Byttehandel

En kollega ønsket seg pulsvarmere som kunne beskytte mot trekk fra det tidvis overivrige klimaanlegget på jobb. Riktignok har jeg jo en del å strikke fra før på julegavefronten, men et par pulsvanter tar ikke så mange timene at det har avgjørende betydning for om de andre strikkegavene blir ferdig til jul.Mønsteret er "gammelt" og velprøvd, det heter Blonde(pulsvanter) og er et gratismønster på norsk fra Pinneguri. Svart er en farge jeg bruker lite av, og også har lite av i garnskuffen. Et hespe fin Madelinetosh merino light hadde jeg imidlertid på lur, og det egnet seg godt til formålet, mykt og kløfritt som det er.


Siden mottaker har smale håndledd, valgte jeg å strikke fem repetisjoner av "blonden" istedenfor seks og den ble nesten mer enn stor nok likevel. Ikke noe stort garnsluk dette, kun 25 gram garn gikk med til pulsvantene.


I 2009 strikket jeg to par pulsvanter etter samme mønster. Det var nok mitt første møte med lace-strikking og jeg husker at jeg ikke skjønte hvordan jeg skulle få til "kanten" eller den raden med rettmasker som markerer hvor mønsteret begynner. Nå skjønner jeg nesten ikke hvordan det var mulig å ikke få det til, så øvelse gjør mester og pulsvantene har fungert godt uten kant også.

Tilbake til kollegaen, som forøvrig ble særdeles fornøyd med pulsvantene og insisterte på at jeg skulle ha noen kroner for arbeidet. Jeg foretrekker i grunnen å strikke gaver, siden jeg synes prissetting er så og si umulig.

Siden dette er første gang jeg har fått betalt, så passet det å omsette pengene i litt lys i mørketiden.


Et nytt lyshus i serien Urbania fra Kähler har stått på ønskelisten siden i fjor jul, og dette var en fin anledning til å skaffe et nytt hus til det ene jeg hadde fant jeg ut. Litt måtte jeg spytte i kassen selv også, men fin byttehandel var det, siden jeg fikk lys og hun fikk varme.

Kommentarer

Nydelige pulsvanter, og kjekt bytte :-)
Morsomt og lese hvordan strikke erfaring gjør tidligere kompliserte teknikker til lett som en plett :-)
Ruth sa…
Da var dere heldige begge to da. Pulsene var lekre og lyshuset var nydelige. Jeg tror jeg må gå å ta en titt til faktisk. Ha en super søndag.
Helle sa…
Det hørtes ut som et veldig godt bytte for begge parter. :)
Så flott bytte, heldige er dere begge! Ha en fin ny uke hos deg!
gyldenkron sa…
Så fine de ble. Lurte litt på den kanten, hvordan du lagde den. Flott lykt du har fått deg
hej Vibeke
Så smukke pulsvarmere !
og jeg forstår godt, at det er svært at prissætte strikkearbejdet. Jeg har det på samme måde.
Men jeg hørte, at på Island har man en regel, der hedder at prisen for strikningen er den dobbelte af garnets pris. Så har man da en tommelfingerregel :o)
Så smukt et lyshus.
hilsen Mona
Blåbærlina sa…
Fine pulsvarmere, garnet ser så fint ut!
Greit å kunne hjelpe folk som ikke strikker,
Men syns også det er vanskelig å sette noen prislapp på
Arbeidet. Regelen over høres ikke dum ut, tror jeg har vært borti det før....
Morsomt når man finner ut at man faktisk har avansert på strikkefronten..... ;o)
amylin sa…
Veldig fine pulsvanter, og kjekt med byttehandel.
amylin sa…
Veldig fine pulsvanter, og kjekt med byttehandel.
amylin sa…
Veldig fine pulsvanter, og kjekt med byttehandel.
amylin sa…
Veldig fine pulsvanter, og kjekt med byttehandel.