Vi venter...

Vi venter på et nytt tilskudd til familien. Mannen i huset skal bli farfar igjen, og jeg får et bonusbarnebarn.


Mens vi venter har jeg strkket babyjakke. Oppskriften heter Hansemanns hentesett og er fra boka Brukt på nytt av Katrhrine Gregersen.


Kjønnet foreløpig ukjent, så derfor valgte jeg en nøytral lys gråfarge jeg hadde liggende av Flicolana New Zealand lammeull fra 123knit. Tanken er å hekle en kant rundt i passende farge når babyen ankommer.

Ribbestrikk er ikke min favoritt å strikke, jeg synes den stadige vekslingen mellom vrang og rett gjør at det går usigelig seint. Samtidig er jeg veldig glad i det ferdige resultatet av ribbestrikk, og til babyjakker er det veldig praktisk at det er så tøyelig. Ikke er den uoverkommelig stor å strikke heller, mens den ribbejakka jeg ønsker meg selv antagelig aldri blir strikket.

Jeg fant også en minst 20 år gammel oppskrift fra Askeladen på babylue. Rettstrikk denne gangen, best å ikke utfordre ribbestrikkmotstanden for mye. En veldig god lue så vidt jeg kan huske, men den ble større enn jeg hadde forespeilet meg. Den tilsvarer nok heller seks måneder enn nyfødt gjetter jeg på.


Ulempen med å strikke med restegarn er at det tar slutt, og dermed er det ikke nok til en mindre versjon av lua. Apropos garnet, så ble det supermykt og nesten litt loddent etter en vask, og jeg skjønner at denne type garn er mye brukt til baby og barn.

Og da er det vel bare å fortsette å være tålmodig og vente litt til. Ha en fortsatt god søndag! :)

Kommentarer

Hanne sa…
Gratulerer med nytt tilskudd i familien. Kjempe fint og kjekt sett.
Sylvia sa…
Sånna søte små ting, er bare til å dåne av. Spennende å se hva det blir......
Så må jeg bare skryte av Sinnasauejakka di, den ble kjempeflott. Tenker du har brukt den ganske mye allerede, jeg.
Ellers har vi snart en 18 åring, vi også. Ikke i huset, han har flyttet ut og går på skole et annet sted. Men vi får nok til en bursdagsfeiring om ikke lenge, selv om han ikke kommer hjem før til jul.
Så må du ha en riktig deilig søndag, klem.
Innestemmen sa…
Å, fine ting :) Synes fargen var nydelig helt alene også jeg - gratulerer så masse på forskudd med familieforøkelsen. Stas!
by Li sa…
nydelig jakke! og ja, det tar på ribbestrikktålmodigheten å strikke slike plagg. men det er jo vel verdt det når plagget er ferdig og blir tatt i bruk :)
Og det har jo ikke noen ting å si at lua er litt for stor, for det fine med bebisser er jo at de vokser ;)
Så heldige de er som har deg som bonus-farmor. Nydelig sett :-)
Kort og Søm sa…
Så fint sett du har strikket, en super gave å få til småbarna :O)
God søndag!
Quiltefia sa…
Hei!! Så koselig babystrikk!! Hyggelig å gi bort!! AnneK:-)
Linda Aasan sa…
Så nydelig! Jeg har også ventet på et tilskudd i vennegjengen, og drøyd med å strikke ferdig, og så viste det seg at noen jeg er gift med har glemt å fortelle at tilskuddet kom for over en uke siden! Så da måtte jeg plutselig strikke fort. Lurt å være tidlig ute!
Blåbærlina sa…
Så fin jakke og lue!
Garnet ser deilig ut og ribb er så fint,
Og verdt jobben, iallfall på så små plagg.
Nydelig sett du har strikket, den oppskriften har jeg også liggende et sted... ha en fin høstuke hos deg!
Stine sa…
Den der var kjempe herlig, liker nøytralt baby tøy :) Takk for tips om bok :)
Helle sa…
Så koselige liten jakke. Det er så gøy å strikke sånn småtteri for det går fort, også er det noe veldig hyggelig man venter på.
hej Vibeke
Sikken en sød trøje - og så fint med luen.
God ide med den neutrale farve - garnet ser fint og blødt ud.
Det bliver spændende med den lille nye i familien :o)
hilsen Mona
tantemaraj sa…
Selv om ribbestrikk kan være usigelig langtekkelig strikk er bruksverdien enorm!!! Det vokser jo med barnet:) Det blir heltsikkert deilig jakke og lue til et lite bonusbarnebarn! Gratulerer så masse!!
Trikada sa…
Tre belajn trikajxojn vi faras1
Felisi sa…
Flott sett! Jeg strikker akkurat samme luen, etter oppskrift i Nøstebarnboken. Jeg strikker største str og synes den ser liten ut ;) Men hun som skal ha den er ikke nyfødt da.

Forøvrig synes jeg ribbestrikk er noe av det mest behagelige å strikke, og da aller helst 1 r, 1 vr. Da går hendene av seg selv uten at jeg behøver å tenke ;)
BodilE sa…
Smart vri, å strikke ferdig i en nøytral farge, og så hekle på en kant i ettertid! Men må jo si at jeg synes settet ble kjempefint uten kant også!