Aidez - årets første jakke

Jakka ble ferdig helt på tampen av året i fjor, men først nå har jeg fått tatt bilder, så jeg har noe å vise fram.


Jeg var veldig spent på hvordan denne ville bli, jeg strikket nemlig ingen prøvelapp før jeg begynte. Underveis sjekket jeg at den gikk sånn ca rundt overkroppen og at jeg ikke svømte i den.

Armene ble strikket først, tre stykk, siden den første ble for trang. Det er mange på Ravelry som har klaget over trange armer på denne, så vær obs på det hvis du skal strikke den. Jeg var klar over det, og trodde jeg hadde nok masker, men til slutt endte opp med 60 masker øverst, noe som er 6 masker større enn største størrelse! Likevel er det ikke mye å gå på.


Jeg strikket denne i Alaska fra Garnstudio, og garnet er litt tynnere en anbefalt i mønsteret. Det gikk likevel helt fint å strikke bolen i størrelse M.

Det ble masse moderasjoner på denne, siden jeg valgte å strikke bolen i ett og ikke i tre deler som i mønsteret. Det var litt plundrete å fa alle flettene på riktig plass og huske hvilke fletter som skulle strikkes hvor, siden jeg måtte lese fram og tilbake i mønsteret for å finne de forskjellige delene av oppskriften. Etterhvert gikk det seg til, og jeg husket stort sett alle flettemønstrene utenat.

Heldigvis hadde jeg strikket armene først, og fått trent meg på et av flettemønstrene på forhånd. På grunn av alle flettene tok det litt tid å strikke denne, det var også mønster på baksiden og vridde vrangmasker som man måtte være obs på.

Istedet for å sy i ermene, strikket jeg de sammen med bolen og foretok raglanfelling oppover. Jeg felte av ti masker under hver arm og på bolen før jeg føyde delene sammen. Blir det en neste gang, lar jeg bare de ti maskene være på en tråd, så blir det lettere å sy/strikke sammen etterpå.

Jeg strikket fire omganger før jeg startet fellingen og deretter felte jeg åtte masker på hver rettomgang i overgangen armer/bol. Det var ikke noe problem at armene hadde flere masker enn oppgitt, det gikk seg til i fellingen.


Den ytterste fletteraden på bolen, skulle fortsette opp og rundt nakken, som en liten krage. For å være helt ærlig så skjønte jeg ikke hvordan oppskriften ville at dette skullle gjøres, men jeg gjorde det på min måte.

Etter å ha felt på bolen, så bare den ytterste fletteraden stod igjen, hadde jeg fortsatt resterende masker øverst på ermet og på ryggstykket på pinnene. Jeg merket av hvor midten var bak og strikket mot midten fra hver side og tok med meg en maske fra erme/rygg og strikket sammen med med innerste maske i fletten annen hver omgang.


Da jeg var kommet til midten bak fra hver siden sydde jeg sammen de resterende masken i nakken med kitchener stich.

Jeg er veldig fornøyd med denne jakka, både lengden, flettene og kosefaktoren. Planen er å lage en lukkeanordning med hemper etterhvert også. Det eneste jeg ikke er fornøyd med, er at Alaska-garnet allerede har begynt å nuppe, etter nesten ingen bruk! Det er skuffende, for da blir denne jakka antagelig fort stygg.

Hvis ikke dette skulle være nok informasjon er det mer på Ravelry. Aidez er forresten et gratismønster og det er 1541 som har strikket denne og lagt den inn på Ravelry.

Kommentarer

Gitte sa…
Meget meget smuk jakke. Du ser super godt ud i den.

Lyder som en rigtig god ide med raglan ærmer i stedet for at skulle sy ærmerne i. Det klæder i hvertfald modellen.
Nydelig jakke! synd at det ser ut til at garnet nupper. Det var smart å lage raglanfelling. Jeg syns det er vanskelig å få det pent når jeg skal sy i ermene, men jeg har aldri våget meg til å gjøre om på mønsteret.
For en flott jakke!Du gjorde lurt i å gjøre det på din måte, for den ble lekker!
Linda sa…
Jakko vart skikkeleg fin den. Me skikkeleg surt at den nuppar så raskt.
Pillan sa…
Denne jakka falt jeg for med en gang. Men når jeg begnnt og lese og det dukket opp litt om strl på armer, endring av oppskrift så ble jeg litt mer skeptisk. Jeg syns den er kjempefin men er redd at jeg ikke er så flink på og finne egne løsninger hvis jeg vil endre noe. Dvs oppskriften må være bra, for jeg må følge den. Vet derfor ikke om jeg tørr å hiv meg ut på storprosjekt. Men skal tenke litt på det før jeg bestem meg.
Blir lagt i favoritter på Ravelry.
Pernilla
Jatte sa…
Fantastisk fin jakke!!!:)

Slike er jo helt nydelige å pakke seg inn i på denne årstiden også..

Ha en fin kveld,
Klem Jatte!:)
Innestemmen sa…
Åh, kjempefin da!
KLem
trinemamma sa…
Så utrolig lekker!!!
Kjedelig hvis det blir en nuppe jakke.
hej Vibeke
hvor er det blevet en smuk trøje !
sikken et arbejde du har haft med den ! fantastisk mønster - og fin idé at strikke delene sammen, selvom det gav lidt ekstra regnearbejde i mønsteret :o)
men lidt synd at garnet fnuldrer allerede .. øv.
Den skulle jo gerne kunne holde sig pæn i rigtig mange år. Men tillykke med den. Må vist hellere ind og kigge på gratismønsteret. :o)
mvh Mona
Bodil sa…
Så fink du er til å finna eigne løysingar. Nydeleg jakke, og flott med raglanfelling :)
Det var jammen en flott jakke, gratulere med den! Ha en vidunderlig helg!
Muskats blog sa…
Nydelig jakke som sitter helt perfekt på deg. Og flott arbeid! :o)
GNIST sa…
Kjempefin til deg! Har sett på denne jakken og det er så utrolig fint å høre dine erfaringer med å strikke den! Takk for alle opplysningene.
petronellas sa…
WOW - råflott jakke =)
Hvor er den bare blevet smuk. Tillykke med resultatet.
Berit sa…
et imponerende arbeid du har gjort !! jakken ble nydelig !! synes det var flott med den lukkingen dfu har laget.. men temmelig surt at garnet nupper allerede !

ha en fin helg.
reSIRIkulert sa…
Nydeleg jakke!
Eg misunner dei som tek utfordringa med slike mønster, og er sikker på at gleda er stor når siste tråd er festa.
Lunamon sa…
Guri meg for ei nydelig jakke.
Ikke for pingler å strikke denne,
i alle fall når man leser alle endringene du gjorde.

Flott arbeide.

God helg.
Nydelig flettverk på denne jakka! Kjedelig å høre at den nupper, jeg lurte litt på å teste Alaska til en barnegenser (forsåvidt nupper alt på oss, vi er nuppere)
Linda Aasan sa…
Den så deilig ut! Jeg har holdt på med et "flettemonster" i over et år, og er veldig glad for at jeg ikke strikker den rundt - jeg ble svimmel nok av bakstykket :) Merkelig med ermestørrelsen! Godt du er en offensiv strikker som kan fikse det som ikke virker :) Håper garnet er sånn som nupper fra seg!
BodilE sa…
Kjempefin jakke! Lurt å forandre til raglan, og likte måten du hadde løst kragen på.
Kledelig ble den også! :)
Quiltefia sa…
Så fin!! Ergelig med nuppegarn!! Ha en fin helg!! AnneK:-)
siwi sa…
For et flott sluttresultat da! Håper du får masse glede av denne nydelige jakken!
Mette sa…
Nydeleg jakke og raglanfelling er min favoritt. Du er ein strikkejakkemester.
skb sa…
Flott jakke!
duBedåre sa…
Den fineste Aidez'en jeg har sett! Har vært frista av å strikke denne lenge, men har vært litt skeptisk til det veldig tykke garnet. God løsning du kom til med tynnere garn. Fikk du riktig strikkefasthet likevel?