søndag 23. september 2012

Ingen ermer, ingen kake...

Dette er ikke ment som en diskrimenring av de armeløse, men et lite spark i rompa til "noen" som ikke er så glad i strikke ermer.


Da er det jo dumt å sette seg i en situasjon hvor man har til sammen fire ermer å strikke. Som det vises på bilde har jeg tatt tak, og denne genseren har faktisk fått ett erme. Den observant leser, vil se at jeg har gitt meg i kast med høstens dille: rettstrikkgenseren til Dorthe Skappel.

Da jeg så Skappelgenseren første gang og forstod at det var noe som var på alles pinner, proklamerte jeg at den skulle hvertfall ikke jeg strikke. Jeg fikk noen ubehagelige vibber til 80-tallets firkantete og lodne mohair-gensere og følte meg veldig ferdig med den perioden.

Datteren derimot følte seg slettes ikke ferdig med en periode hun aldri har opplevd, og ville gjerne ha et eksemplar av sorten. Jeg prøvd å snakke varmt for glattstrikk og raglanfelling, men til ingen nytte. Det skulle være denne. Og så lenge hun holder seg varm, så strekker jeg meg langt.

Genseren strikkes i to tråder Holst supersoft og en tråd Kid silk mohair, så veldig lodden blir denne genseren ikke.


Sinnasaujakka mangler også halvannet erme, og har i tillegg ligget i skammekroken en stund. Det var fordi jeg først strikket ferdig et erme, oppdaget at det var for trangt og måtte rekke opp, og rykke tilbake til start. Tilsammen tre ermer altså, når den vel er ferdig. Jeg må innrømme at det tar litt piffen fra en ermestrikkevegrer, men må man så må man. Trange ermer er ikke stas, det har vi prøvd før.

Ingen ferdige prosjekter å vise fram for tiden, med andre ord. Sånn er det når det er store prosjekter på gang og lav progressjon. Forhåpentligvis tar "noen" seg sammen og strikker ferdig ermene i håp om få kake, så det blir ferdige ting å vise fram også.


Fine farger sammen synes jeg.

Ha en fin uke! :)

onsdag 12. september 2012

Aksjon varme tenåringer, del 1

Siden tenåringene har levert en lang smørbrødliste med ønsker om hjemmestrikk, falt det naturlig å begynne med et raskt prosjekt. Det gir følelse av god progresjon og viser at jeg til og med får ferdig ting. At jeg stort sett har strikket på sinnasaujakka til meg selv trenger de jo ikke å vite.


Dette er lue av nesten enkleste sort. Nesten enkleste, fordi det er vridd rett i vrangborden, noe som ikke gjør den veldig avansert likevel. Lua er strikket løselig basert på Annepålandets Cocoon hat. Jeg har brukt tynnere pinner og flere masker og litt annen avfelling.


Garnet er myke Abuelita tjukk merino fra Pickles. Veldig godt egnet til luer, siden det er supermykt og kløfritt for de fleste. Det gikk med 60 gram til denne lua. Hvis du vil vite mer om maskeantall og pinnetykkelse har jeg lagt inn beskrivelse på Ravelry.

Vridde vrangborder er tydeligvis in i år. Nøstebarn har kommet med nytt oppskriftshefte og der er også oppskrift på enkel lue med vridd vrangbord.

Lue i farta!
Jeg sendte ut 16-åringen og straks 18-åringen for å ta et par bilder av lua. Jeg tenkte det kunne være et fint prosjekt for dem. Det var det visst til gangs, for i stedet for å komme inn med 10-12 bilder som jeg hadde tenkt, tok de jobben alvorlig og kom inn med ikke mindre enn 300! Alvorlig og alvorlig forresten, det virket jo som de hadde moret seg ganske godt under fotoseansen.

Et lite utvalg bilder. Litt ergelig med tekst tvers over bilde, men jeg orker ikke å betale for å bruke dette en eneste gang.

Så mange bilder for en lue, jeg tør ikke tenke på hvor mange bilder de kommer inn på når jeg får ferdig et litt større plagg.

Ungdommen morer seg, og her leker vi ikke husking!
Den yngste tenåringen ble forresten veldig fornøyd med lua, så da kan vi fortsatt hevde at "det enkleste er ofte det beste". Ha en fortsatt fin uke! :)

torsdag 6. september 2012

Stripedilla

Striper er in for tiden virker det som, og jeg er bitt av basillen. Første stripeprosjekt som er ferdigstilt er en stripehals.


Den er inspirert av mønsteret A million stripes loop, men jeg satset på at strikkeferdighetene var gode nok til å strikke denne på frihånd.

Stripestrikk i forskjellige farger er i grunnen litt genialt. Inspirasjonen holdes oppe siden stripene så tydelig viser at strikketøyet vokser. Dessuten er det spennende å se hvordan det blir med neste fargekombinasjon, og da må man jo strikke litt til for å se.


Striper er også ypperlig for å strikke opp garn fra lageret, og her har jeg fått brukt opp litt i underkant av 200 gram rester i tynn alpakka. Noen av fargene var jeg skeptiske til om passet sammen, men det ble bra til slutt og jeg ble fornøyd i all beskjedenhet.


Sånn strikket jeg halsen: Jeg la opp 104 masker på pinne 3.25 med midlertidig opplegg. Her er det flere forskjellige metoder, men jeg brukte Judy's magic cast on. Midlertidig opplegg brukes fordi halsen skal syes sammen til slutt og da er dette en metode som gir lite synlig søm.

For å få stripene så pene som mulig brukte jeg Jogless stripes-metoden. Så strikket jeg striper som enten var åtte omganger brede eller fire. Dette fortsatte jeg med til halsen var lang nok til å få to ganger rundt halsen, ca 120 cm. Før sammensying er det viktig å feste trådene, de er det umulig å komme til etterpå. For å sy pent sammen brukte jeg kitchener stitch. Det tar litt tid, men resultatet blir bra. Enda finere hadde det nok blitt hvis jeg hadde vasket eller dampet halsen, men det er ikke blitt gjort foreløpig.

Neste stripeprosjekt er den fine sinnasaujakka til Pinneguri. Jakka var så søt, så den kunne jeg rett og slett ikke motstå å legge opp til.


Her bruker jeg også garn fra lageret. Rester av Holst supersoft og tynd uld fra Geilsk. Det blir forskjellige blåfarger nedover, siden jeg bare har litt av hver farge.

Dette blir innimellom-strikk, for til min glede så har tenåringsjentene kommet med mange bestillinger på hjemmestrikk denne høsten. Jeg vil gjerne at de skal holde seg varme, så jeg er ikke vanskelig å be.

Har du noen stripeprosjekter på pinnene eller i strikkekøen denne høsten?