onsdag 30. mai 2012

Solar Plexus av Annette Danielsen

I helgen har det vært et helt utrolig sommervær her på Østlandet. Vi har knapt nok vært innendørs og har nytt det fine, varme været i fullt monn. Utendørsstrikking har det likevel vært tid til, og dermed har Solar Plexus blitt ferdig.

Det er første gang jeg strikker etter mønster fra Annette Danielsen og denne er hentet fra heftet Sommerstrik som blant annet kan kjøpes på Adlibris. Da får du flere mønstre, men det er også mulig å kjøpe enkeltmønstre på Ravelry.

Solar Plexus er et veldig uvanlig og originalt mønster og det er også morsomt og interessant å strikke. Underveis visste jeg mange ganger ikke helt hvilke deler av genseren jeg strikket på. Forstykket og bakstykket strikkes hver for seg og man begynner i midten og strikker utover. Etterhvert blir hver av de åtte trekantene til hver sin del av genseren.


Originalgarnet er lingarn, men jeg hadde noen nøster Geilsk bomuld/uld liggende, som jeg har prøvd å strikke tre forskjellige prosjekter med tidligere uten at det helt har lykkes. Nå omsider på fjerde forsøket fikk jeg brukt tre av fire nøster til dette prosjektet.


Det skal egentlig være åtte knapperi hver side, men av en eller annen grunn ble det ikke plass til mer enn seks hos meg. Det blir færre knapper å sy på i det minste. Knappene er på vei, bestilt fra Etsy. Det viste seg å være vanskelig å finne noen som hadde så mye som tolv like knapper i tre, og til slutt ble det knapper fra Indonesia. Ikke akkurat kortreist.


Vanligvis er danske størrelser romslige, så jeg strikket denne i small. Det kan virke som den er litt i trangeste laget, men siden den mangler knapper er det litt vanskelig å si. Den passer jo nå når sidene får sprike så mye de vil, men det er nok finere å ha noen knapper gjenlukket. Tiden vil vise når knappene er vel ankommet og sydd i. Da kommer jeg tilbake med nye bilder, hvertfall hvis den passer sånn noenlunde.

Fakta:
Mønster: Solar Plexus. Hefte eller enkeltmønster
Garn: Geilsk bomuld/uld farge C9, ganske nøyaktig tre nøster.
Pinne: 3.5
Endringer: seks knapphull istedetfor åtte og I-cord i halsen for at den skal ligge penere.
Prosjektside på Ravelry

Det er flere fristende oppskrifter i heftet, men først må jeg nok skaffe litt sommergarn. Det jeg strikket med nå var det visst det eneste jeg hadde som lignet litt på sommerlig, jeg liker jo best å strikke med ull.

Ha en fortsatt fin uke! Snart blir det litt spamming med hagebilder her på bloggen. :)

søndag 20. mai 2012

Whisper-cardigan og Wisper sykkel

Et livstegn herfra igjen og et innlegg i viskingens tegn, siden jeg har to nyanskaffelser som heter henholdsvis Whisper og Wisper.


Først viser jeg fram Whisper-cardigan, siden dette tross alt er en strikkeblogg. En lett og sommerlig jakke strikket i et utrolig deilig ull/kasjmir-garn fra Rasmilla, som dessverre bare var et restparti og som ikke lenger er å få tak i.

Denne jakka har en litt spesiell konstruksjon. Først strikkes det ene ermet på rundpinne, så fortsetter man tversover ryggen, før den andre armen strikkes. Deretter plukkes det opp masker rundt rygg og nakke til ribbestrikk i 7-8 cm, før det felles ved nakke/skuldre og av de resterende maskene strikkes rygg/sider.


Denne strikkemåten gjorde at det ble litt variasjon og dermed tok det bare en drøy uke å bli ferdig med denne. Relativt tykke pinner (3.75) i forhold til garnet, hjalp også på tempoet.

Prosjektside på Ravelry

Den andre nyanskaffelsen er en Wisper el-sykkel. Den har en elektrisk motor som gjør at selv de bratteste bakkene kan forseres uten bruk av nevneverdige krefter.


En helt fantastisk oppfinnelse for oss som ikke har så mye krefter å ta av i utgangspunktet. Motoren har fem trinn, så det er mulig å bruke egne krefter også for de som ønsker det. Det mest slitsomme med syklingen er faktisk å være en aktiv trafikant igjen, etter noen år på buss og i sofaen.

Tanken er blant annet å sykle til jobben og ellers komme meg litt mer rundt. Første sykkeltur til jobb ble tatt forrige uke og det gikk unna på et kvarter. Både raskere enn kollektivt, morsomt og miljøvennlig, mere kinderegg kan det vel nesten ikke bli.

Nå skal det visst bli godvær, så da er det gode utsikter både til sykling, hagearbeid og utesitting til uka. Håper det blir fint der du er også! Ha en fin uke! :)

mandag 7. mai 2012

Camomille-sjal nr 2

Camomille-sjal nr 2 er akkurat kommet av pinnene, og det ser ut som det å strikke noe to ganger snart blir en vane heller enn en utrolig sjelden hendelse. Camomille er et sjal som er enkelt og greit å strikke og som blir flott ferdig, så det er vel verdt å strikke flere ganger etter min mening. Det første Camomille-sjalet har også vært yndlingssjalet i vinter, så godt å tulle rundt seg i vinterkulda.


Dette er en tynnere variant siden jeg har brukt to tråder lace-garn. Etter et tokt i lageret (som egentlig bare er to kommode-skuffer), endte jeg opp med en rest av Wollmeise lace i fargen Aquarius etter Featherweight-jakka og en tråd Sildre fra Fiber & art. Det siste er veldig tynt, med 800 meter per 100 gram og jeg har hatt problemer med å finne et passende prosjekt til det.


Stripeeffekten kommer dels av at jeg bruker forskjellig garn, dels av at annenhver stripe er med dobbelt garn. Siden det er en del mørke felter i Spire-garnet, så er stripeeffekten mest synlig i motlys. Jeg liker uansett fargene kjempegodt og er lykkelig for at jeg fant lagergarn som passet.


Dusker ble det også denne gangen. Det første fikk ikke, for jeg tenkte at jeg ikke var "duske-typen", men det blir jo litt ekstra fint med dusker på. I tillegg fant jeg en fin oppskrift på hvordan man lager dusker eller kvaster som de sier på dansk i denne bloggen.

Dette sjalet strikkes ovenfra og ned og så strikkes borden på til slutt. Etter den endeløse borden på Bridgewater-sjalet gikk dette ganske radig i forhold. Det var også enkelt å lære seg utenat.


Sjalet ble digert, drøye to meter bredt og 65 cm langt og 250 gram garn gikk med. Jeg strikket på pinne 4,5 istedet for 3,5 som oppskriften sier, for å få et ekstra lett resultat. Borden ble strikket på pinne nr 4.

Det er ikke usannsynlig at det blir flere av dette sjalet, jeg vurderer at det har stort julegavepotensiale.

Prosjektside på Ravelry


Dette bildet er tatt med Instagram-appen jeg har på iPhonen min. Det er en foto-app hvor man kan redigere med forskjellige effekter og dele bilder. Jeg har brukt Instagarm en stund, men det er først nå jeg har forstått at man kan dele bilder med andre og følge folk som tar bilder man liker.

Har du Instagram og har lyst til å følge meg så er jeg Vibekebj der.