Ingen ermer, ingen kake...

Dette er ikke ment som en diskrimenring av de armeløse, men et lite spark i rompa til "noen" som ikke er så glad i strikke ermer.


Da er det jo dumt å sette seg i en situasjon hvor man har til sammen fire ermer å strikke. Som det vises på bilde har jeg tatt tak, og denne genseren har faktisk fått ett erme. Den observant leser, vil se at jeg har gitt meg i kast med høstens dille: rettstrikkgenseren til Dorthe Skappel.

Da jeg så Skappelgenseren første gang og forstod at det var noe som var på alles pinner, proklamerte jeg at den skulle hvertfall ikke jeg strikke. Jeg fikk noen ubehagelige vibber til 80-tallets firkantete og lodne mohair-gensere og følte meg veldig ferdig med den perioden.

Datteren derimot følte seg slettes ikke ferdig med en periode hun aldri har opplevd, og ville gjerne ha et eksemplar av sorten. Jeg prøvd å snakke varmt for glattstrikk og raglanfelling, men til ingen nytte. Det skulle være denne. Og så lenge hun holder seg varm, så strekker jeg meg langt.

Genseren strikkes i to tråder Holst supersoft og en tråd Kid silk mohair, så veldig lodden blir denne genseren ikke.


Sinnasaujakka mangler også halvannet erme, og har i tillegg ligget i skammekroken en stund. Det var fordi jeg først strikket ferdig et erme, oppdaget at det var for trangt og måtte rekke opp, og rykke tilbake til start. Tilsammen tre ermer altså, når den vel er ferdig. Jeg må innrømme at det tar litt piffen fra en ermestrikkevegrer, men må man så må man. Trange ermer er ikke stas, det har vi prøvd før.

Ingen ferdige prosjekter å vise fram for tiden, med andre ord. Sånn er det når det er store prosjekter på gang og lav progressjon. Forhåpentligvis tar "noen" seg sammen og strikker ferdig ermene i håp om få kake, så det blir ferdige ting å vise fram også.


Fine farger sammen synes jeg.

Ha en fin uke! :)

Kommentarer

Helle sa…
Nydelige farger i genseren din. :) Kjenner dog igjen det med å strikke ermer. Har mer enn ett strandet strikkeprosjekt som mangler en arm...
Genser og jakke blir fine begge to selv om de på en måte er totalt ulike i uttrykk.
Hva med et kakestykke per arm ferdig.... :-)
Tovepia sa…
Kjenner meg igjen i Dorthefeberen, for hvis jeg strikker en slik, så blir det med raglanfelling!
Nydelig den siste, blått og brunt er flotte farger sammen.
Ha ei god uke, klem fra mæ;)
Quiltefia sa…
He he, jeg liker å strikke ermer. Den er morsom den sauejakka! Fine farger. Jeg har også sagt at jeg ikke skal strikke skappel genseren. Eldste barnet stikket den selv, en sekk av en genser som havnet i en pose. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt, stikk en prøve, mål antall m pr 10cm........ Hører de på meg? Selvfølgelig ikke!:-) Anne Kari :-)
Judith sa…
Hehe, en kjent problemstilling. Jeg unngår den med å strikke ermene før bolen, eller å parallellstrikke, det fungerer utmerket... (sier hun som ofte bruker et år og mere på å fullføre et plagg).
karna sa…
Flere halvferdige prosjekter her i sofan med meg å, og enda har jeg lyst til begynne på noe mer ,-)
Linda Aasan sa…
Knis - jeg kjenner meg igjen :) Prøvde meg på vester i fjor for å se om jeg kunne unngå ermene, men det viser seg at jeg ikke bruker dem... Trenger visst jevn varme over hele overkroppen, gitt. Men flotte farger og passe lodden skappel, så dette blir bra når du blir ferdig! Heia, heia!
Blåbærlina sa…
Helt enig, fargene i sinnasauen er så fine sammen!!
Det krever jaggu pågangsmot innimellom å være strikker når ting går litt skeis...jeg strever med et par ting jeg også, og har mange litt laaaange prosjekter på gang. Men nå må jeg ta meg selv litt i nakken og hente frem utfordringene. Tenk så godt når de blir ferdige...sukk...
Lykke til med dine ermer
-det blir fine ting du strikker! :O)
Guro sa…
Kjempefin sinnasau, og velkjent logikk rundt plagg til barna. Jeg gjør som Judith og strikker ermene først. Eller raglan, da. Fine raglan, da må jo ermene være på plass før bærestykket kan gjøres ferdig.
det er fine gensere - også den retstrikkede :o)
og når ærmerne er færdige er der udsigt til noget godt. Både på kage-fronten og på genser-fronten :o)
spændende.
hilsen Mona
VarmeMasker sa…
Hi hi, synes du fortjener kake jeg! syned set var veldig fine farger i sinnasauen din, så lykke til med motivasjonskake! Jeg vegrer meg for tommler, så votter uten tommel er heller ikke noe særlig. Lykke til!
Kort og Søm sa…
Så fine ting du har strikket...du får sette kaketykket foran deg, mens du strikker ermene som et lokkemiddel...hi,hi...

God mandag,
klem :O)
Lisbeth Bula sa…
hehe, er det nå du kan si du ikke vet din "arme" råd?
Fine blir de da. Sitter med erme nr. 1 selv, på Dorte'n altså..
Linda sa…
Så flink du er! Begge genserne blir kjempefine. Hva gjør man ikke for litt kake:)
Sylvia sa…
Jasså, du måtte strikke Skappel-genseren, alikevel ;)
Det ville heller ikke jeg, og datteren har ikke mast om det (heldigvis) så nå strikker jeg rettstrikket genser til meg selv med raglan, og er snart ferdig med erme nr 1.
Ermer er ikke det største problemet å få ferdig, synes jeg, selv om jeg har et prosjekt liggende, som mangler et erme for å bli ferdig......kremt! Da er det verre med sokker. Har nemlig et par sokker liggende, som snart er 2 år gamle......merkelige greier, det der.
Lykke til med ermene. Så blir det kake!!!! Ha en fin onsdag.