lørdag 24. mars 2012

Bare et "bittelite" strikkeprosjekt...

Ok, så gikk jeg på en liten sprekk og har lagt opp nye masker på pinnene. I forrige innlegg skrev jeg at jeg ikke strikket på grunn av en vond venstrearm, men da den ikke ble bedre etter nesten en ukes avholdenhet så ga jeg opp.


Siden armen liker best rettmasker strikker jeg bare rettmasker. Rettmasker i lange baner faktisk, siden jeg har begynt på det "bittelille" firkantsjalet Bridgewater som skal bli ca litt over to kvadratmeter når det er ferdig. Ikke veldig smart å begynne med et stort prosjekt når jeg bare kan strikke litt om gangen, men her går strikkingen etter lystprinsippet så da ble det sånn.


Garnet jeg endte opp med var New Zealand lammeull fra 123.knit. Tre hesper garn og porto fra danmark til under 200 kr er slettes ikke verst synes jeg.  New Zealand-ulla minner veldig om Nøstebarn sitt 2-tråds garn, og det har jeg hørt mange andre si også. Tynt, lett og relativt mykt garn, så jeg tror det skal bli et bra resultat.


Ellers er det et fantastisk vårvær her i Oslo for tiden. Hvert år feirer vi at kan sitte ute igjen med champagne, og det ble gort forrige helg. Riktignok ble det Cava i glassene i år, men sprudlet gjorde det i hvertfall. Egentlig kunne vi gjort det en uke tidligere også, men et eller annet kom i veien. Nå er det varmt og fint å sitte ute og det er utrolig godt å kunne sitte ute å strikke igjen etter vinteren.


Jeg har til og med optimistisk plantet ut årets første påskeliljer og stemorsblomster og krysser fingrene for at de skal klare seg.

Nå skal jeg ut i sola og strikke litt igjen, ha en fin helg! :)torsdag 15. mars 2012

Dagens outfit

Hva blogger man om i en strikkeblogg når man ikke kan strikke? Betennelsen i armen har ikke blitt bedre og jeg har innført strikkeforbud i en uke i verste fall to. Et alternativ er jo å ikke blogge, et annet er å skrive om snøen som falt i fjor. Eller om strikkeplaggene som ble strikket i fjor eller i foriforifjor.


Jeg bruker hjemmestrikk hver dag, så og si uten unntak hele vinteren. I dag er det jobbdag og siden jeg skal ut i verden, må det se ut som jeg har forsøkt å finne noe som passer sammen. Siden temperaturene har vært litt mildere den siste tiden falt valget på vesten til Lene Holm Samsøe fra boka Feminin strikk og Hypernova-skjerfet i Wollmeise.

Begge deler har i grunnen blitt lite brukt. Vester har jeg et problem med generelt, siden jeg blir kald på armene og når jeg ikke blir det er det som oftest for varmt for vest.


Vesten ble strikket høsten 2009 og var et av de første plaggene jeg strikket etter at jeg kom i gang igjen etter noen års strikkepause.Det var også et av de første forsøkene med alpakkagarn, Mirasol fra Du store alpakka.

Det jeg lærte da er at alpakka og ribbestrikk ikke er de beste vennene. Spesielt ikke hvis man strikker litt løst sånn som jeg gjør. Vesten er litt slapp og det er fort gjort å føle seg litt ekstra bollete rundt midjen, særlig hvis det er der man har samlet det meste av overskuddet fra før.

Strikking er en læreprosess, så skulle jeg strikket den igjen ville jeg brukt ullgarn og tynnere pinner.

Grunnen til at skjerfet er lite brukt er nok de heftige fargene, men jeg synes det fungerer ganske godt til vesten.

Ellers er det faktisk litt vanskelig å få tiden til å gå uten strikking. Det har jo vært jobben min når jeg har vært borte fra arbeidslivet. Lydbøker og tv-titting mister en viktig dimensjon når strikketøyet mangler.

Men noe kan man da finne på:

Ut i sola og lese om Mindfulness

Sortere restegarn etter farge ble plutselig artigLukte på Ta bilde av blomstene i veikanten og prøve å overse alt søppelet som tyter fram.
Innse at det av og til er best å snu i tide for å beholde armer og ben.

Nå venter det snart to timer med jobbing og det er faktisk helt overkommerlig. Selv om jeg blir sliten så blir jeg også i veldig godt humør av å være på jobb, treffe kolleger og gjøre noe faglig.

Ha en fin dag! :)

lørdag 10. mars 2012

Damask 2

Ikke vet jeg hvordan alle sjalene havner på pinnene her i huset, men på mystisk vis finner jeg stadig et nytt påbegynt sjal. Kanskje vi har husnisser?


Et brunt sjal hadde jeg ikke fra før og det er en praktisk farge i min garderobe. To brune nøster med Madelinetosh merino light hadde jeg liggende og valget falt på Fig.

Det var første forsøk med dette garnet og det ga mersmak. Mykt og deilig lettstrikket, det er også en-trådet og det liker jeg godt.


Jeg brukte litt tid på å finne et mønster som passet. Planen var å lage et ganske lite sjal til å surre rundt halsen, men likevel bruke mest mulig av hespet. Valget falt til slutt på Damask, som jeg har strikket en gang før med godt resultat.

Denne gangen strikket jeg den minste størrelsen, med pinne 4,5 istedenfor 4 for å få det litt større. Damask strikkes nedenfra og opp noe som betyr masse masker på pinnene i starten og så stadig færre etterhvert. Det var faktisk fortsattt et artig sjal å strikke, selv om det var andre gang. Sjalet veier 100 gram og jeg hadde 10 gram igjen da jeg var ferdig.

Den rosa genseren er i bruk, og har allerede begynt å bli nuppete!

Jeg var litt spent på om sjalet ville bli stort nok til å få surret det rundt halsen, så jeg blokket det ganske hardt. Størrelsen ble fin og her snakker vi mykt sjal altså. Utrolig deilig, Wollmeise blir nesten grovt i forhold. Jeg gleder meg til å strikke mer med dette garnet.

Prosjektside på RavelryEllers er det skyer på strikkehimmelen for tiden. Venstrearmen har fått en slags betennelse som kommer og går. Mest kommer. Armen er veldig selektiv i forhold til  hva som går bra å strikke og ikke. Løs sjalstrikking med mykt garn på store pinner gikk ganske bra.

Strikking med bomull/ullgarn gikk definitivt ikke bra og jeg mistenker at det var årsaken til problemene. Ribbestrikk har jeg prøvd meg på i to varianter og det var heller ikke vellykket. Så nå sitter jeg her med vond arm og ikke noe egnet strikketøy. Det må vel nesten betegnes som krise?

Kanskje jeg får håpe på at husnissene legger opp til et nytt sjal i Madelinetosh?
Jeg har forresten meldt meg inn på strikkeblogger.no som har som mål å være et samlingspunkt for norske strikkeblogger. Her er det mulig å finne nye innlegg fra mange forskjellige strikkeblogger. Da blir det lettere å finne nye og spennende blogger og jeg anbefaler alle å melde seg inn. Vi vil jo finne alle de fine strikkebloggene.

Ha en fortsatt fin helg! :)


lørdag 3. mars 2012

GenserUFOen som ble ferdig

Denne genseren ble kåret til fjorårets fiasko på bloggen min i januar. I mange lange måneder har den ligget og skult på meg og bare manglet et halvt erme.


Grunnen til at den ble liggende er først og fremst fordi jeg ikke likte garnet: Drops baby alpaca silk. Alle ujevnheter synes veldig godt også økninger og fellinger. I tillegg synes jeg fargen var litt blass. At genseren satt som et pølseskinn gjorde i grunnen ikke saken bedre.

For et par uker siden fikk jeg en raptus og bestemte meg for å gjøre den ferdig å se om den kunne brukes likevel. Strikkingen var unnagjort på en kveld, vaskingen dagen etter. Typisk at ting som egentlig tar veldig kort tid blir liggende i det lange og brede.


Resultatet ble bedre enn forventet. Genseren jevnet seg ut og ble litt større i vask, i tillegg har den videt seg litt i bruk, så nå er den egentlig ganske passe. Fargen er fortsatt blass, men den er overraskende myk og god å ha på, så det veier opp litt.


Jeg synes Color affection-sjalet passer godt til og hjelper på blassheten. Jeg tror faktisk jeg skal klare å bruke denne en del uten alt for store problemer tross alt.

Fakta: 
Mønster: Mandel av Fallmasche.
Dette mønsteret likte jeg godt. Det har en litt spesiell konstruksjon, siden skulder"klaffene" strikkes først også plukkes det opp masker rundt til forstykke, ermer og bakstykke. Egentlig er det rynker foran på klaffene, men de forsvant visst litt på min genser. Det skulle også være rynker i sidene, men det var helt håpløst å få pent i silkealpakkaen. Det er stor sannsynlighet for at jeg strikker denne på nytt med en annen garntype.

Garn: Drops baby alpaca silk og pinne nr 3.75. Jeg brukte i overkant av fem nøster på genseren.

Tidsforbruk: Lenge! Jeg startet 25. juni i fjor og gjorde den ferdig i februar i år.

Prosjektside på Ravelry

Ellers har jeg jobbet i en måned nå og det går overraskende bra. Hodet fungerer sånn noenlunde og jeg blir ikke så sliten som fryktet av mine to korte ukentlige arbeisøkter. Det er fortsatt energi igjen til å gjøre andre ting de dagene jeg ikke jobber. I tillegg blir dagene lysere og varmere og da går jo det meste litt lettere uansett synes jeg. Så jeg krysser fingerene for at den positive utviklingen fortsetter.

Ønsker alle som er innom en fortsatt god helg! :)

torsdag 1. mars 2012

Color affection

Ganske ofte tar det lenger tid å få fotografert ferdige posjekter enn planlagt. Denne gangen var intet unntak, men da sola traff kjøkkenveggen i passe tid før jeg skulle på jobb, grep jeg sjansen.


Sjalet heter Color affection og er designet av Veera Välimäki. Sjalet er veldig populært på Ravelry for tiden og det er foreløpig 815 stykker som har laget det.


Det vanskeligste med dette sjalet er å velge farger. For meg ble jobben enklere, siden jeg hadde tre ganske store rester med Wollmeise som passet fint sammen. At jeg fikk brukt garn fra lageret var heller ikke noe minus.

Dette er et enkelt sjal å strikke. Masse kjedelig rillestrikk som blir spritet litt opp av utallige short rows-runder for å få den spesielle effekten av stripene i de forskjellige seksjonene.


Sjalet ble digert, eller i hvert fall veldig langt og jeg var litt i tvil om det var praktisk i bruk. Da jeg fant ut at jeg kunne surre det en gang rundt halsen på sedvanlig vis, skjønte jeg at dette var fine saker. Det fungerte fint både til/fra og på jobb og sannelig har jeg det ikke på meg fortsatt, så det lover godt.

Atelier
Siden det er restegarn i sjalet, så antar jeg at det går finfint sammen med både Atelier-jakken og Honeybee-cardiganen som jeg opprinnelig strikket av garnet. Det matcher vel til og med.
Honeybee
 Prosjektside på Ravelry