Uferdige februar

Nå er det ikke sånn at jeg er lei meg for at februar er slutt, jeg hilser mars hjertelig velkommen som første vårmåned, forhåpentligvis med mye sol og litt varme på kjøpet.

Det er mere på strikkeprosjektenes vegne at februar muligens ble litt kort. Det ligger i hvertfall mye uferdig i strikkekurven og ser litt anklagende på meg med jevne mellomrom. Fordelen er at jeg kan få mye ferdig raskt i mars, hvis jeg er litt iherdig og klarer å motstå nye strikkefristelser.


Første par ut av de uferdige er Torirots nydelige: Vottar for kjærleik og fred eller Peace&love mittens. Disse vottene har stått i strikkekøen lenge, og jeg fant ut at de var helt perfekte til en venninne som fyller rundt år i mars.

Siden jeg strikker løst og har vanskelig for å få mønstervotter passe i størrelsen valgte jeg Holst-garn. Det var ikke helt vellykket. Vottene blir litt små og trange og litt lite stødige i det tynne garnet. Nye votter må strikkes til jubilanten i litt tykkere garn, og siden bursdagen er i mars så bør vel det prioriteres før ferdigstilling av disse.


Bittami har hatt et morsomt opplegg med mysteriestrikk av rødstrømperFacebook. Dette blir fine sokker og det er meningen de skal bli ferdig til kvinnedagen 8. mars. Hvis det ikke går kan nødløsningen være å late som de først skulle være ferdig til 100 årsjubilieet for kvinnelig stemmerett 11. juni. Jeg satser på den første datoen.


Ser disse kjent ut? Det er vel tredje gangen jeg legger ut et bilde av disse vantene i uferdig tilstand. Nå er det vantevær ute og det hadde vært stas å få ferdig disse til bruk i vår. Høyre pekefinger er for lang å må rekkes opp, og det sitter visst langt inne. Jeg er også litt lei av vridde rettmasker. Neste bilde som legges ut av disse skal være ferdigbilde det lover jeg.


Siste, men absolutt ikke minste prosjekt ut, er denne jakka som jeg teststrikker. Den har tatt all strikketiden de siste to ukene, og det kan nok forklare hvorfor ingenting annet er blitt ferdig. Jakka er så godt som ferdig og surrer nå i vaskemaskinen før tørking og oppklipping. Mer om denne senere.

Jakka fikk også være med ut på tur forrige helg, helt til Gdansk i Polen. Fin og sjarmerende liten by, og det var første gang vi besøkte den.


Gamlebyen var veldig fin og vi bodde særdeles sentralt ved elven. Mat og drikke var nesten latterlig billig i forhold til her hjemme. Det eneste som ikke var helt på vår side var været, for det var skikkelig kaldt og surt og vi fikk ikke vært så mye utendørs som planlagt. Uansett var det deilig med en helg på tur, og litt strikketid ble det også.

Denne helgen tilbringes i Oslo i vårsol. Ha en fin helg du også! :)

Kommentarer

Rekkehuset sa…
Du har jo ikke mye igjen på noen av tingene, så det blir du ferdig med i en svusj! Spennende å se hva du teststrikker - fargene ser i alle fall flotte ut:-) Ønsker deg en fin helg i vårsola, jammen er det deilig at det smelter og drypper rundt omkring!
Så mye fint du har på gang. Skal bli spennende å se jakka ferdig!

Ha en riktig fin helg!
torirot sa…
Synd at vottene blir for små og slaskete, da! Kanskje du kan tove dem bittelitt og gi dem til noen med små hender? God helg!
Blåbærlina sa…
Wow, mye fint på pinnene hos deg:o)
Er imponert over vanskelighetsgraden på
mønsterne du bruker! Jeg heier på at du får mye ferdig nå i mars....nydelige roser på de blå vottene....og hanskene knallfine. Gleder meg til å se dette ferdig, inkludert jakken :o))
Skal prøve å være flink her også.....å gjøre ferdig,
men jeg er så utrolig flink til å begynne på nye ting hele tiden også....
Tvi,,tvi og god helg!
Hej Vibeke
så flotte mønstre du strikke i vanterne - både de flerfarvede og de mønstrede.
Jeg har fundet nogle flotte og sjove mønstre på bloggen muffins verden. kender du den ? Der er mange fine ting.
Spændende at se dit teststrik. Du løfter vel sløret lidt mere ?
mange hilsener
Mona
-ina sa…
Mange fine prosjekter på gang;) Kjekt med paralellstrikking, er liksom ikke så fort gjort å gå lei heller når man kan hoppe mellom prosjektene. Gleder meg til å se ferdige plagg!

God søndag videre :)
Veldig mye lekkert på pinnene! Kjekt å se litt underveisbilder.
Strikketine sa…
Heia heia! Dette kommer til å bli flotte saker!

De peace&love mittens- greiene blir jo nydelige! :-)

God søndagskveld!
Akk så kjent!
her ligger det også mye halvferdig og bare venter på inspirasjon fra meg.
Det er så mye mer spennende å begynne enn å avslutte.
Men når det er sagt så hadde du jo ikke mye igjen på noen av de uferdige:)
Lekre votter og fingervantene så nydelige ut - det er sånt som jeg aldri kan begynne på for jeg hadde aldri fått det ferdig. Kan ikke fordra å strikke fingre, det er så pirkete.
Jakka så spennende ut, gleder meg til å se den ferdig.
Jeg ble litt nygerig på den måten du monterer på. Jeg pleier alltid å sy på maskin først, før jeg klipper opp, men det ser ut som du har gjort det på en annen måte. Stemmer det?
Anne sa…
Aldeles flott votter! Ikke alltid like lett å få avslutta prosjektene med så mange nye idéer:)
hobbyvenn sa…
Så masse fint du har å kose deg med. Hansker blir jo en drøm! Rødstrømpene kommer nok til å varme godt enten de blir ferdig nå eller da... Spennende med teststrikking, blir nok flott.
Helle sa…
Det tegner til at du ikke kommer til å fryse på hendene bare du får ferdig prosjektene dine. Flotte mønstre i alle fall. Strømpene ser veldig spennende ut. - Det gjorde også Gdansk. :)