tirsdag 24. juli 2012

Deilige Danmark

Etter å ha forlatt Oslo i regn, fant vi etter en lang biltur, sommeren og sola i Helsingør.

Takket være min danske bloggvenn Mona med bloggen Decoupage (iPhone vil ikke lenke), overnattet vi på det koseligste og flotteste lille pensjonat: Villa Snekkersten med nydelig havutsikt.

Frokosten her er den lekreste jeg har fått servert noen sinne. Morgensol på veranda med utsikt til sjøen gjorde ikke opplevelsen dårligere.

Det var bare noen minutters kjøretur til Louisiana museum of Modern arts. En av utstillingene var om hva som var typisk nordisk, og da falt jeg for dette strikketablået.

Sola er fortsatt med oss og det er skikkelig sommervarmt i København. Strikkebutikken Sommerfuglen er allerede besøkt og første garnkjøp utført. Jeg var litt sliten, så jeg ble litt overveldet, men jeg fikk da med lii. Håper på ny tur i morgen for å komplettere litt.

I morgen går ferden videre til Bornholm, og mer av det deilige ferielandet Danmark. :)

Bildene kommer visst i vilkårlig rekkefølge til slutt når man blogger med iPhone. Ovenfra og nedover er det bilde av: frokosten, stranden nedenfor Villa Snekkersten, Villa Snekkersten, garnfangst, Louisianas inngangsparti, rommet på Snekkersten, strikketablået fra Louisiana.

søndag 22. juli 2012

Sommersolverv/summer solstice

Da er vi innom huset i mellom ferieslagene og jeg benytter anledningen til å vise fram jakka jeg ble ferdig med før vi dro på ferie.


Mønsteret til Summer solstice er laget av Heidi Kirrmaier, som nevnt tidligere en av mine desiderte favorittdesignere på Ravelry. Hun lager veldig godt forklarte mønstre, ofte med litt originale vrier som gjør plagget mer interessant å strikke.

Sånn er det også på denne jakka, den starter med midlertidig opplegg midt bak på ryggen, også strikkes det på tvers helt ut til det første ermet er ferdig. Så strikkes det andre ermet på samme måte. Deretter plukkes det opp masker og strikkes nedover rygg og sider. Her er det både økninger og fellinger, så jeg måtte følge med hele tiden.


Til slutt plukkes det opp masker langs hele kanten foran og i nakken og så strikkes det krave/kant foran. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg var ferdig med armene så tidlig, av en eller annen grunn er det morsommere å strikke de på starten av plagget enn det er å gjøre det til slutt.


Jeg har strikket med Pashmina fra Madelinetosh, og garnet er en drøm å strikke med, det går nesten av seg selv. Det gikk med 3.4 nøster og disse hadde ligget og godgjort seg i garnskuffen i over et år, før jeg fant et passende prosjekt.

Det jeg hadde glemt var at garnet vokser en god del i vask. Jeg strikket jakka litt lenger enn oppskriften og i tillegg så ble den ca åtte cm lenger etter vask. Det gjorde ikke så mye på selve jakka, men armene ble i lengste laget. En annen ting med Pashmina er at selv om det er supermykt og vakkert, så nupper eller flosser plaggene litt etterhvert. Det har jeg fått erfare med Vitamin-D-jakka jeg strikket i samme garnet i fjor. Etter en runde med nuppefjerner er den heldigvis så god som ny igjen.

Vi har ellers hatt en uke med norgesferie, noe som tilsier ganske varierende vær. Ved Mjøsa er det også kaldere enn i Oslo, og siste dagen var det til tross for sol, kun fem grader på morgenen! Men, selv om ulljakke har vært det mest brukte plagget denne uka, har vi kost oss. Fyrt på peisen hver morgen og utnyttet det som var av solstråler.

Enda bedre hadde det vært om jeg ikke hadde vært plaget av svimmelhetsanfall hele uka og til slutt måtte oppsøke naprapat på Hamar. Der fikk jeg konstatert løse krystaller i øret som årsak til svimmelheten og heldigvis var det enkelt og fikse. Etter to besøk virker det som det har gitt seg heldigvis.

På grunn av alt regnet har Mjøsa gått over alle bredder i år


Det er vakkert ved Mjøsa

Flere bilder fra ferien kan beskues i Instagram-feeden i høyre marg på bloggen. Nå spår også værmeldingene litt bedre vær framover, så vi fortsetter fortrøstningsfullt på vår nordiske ferie. Neste uke står også et besøk på Sommerfuglen i København på planen, og det ser jeg fram til.

Persille og huset blir godt passet på av sønnen mens vi er borte.