI vinter!! AnneK:-)
mimouna sa…
Flotte votter! Og at de passer til deg er vel bare et tegn på at du skal ha dem selv. ;)
Grete sa…
Flotte votter, og morsomt med hjerte og peacemerke, kjekt å være klar for høst og vinter i god tid!
Anne sa…
Lekre votter! Utrolig fint mønster:)
Flotte votter, synd de er litt i minste laget!
Mønsteret var flott - fristende om jeg bare kunne komme i gang m ed vottestrikking.
Hvor er de vanter bare smukke !
sikken fin gave at få :o)
Bodil sa…
Nydeleg vottemønster, og fine fargar :)
Linda Aasan sa…
Fiiiine! Men jeg håper de får ligge pent i en skuff frem til høsten igjen :)
Helle sa…
Flotte votter, men la oss endelig håpe at du ikke får bruk for dem på en god stund. Vi skriver tross alt 19.april. snart mai...

Sylvia sa…
heisann
Så synd vottene ikke passer. Jeg synes de var så lekre. Likte jo hjertet og peace-tegnet :)
Jeg som går til jobb, har kuttet ut votter nå. Noen dager har jeg pulser istedet, for morgenen kan være kald. Snart er det mai, det må jo bli litt varmere da?
Ha en fin kveld. Klem
hobbyvenn sa…
Dette var jammen et nydelig vottemønster. Og vottene dine ble jo kjempefine. Greit å ha stasvotter til vinteren igjen, for nå vil vi ha vår...