Elfe, alv eller noe helt annet?

Jeg har som jeg nevnte tidligere vært med på samstrikk av genseren Elfe på en norsk Ravelrygruppe. Det inspirerer i hvertfall meg til å få litt ekstra sving og tempo på pinnene.

Genseren skal strikkes ovenfra og ned i ett stykke, men med en ermekonstruksjon som kalles countigious. Med denne strikkemetoden ser ermet nesten isydd ut, og du får ikke den lange skrå utfellingen som det er på raglan.


Første forsøket ble ikke så vellykket, siden jeg som regel må justere mønsteret litt for å få det til å passe. Det er ikke så enkelt med en ny strikketeknikk. Da jeg i tillegg brukte tynnere garn uten helt å justere for antall masker i høyden ble det feil.


Alt for trang ermeåpning, for vid over brystet og en halsåpning jeg i grunnen ikke er så fornøyd med. Første forsøket ble rekket opp og jeg startet på nytt med en god del justeringer.

Heldigvis for meg har designeren også et mønster med v-hals og samme ermekonstruksjon. Jeg brukte dette mønsteret i starten, samtidig som jeg tok med stripene fra Elfe. Jeg lagde i tillegg ermene videre og bolen litt smalere. Jeg strikket også en del om ganger ekstra før ermedeling denne gangen, siden jeg fortsatt hadde tynnere garn.

Etter ermedeling var det bare å peise på, med kun tre-fire økninger nedover bolen.


Jeg overvurderte dessverre min egen slankhet underveis, så resultatet ble litt vel tett og egner seg best uten alt for mye under. 


Elfe er egentlig kortermet, men det er ikke jeg så fan av, og siden jeg fortsatt hadde rikelig med garn igjen (grunnet overvurderingen) strikket jeg 3/4 ermer. Siste forandringen på mønsteret er en vrangbord nederst på bolen og ermene. Direkte avfelling etter glattstrikk synes jeg gir for mye rulling oppover.


Så er spørsmålet er dette fortsatt Elfe, eller har jeg forandret så mye at det egentlig er noe annet? Nøkken kanskje? Eller Grinchen? 


Det spiller for så vidt liten rolle, jeg er i grunnen fornøyd med at jeg har fått såpass mye strikkeerfaring at jeg kan forandre mønstrene så jeg får det litt mer sånn jeg vil ha det.


Fakta:
Mønster: Elfe og Ambiente
Garn: Wollmeise twin i fargen: Sabrina og Wollmeise 100% i fargen Skarabäus.
Garnforbruk: 265 gram
Pinner: 3.5
Tidsbruk: 12 dager.
Prosjektside på Ravelry

Trådfesting - ikke den morsomste delen av arbeidet.

Ellers er formen bedre enn på lenge for tiden og jeg sykler veldig fornøyd både til jobb og andre ærender med min fantastiske elektriske sykkel. Aksjonsradiusen er betraktelig økt og den elektriske motoren gjør at jeg ikke bruker alle kreftene jeg har. Måtte sykkelsesongen vare lenge i år!

Peonene blomstrer overraskende nok allerede første sesongen. Vanligvis har jeg erfaring med at de trenger et par tre år på å etablere seg før blomstring. Jeg klager ikke, vakrere blomstrer finnes vel knapt?

God helg til alle som er innom! :)


Kommentarer

Oi så mange tråder å feste.Men ser ut for at det er verdt det.Nydelig genser iallefall.
Skal si det har gått unna på omgangene her ja! Og resultatet ble kjempebra! Synes den ser superfin ut til deg og liker alle endringene du har gjort! Særlig 3/4 arm. Ha en fin dag og en herlig helg!
Xhantippe sa…
Så flott genser i en utrolig nydelig farge!!
Quiltefia sa…
Hei!! Jeg må le av innlegget ditt!! Fint med mønster, men man må da virkelig ikke følge det....... Den måten å strikke i armer på må jeg lære meg!! Fine farger i genseren også!! Jeg strikker i isalndsgarn for tiden, har litt å ta av:-) Bra å høre at formen din er god!! Høres perfekt ut med den sykkelen..... Ha det fint i sommeren!! AnneK:-)
Linda sa…
Kjempe fin gensar!
trinemamma sa…
Lekker genser. Og det veldig greit å være så erfaren strikker at man kan endre mønster til eget bruk:-)
Så godt og høre at energien og formen er bedre, det er jo veldig bra !!
God helg
Bodil sa…
Det er ei fryd å sjå alle fine plagga som du strikkar :) Nydeleg gensar.
Den Elfe var da også lige noget for mig !
sikken fin genser. Og så ser jeg det som en stor fordel, at den er strikket på en måde, så man ikke skal sy sammen. Egentlig minder den lidt om den 'Simple Summer tweed' jeg lige har strikket til min søster (bortset fra garntype og finhed. (min er noget grovere).
Herligt med elcykelen :o)
hilsen Mona
Birgitte sa…
Den genseren var nydelig! Likte så godt fargene du har brukt:) Veldig greit å kunne forandre på mønsteret til man får det man selv vil ha, og som passer. Ønsker deg en god helg:)
hobbyvenn sa…
Genseren ble kjempetøff. Så flink du er som fikser mønsteret slik at det sitter som støpt på deg. Virkelig fint genser..
Kjempe fin genser i flotte farger;) v hals er jo så fint;)
HobbyMegHer sa…
Så flott genseren ble! Maaange tråder å feste, ja. :/
Og peoner... Noe av det aller vakreste!
ullfori sa…
Flott genser- den sér helt perfekt ut !
Ang pionen så har du nok satt den rimelig perfekt ned- jeg satte mine for dypt, så det har tatt 5 år for den ene å blomstre.
Ha en fin søndag, og takk for hyggelig bloggbesøk :)
Blåbærlina sa…
Du er virkelig en mester i å få strikkeriene dine til å passe! Genseren ble kjempefin med alle endringene dine - og du skal virkelig ha kredit for ikke å gi opp ;o) så utrolig morsomt med ny ermeløsning, den må jeg ta nøyere i øyesyn...
Kjempefin genser, garn og farger. Ser ikke liten ut syns jeg.
Så godt at du koser deg med sykling, det gjør jeg også, en egen frihet å sykle på et vis.:o)
Og de peonene var helt nydelige, skulle likt å ha slike i hagen min! Kos deg med sykkel og peonsesong. Strikkesesong er det heldigvis hele året!!
:o)
Helle sa…
Må si at jeg er imponert over hvordan du hiver deg på en helt ny strikketeknikk med helt annet garn og ambisjon om å endre mønsteret.

Synes resultatet ble veldig fint, og synes ermene ble veldig fine med denne metoden. Som du sier så er raglanfelling mye mer synlig, enn denne metoden.