Sommersolverv/summer solstice

Da er vi innom huset i mellom ferieslagene og jeg benytter anledningen til å vise fram jakka jeg ble ferdig med før vi dro på ferie.


Mønsteret til Summer solstice er laget av Heidi Kirrmaier, som nevnt tidligere en av mine desiderte favorittdesignere på Ravelry. Hun lager veldig godt forklarte mønstre, ofte med litt originale vrier som gjør plagget mer interessant å strikke.

Sånn er det også på denne jakka, den starter med midlertidig opplegg midt bak på ryggen, også strikkes det på tvers helt ut til det første ermet er ferdig. Så strikkes det andre ermet på samme måte. Deretter plukkes det opp masker og strikkes nedover rygg og sider. Her er det både økninger og fellinger, så jeg måtte følge med hele tiden.


Til slutt plukkes det opp masker langs hele kanten foran og i nakken og så strikkes det krave/kant foran. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg var ferdig med armene så tidlig, av en eller annen grunn er det morsommere å strikke de på starten av plagget enn det er å gjøre det til slutt.


Jeg har strikket med Pashmina fra Madelinetosh, og garnet er en drøm å strikke med, det går nesten av seg selv. Det gikk med 3.4 nøster og disse hadde ligget og godgjort seg i garnskuffen i over et år, før jeg fant et passende prosjekt.

Det jeg hadde glemt var at garnet vokser en god del i vask. Jeg strikket jakka litt lenger enn oppskriften og i tillegg så ble den ca åtte cm lenger etter vask. Det gjorde ikke så mye på selve jakka, men armene ble i lengste laget. En annen ting med Pashmina er at selv om det er supermykt og vakkert, så nupper eller flosser plaggene litt etterhvert. Det har jeg fått erfare med Vitamin-D-jakka jeg strikket i samme garnet i fjor. Etter en runde med nuppefjerner er den heldigvis så god som ny igjen.

Vi har ellers hatt en uke med norgesferie, noe som tilsier ganske varierende vær. Ved Mjøsa er det også kaldere enn i Oslo, og siste dagen var det til tross for sol, kun fem grader på morgenen! Men, selv om ulljakke har vært det mest brukte plagget denne uka, har vi kost oss. Fyrt på peisen hver morgen og utnyttet det som var av solstråler.

Enda bedre hadde det vært om jeg ikke hadde vært plaget av svimmelhetsanfall hele uka og til slutt måtte oppsøke naprapat på Hamar. Der fikk jeg konstatert løse krystaller i øret som årsak til svimmelheten og heldigvis var det enkelt og fikse. Etter to besøk virker det som det har gitt seg heldigvis.

På grunn av alt regnet har Mjøsa gått over alle bredder i år


Det er vakkert ved Mjøsa

Flere bilder fra ferien kan beskues i Instagram-feeden i høyre marg på bloggen. Nå spår også værmeldingene litt bedre vær framover, så vi fortsetter fortrøstningsfullt på vår nordiske ferie. Neste uke står også et besøk på Sommerfuglen i København på planen, og det ser jeg fram til.

Persille og huset blir godt passet på av sønnen mens vi er borte.

Kommentarer

Smuk jakke. Baade model og farve. Den ekstra laengde goer ikke noget, synes jeg.
Dejlige feriebilleder. Lyder som om I har nydt det, koldt vejr til trods.
Det er en jakke helt i min smak! Den ble flott!

Kjøper du Madelinetosh-garnet direkte fra deres butikk? Jeg har hørt at det er så vanskelig å få tak i, men dette så jo ut som en veldig grei nettbutikk (jeg fulgte linken din).

Løse krystaller i øret har jeg også hatt et par ganger. Skikkelig ubehagelig - man sjangler rundt og føler seg helt ør. Men heldigvis er det jo greit å få orden på det. Håper du er bedre nå!

Ha en fortsatt fin ferie!
Kjempeflott jakke - og fargen er topp!!! Fint dere koser dere på ferie selv om 5 grader var rimelig kaldt... Kos deg videre og nyt dagene!!
Quiltefia sa…
Hei!! Med 5 grader om morgenen er det bra du strikker fine jakker!!:-) Det eneste som duger hvis man skal være garantert sol og varme er å dra sydover..... Bra du fikk fikset på krystallene!? Mye rart. Jeg har så vidt kjent på den følelsen og jeg vet at det ikke er noe morro. Men god ferie videre!! Håper været blir bra der du er!! AnneK:-)
Helle sa…
jakken ble flott, leit om den ble litt i største laget etter vask, når den var så vellykket på alle andre måter. Lange ermer er vel egentlig ganske ok når det er litt kaldt?

Det er spådd "sommer" i København neste uke, med sol og varme over 20 grader, så da er det bare å kose seg. Sommerfuglen kan fort bli et dyrt besøk, men veldig veldig gøy. :)

Kan også anbefale Uldstedet som garn-pusher i København om du ikke allerede kjenner til det?
Linda sa…
Så flott jakken ble. Ser ut til at den passer perfekt:) Takk for tips, den er lagt i kø på Ravelry hos meg.
Sysleglad sa…
Flott jakke! Nydelig farge
Rigtig flot jakke. Jeg er også fan af Heidi Kirrmeyer - er lige ved at strikke 'simple summer tweed' til min søster. Hendes modeller har som regel en rigtig god pasform, men - som du skriver - så må man lige følge med i opskriften.
Er det Mjøsa ved Hamar ? er der virkelig så koldt der ? Men det har nu også været en pivkold sommer.
København i næste uge? er det så også der I skal til Villa Snekkersten ? det er jeg spændt på at høre om.
hilsen Mona
Rigtig flot jakke. Jeg er også fan af Heidi Kirrmeyer - er lige ved at strikke 'simple summer tweed' til min søster. Hendes modeller har som regel en rigtig god pasform, men - som du skriver - så må man lige følge med i opskriften.
Er det Mjøsa ved Hamar ? er der virkelig så koldt der ? Men det har nu også været en pivkold sommer.
København i næste uge? er det så også der I skal til Villa Snekkersten ? det er jeg spændt på at høre om.
hilsen Mona