Luene som forsvant

Ikke fysisk heldigvis, men da luene oppdaget at de var utelatt fra årskavalkaden 2012, ble det ramaskrik. De følte seg behandlet som stesøsken, og forlangte et eget innlegg som kompensasjon. Ufred i heimen er ikke til å spøke med, så her var det bare å legge seg langflat.


Åtte voksenluer ble det strikket i 2012, og alle utenom en ble strikket nå i høst/vinter.


Litt urettferdig blir det derfor å upeke Autumn wines beret til vinner, siden den ble strikket i januar. Særlig når jeg bare strikket to av luene til meg selv og den andre ble ferdig lille julaften. Det er aldri lett å forutsi hva som blir favoritter, men denne lua har blitt veldig mye brukt. Mønsteret er fint og dekorativt selv om fargen er nøytral. Det siste er nok en viktig faktor, lua passer til så og si alt og jeg trenger ikke tenke så mye på om alt matcher før jeg slenger den på meg og forsvinner ut i kulda. Garnet er Hverdags, et nytt og godt bekjentskap.


Den andre lua jeg strikket til meg selv var fine Seasons hat. Etter først å ha strikket den til høyre i julegave til sønnen, strikket jeg like godt en til meg selv. Også denne ble strikket av Holst-garn fra lageret. Morsom lue å strikke til tross for tynt garn og tynne pinner.

Det er spennende å se hvordan de valgte fargene blir når mønstret strikkes. Jeg er veldig fornøyd med fargevalget i lua mi, og lett og varm som den er kan den godt bli en ny favoritt. Jeg er veldig glad i fargen Truffle, som er hovedfargen i lua, og siden jeg var nesten tom, bestilte jeg like godt 500 gram til ( i 2012 selvfølgelig, måtte jo ha litt å gå på før garnslankingen startet ;)) . Jeg kunne godt tenke meg både genser og jakke i denne fargen, for det passer til alt og det liker vi.

Jeg er i grunnen veldig fornøyd med alle luene jeg strikket i fjor, også de som ble gitt bort.


To stk Wood Hollow hat til datteren, der den lyse blir brukt mest. Den synes jeg ble litt tykk og tung i Alaska fra Drops, så jeg liker bedre den i dobbel totråds fra Nøstebarn. Lua til høyre er strikket i Pickles tjukk Abuelita og luer i dette garnet, blir alltid mykel lette og gode å ha på.


Både Denbow hat og Windschief er fine og kledelige herreluer synes jeg. Særlig Denbow hat er jeg litt svak for, siden jeg synes den blir så fin med vrangbordflettene. Windschief er langt raskere å strikke, men tykkere garn og pinner og jeg synes mannen i huset kler den godt.

Nå bør luene være mer enn fornøyd, siden de virkelig har fått vist seg fram skikkelig.

Det er ingen luer på pinnene foreløpig i 2013, men siden målet er å bruke mer fra lager har jeg prøvd å fargesortere restegarnskurvene litt:


Planen er å hekle et restegarnsteppe i løpet av året, men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gripe det an. Jeg er ikke så flink til å planlegge fargebruk, det blir gjerne litt mer etter innfallsmetoden, og det kan jo gi jo et litt variabelt resultat.

Jeg har i det minste funnet fram en veldig nøye forklaring på bølgeteppe, noe som gir forhåpninger om å mestre noe jeg aldri tidligere helt har skjønt. Så det er i hvert fall en start.

God helg til alle som er innom! :)


Kommentarer

Gro A sa…
Jeg er veldig glad for at luene fikk et så godt og fint innlegg både med tekst og bilder. Kommer innom igjen for å hente oppskrifter for her er det flere jeg har lyst til å strikke selv.
LindaE sa…
Du skriv alltid så bra! Mange fine luer også. Og takk for lenke til fin forklaring på hekleteppe- eg er nesten heilt blank når det gjeld hekling. Men har ein del restegarn, for å seie det slik....
Innestemmen sa…
Fyttikatta så mye fint du strikker! :))
by Vero sa…
Knallfine luer, alle sammen! Jeg har en wood hollow lue som jeg tror må rekkes opp, den ble giga i str.! Pytt sann ;)
Quiltefia sa…
Hei!! Så masse fine luer!! Det er vel noe av det mest takknemlige og brukelige man kan strikke!! takk for veldig hyggelig kommentar! Jeg holder også på med et bølgeteppe og det er hyggelig hellinga. Mitt har ligget en stund, men en dag blir det nok ferdig. Jeg tror jeg brukte attic24 oppskrift. Jeg holdt på å kjøpe meg nytt garn idag, men jeg nøyde meg med en oppskrift. Må gjøre litt ferdig før jeg starter på noe nytt...... Ha en fin helg! Annekari:-)
Kort og Søm sa…
Så mange fine luer, klart de måtte være med :O)
God helg til deg!
Kort og Søm sa…
Så mange fine luer, klart de måtte være med :O)
God helg til deg!
Frk.Badegakk sa…
Her var det mye lekkert!!!Skjønner godt at luene ble fornærma. Kjenner at jeg nok må strikke noen luer i 2013 ja. Er jo så mange flotte mønstere der ute!
hej Vibeke
Det var godt luerne kom frem i lyset !
hvor er de smukke.
Jeg er særligt vild med dem med snoninger - men de mønstrede og bestemt og så fine.
Jeg får helt lyst til at strikke et par huer selv..
hilsen Mona
Helle sa…
Det manglet i alle fall ikke på hodeplagg hos dere. Også så mye fint!

Det med nøytralitet tenker jeg er viktig, uansett hvor morsomt det er med farger. Selv så sverger jeg til en brun lue jeg kjøpte for 8-10 år siden. brunt passer til alt jeg har så den blir aldri byttet ut. :)
Linda Aasan sa…
Stakkars luene! Men nå har de vel fått oppreisning, med eget innlegg ;) Mye fint her, og gode ideer å tuske til seg!
Jeg er helt målløs over produksjonen din i 2012!!!!!
Ikke bare er det MYE - det er så FINT også!
Ønsker deg et riktig godt nytt strikkeår!