Påskelivstegn

Det ble utilsiktet lenge mellom bloggpostene denne gangen. Generell dårlig form toppet med en runde omgangssyke i helgen får ta mesteparten av skylden. Det positive er at armen er bedre, helgens strikkepause har antagelig gjort sitt. Aldri så galt at det ikke er godt for noe som man sier.


Jeg holder ikke overraskende, fortsatt på med kjempesjalet Bridgewater. Det har egentlig gått forbausende radig, i forhold til alle strikkepausene jeg har hatt og det reduserte strikketempoet armen har sørget for.

Etter å ha strikket den innerste firkanten i rillestrikk, skal det plukkes opp over 600 masker langs alle kantene. Så strikkes det lace-kant på rundpinne, fortsatt bare rettmasker med andre ord. Når man endelig er ferdig med denne og har over 700 masker på pinnene skal det strikkes på en bord.


Dette er langdrygt arbeid, med tanke på antall masker som er på pinnene. Borden har 13 masker og på hver annen omgang strikkes det en maske sammen fra borden med en maske på selve sjalet.Gang med over 700 og noen har et lite tålmodighetsarbeid foran seg.


Borden ble påstartet i går og i dag har jeg kommet ca halvveis på den første siden, det vil si ca en åttendedel avgårde. Det positive er at jeg har klart å lære meg de åtte pinnene som hver repetisjon består av utenat. Det andre som er positivt er at det blir fint og at jeg ikke blir arbeidsløs i påsken.


For å ha noe å variere med startet jeg på lace-jakka Myrtle i Wollmeise, farge Igor. Både mønster og garn er nydelig, men jeg får ikke strikkefastheten til å stemme. Selv om prøvelappen var ganske grei, ble både forsøk en og to alt for store til tross for reduksjon både i størrelse og pinner. Nå er jeg litt lei og det spørs om det blir noe forsøk nr tre i første omgang.

Jeg har bestilt Holst-garn til en ny Olive, men før det kommer er det nok Bridgewater og jeg som kommer til å tilbringe mest tid sammen i påsken.

Mens jeg fikk omgangssyken, dro resten av husstanden til Paris. Livets goder er sannelig ikke likt fordelt, selv om det ikke var meningen at jeg skulle være med uansett på grunn av helsa. Heldigvis har jeg fått sønnen hjem fra studier i Bergen, så i tillegg til hyggelig selskap er det hjelp å få både med middagslaging og butikkinnkjøp. Så i grunnen har jeg ikke så mye å klage på likevel.

Bortsett fra at jeg måtte se den siste volds- og actionmettede Batman-filmen for å holde han med selskap, men hva gjør man ikke for sine barn. :)

Ha en fin påske! :)

Kommentarer

gyldenkron sa…
Det ser ut til å bli utrolig flott. Og for et arbeid *dåne* Håper armen holder seg bra og at du er frisk igjen. Ha en flott påske
Quiltefia sa…
Hei!! Jeg har lurt på "hvor" du har vært!! Sjalet du strikker på ser fantastisk ut, selvom det virkelig må være en tålmodighetsprøve....... Omgangsyke er IKKE morro! Jeg er på hytta, det er ganske fint vær men det er kaldt og det blåser, så hittil har det litt mest innesitting!! Men du vet når man har nok håndarbeid og lesestoff er det greit!! Håper du får en fin påske!! AnneKari:-)
lena sa…
Det ser ut til å bli utrolig flott! Og fin farge du har valgt til begge prosjektene dine:)
Rekkehuset sa…
Åh, det ser aldeles nydelig ut - både sjalet og jakka:-) Fargen til jakka var særlig lekker, håper du finner ut av det med størrelsene og strikkefastheten. Gleder meg til å se resultatene etter påske!
Kjedelig med omgangssyke, men det var jo godt at det ikke gikk ut over en paris-tur for din del. Jeg har akkurat vært ute og sikret meg garn til påskestrikketøy, har kjøpt Sandnes Alpakka til ei jakke. Var ikke det garnet jeg helst skulle ha, men jeg har ikke verken tid eller råd til "nett-garn" akkurat nå:-) Satser på at det blir bra uansett! Riktig god påske! Klem fra Hanne.
Iselin sa…
Sjalet ser jo ut til å bli nydelig da!!! Men du verden for et arbeid:)
Kos deg med film og ha en strålende påske!!
Bridge over knitty water... Utrolig imponerende arbeid med det sjalet!!! God påske, Vibeke. Og hold deg frisk så pinnene kan holde seg varme!!
Kort og Søm sa…
Oj, oj...700 masker det var mange..
Nydelig sjal!

Ikke morro å være syk, bra formen er bedre.

Ha en riktig fin påske :O)
Hold da op for et kæmpe præcisionsarbejde, du har kastet dig ud i !
Det bliver bare så flot !
godt din arm (og dit maveonde) er i bedring..
god fornøjelse med sjalet.
hilsen Mona
Pillan sa…
For noen nydelige arbeid du holder på med, og jeg elsker det lilla garnet. Hør at du slitt med litt av vært i det siste, men det må nå gå litt bedre da du hiver deg ut på en 700 stk masker, puhh.
Ønsker deg en fortsatt fin påske og påskestrikk!
Pernilla

Bor i vakre nordland ca 2,5 mil utfør Bodø, mot Mjelle.
Dette sjalet er virkelig imponerende!!! Håper armen holder påsken over. Og at du slipper unna flere batman-filmer ;-)
Ønsker deg en riktig fin påske! Håper solen skinner varmt på oss hjemmesittere også!!!
BodilE sa…
Litt av et arbeid du har gått i gang med, men det ser jo ut som det går ganske radig likevel. Og fint blir det også!
Ha en riktig god påske :)
Linda Aasan sa…
Godt å høre fra deg - jeg begynte å lure litt på hvordan det gikk :) Sjalet blir nydelig, og fargen på jakka er fantastisk. Håper du finner ut av strikkefastheten! Og håper du får en god og "helbredende" påske!
Skautrollet sa…
Imponerende arbeid!! Et sånt sjal er mer enn jeg våger å prøve meg på. Men jammen blir det flott da :) både Olive og Myrtle er to favoritter hos meg..... Men vet ikke om jeg får laget dem noen gang. Vi får se.... Lekre er de i hvert fall.
Ruth sa…
Sjalet ser nydelig ut, men for en kjempejobb. Jeg tror ikke jeg hadde hatt tålmodighet nok så jeg tar av meg hatten for deg.

Omgangssyker er noe inderlig herk og Batman på toppen? jeg syns du er tøff jeg. :) Kos deg masse i påsken og vær snill mot deg selv.
Helle sa…
700 masker! Hadde antageligvis mistet motet før jeg hadde begynt, men som du sier så blir det fint. :)

Nei livets goder er ikke likt fordelt, men håper du koser deg likevel med strikketøy og hjemkommen sønn i påsken. :)
Rigtig god Påske til dig også. Det er godt nok lidt af et projekt du har gang i med den kant. 700+ masker kræver sin kvinde. Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat. Jeg er også meget begejstret for den lilla/røde farve , men ærgerligt at du ikke får strikkefastheden til at stemme.
Sylvia sa…
Det spørs om ikke vi skal slå oss sammen, spesiellt med armene våre! Jeg har strikket på meg en sese-betennelse, tror jeg. Vondt helt opp til kragebeinet. Og alle advarer jo mot å strikke. Men ingen advarer mot å vaske! Det er merkelig, for nå har jeg vasket leiligheten i over en time, og jeg skal bare fortelle at det blir man IKKE bedre av!!!
Sjalet ditt blir LEKKERT!!! Gleder meg til å se det ferdig (du får ta små pauser underveis, og IKKE vaske hus!!!!) ;)
Synd du har vært syk, håper du er på bedringens vei nå, og nyter påsken. Klem
Får kjempeinspirasjon av bloggen din, inponerende samling av sjal du har :) Har min egen blogg og er også glad i å strikke sjal :) Du er nå lagt til på blogger jeg følger :))