onsdag 26. oktober 2011

Si det med bilder 2

Det er jo litt komisk, at det ikke blir bilder hverken i bloggrollen eller i mobil visning, når innlegget heter "Si det med bilder". Jeg vet ikke hvorfor det ikke skjer når bilder hentes fra Flickr og ikke fra harddisken som jeg vanligvis gjør?

Jeg fikk et par spørsmål som jeg skal prøve å svar på. Instagram-appen virker som et mobilkamera, men det er litt flere muligheter til å gi bildet forskjellige uttrykk og utseende enn på det vanlige mobilkameraet. Jeg bruker iPhone 4, og jeg er overrasket over at bildene blir såpass bra, jeg har aldri brydd meg om å bruke mobilkamera tidligere.

Den blå blomsten jeg tok bilde av, er jeg ganske sikker på er Tyrihjelm. Måtte google litt før jeg var sikker.

Da kommer det litt mer hverdag her hos meg:Dagens outfit: Ishbel-sjalet og stor skinnveske, med plass til alt som trengs til en utfart.


Dagens tur går med tog til Lillestrøm for å få en dose med mineraler og vitaminer intravenøst, en såkalt Myers cocktail. Forrige gang jeg fikk den, sov jeg så utrolig godt om natten etterpå. Tror nok det var Magnesium-dosen som sørget for det.

Med på turen var også Knotty-vantene, som blir brukt daglig hele høsten og vinteren. På kalde dager med votter over. Kanskje på tide å supplere med et par til snart? Lommeboken er fra Paris, fint skal det være.

Lillestrøm kunne også by på Alt om håndarbeides strikkemagasin, som jeg har vært på utkikk etter. Kanskje kommer denne tverrstrikkede ponchoen av Lene Holm Samsøe på pinnene etter hvert. Den ser hvertfall utrolig lun og varm ut!

Dagens blomst er Praktsolbrud. Den har blomstret i ett, siden den ble plantet i juli. Helt fantastisk!Kveldens strikketøy er Bedford-genseren til datteren. Yndlingssokkene er på og en ny episode av Matador går på Nett-tv.


I dag har jeg konsentrert meg om å bli ferdig med Wayfarer-skjerfet, for jeg begynner å bli ganske lei. Enden er faktisk nær!


Og der var det omsider ferdig! Litt kortere enn mønsteret, men hysj ikke si det til noen. Nå ligger det og tørker etter bløtlegging. Nå mangler bare matchende lue og votter. Jakka som skimtes under skjerfet er Peasy. Fine jakken! Ullklærne er virkelig i daglig bruk her i huset.

Jeg er nok snart tilbake med speilrefleksen, ha en fin uke så lenge! :)

tirsdag 25. oktober 2011

Si det med bilder

Etter at jeg innstallerte appen Instagram på iPhonen ble det med ett litt morsomt å ta bilder med mobilen. Jeg har hele tiden sverget til speilrefleks på grunn av bildekvaliteten, men med mobilen er det lettere å ta intuitive bilder av små ting i hverdagen. Med Instagram er det også mye lettere å dele bilder og overføre til Flickr.

Da ble det plutselig tatt en del bilder i går og i dag, så nå spammer tester jeg ut et blogginnlegg med gårsdagens kjempespennende begivenheter.

Lunsj med nybakte muffins og peppermyntete

Dagens gode gjerning (ser du det, Tor?)
Dagens strikketøy: kjedelig-å-strikke-skjerfet, "bare" 40 cm igjen...


Godt med en liten hvil, når dagen bestemte seg for å starte kvart over fire om morgenen.
Dagens tur: 10 minutter rundt kvartalet, men langt nok til å få med høstens vakre farger.

Dagens blomst
Dagens outfit, særs elegante joggesko

Dagens middag: tomat/grønnsakssuppe med hvitløksbrød

De rødeste neglene! Definitivt kke mine, men 17-åringen sine.
Gamle serier blir som nye? Tor og jeg følger med på den danske serien Matador på nett-tv.
Da var det visst kvelden, kanskje kommer det mer i morgen.


mandag 24. oktober 2011

Perleskjerf og vinnerlykke

Perleskjerfet Moraine er ferdig og det strikket seg nesten selv.


 Det er litt merkelig hvordan noen prosjekter nesten flyr av pinnene, mens andre er uhyggelig seige å få ferdig. For min egen del har jeg merket meg at det går raskere hvis det er et nytt element i strikkingen, og denne gangen var det utprøving av perler for første gang. At mønsteret var veldig enkelt å lære seg utenat og at det var en KAL eller samstrikk på nett hjalp også veldgi godt på.


Litt styrete var det med alle perlene som måtte tres på før start og underveis stadig føres nedover tråden, men mest var det moro og fint ble det også synes jeg. Jeg strikker løst, så jeg brukte bare litt over 250 perler. De fleste bruker over 300, men jeg synes 2.45 m var langt nok for dette skjerfet. Det får være måte på hvor mange meter som skal danderes rundt halsen.


Garn: Wollmeise 100% i fargen Veilchen. Forbruk ca 80 gram.
Pinne: 3,5 Addi lace
Tidsforbruk: 6 dager (da strikket jeg (og sydde) på andre prosjekter samtidig)
Mønster: Moraine

Vinnerlykken er ikke den største her i huset, men i forrige uke var jeg så heldig å vinne i blogglotteri hos Fiber & Art. 

Bildet er tatt med Instagram på iPhonen. Mange artige effekter på dette programmet.

Jeg vantt papirlommetørkle-etui, noe som var helt supert siden jeg vanligvis er veldig dårlig på å huske og putte denslags i veska når jeg skal ut. Tenker det blir andre boller nå, spesielt siden jeg er soverømfindtlig for en del lyder og plastknitring i særdeleshet. Ingen knitring med dette etuiet! Takk til Linda, det var veldig hyggelig! :)

Persille hviler ut etter en muligens strabasiøs natt utendørs. Instagram-bilde igjen.
Ha en fin uke! :)

onsdag 19. oktober 2011

Om å bli ved sin lest...

Når man har mange prosjekter på gang, noe jeg klaget litt over i forrige innlegg, skulle man tro det naturlige ville være å bli ferdige med disse.


Neida, isteden starter vi opp med et nytt prosjekt i en helt annen gate, ny og upløyd mark kan man si. Inspirert av diverse blogger (se f.eks Helles syskrin) der det trylles fram fantastisk flotte hjemmesydde plagg, bestemte jeg meg for å forsøke jeg også.

Jeg bestemte meg for å begynne enkelt med en bluse med et ikke fullt så enkelt navn: Jippi-Romantica-oh-yes-blusen fra boka Made by me, for anledningen innlånt på biblioteket. Opphavskvinnen til mønsteret har bloggen Jippiyes syblogg.

Det ble en relativt frustrerende syopplevelse. Hovedgrunnen var nok at jeg kjøpte veldig tynt stoff. Det var lite stødig og vanskelig både å klippe i og ikke minst å sy med. Ikke bra for en nybegynner. I tillegg minnet de kortfattede oppskriftene i boka meg litt om norske strikkeoppskrifter, det virket som det var forventet at man visste en god del fra før av.


For å få til halskanten måtte jeg til og med tråkle! Det har jeg ikke gjort siden barneskolen tror jeg, men kanskje man skal gjøre det når man syr plagg. Hva vet vel jeg?  Etter hvert ble jeg litt mer uvøren for å få den ferdig før jeg ble lei, og det gikk visst like bra.

(Litt for) røft påsydd hjerte på den ene armen for å bryte det ensformige lilla.

Og resultatet: Veldig gjennomsiktig og tynn og egner seg nok best til sommerbruk. Jeg får litt sånn hjemmesydd tunika fra 70-talls-følelse med den lilla fargen, så det gjenstår å se hvor hyppig den blir brukt.

Litt artig å prøve å sy plagg, men jeg holder meg nok til strikking og enkel lappeteknikk som ikke krever kroppstilpasning heretter.

fredag 14. oktober 2011

Perlende

Da er perler for første gang involvert i et strikketøy her i huset. Jeg kom tilfeldigvis over en KAL (knit along) på skjerfet Moraine på Ravelry og meldte meg på. Mønsteret kom i går kveld og jeg er i gang.


Garnet er Wollmeise 100% i fargen Veilchen og perlene er fra Du store Alpakka. Jeg var sikker på at perlene skulle tres på underveis med heklenål, så jeg har satt himmel og jord i bevegelse (nesten) for å skaffe tilveie verdens minste heklenål.


0.75 mm er størrelsen på heklenålen men nettbutikken To Damer kunne opplyse om at de også hadde 0.6 og 0.5 så verdens minste er min ikke, selv om jeg måtte bruke makroobjektiv for å få tatt bilde av den. Veldig rask service forøvrig, jeg bestilte i går og fikk heklenålen i dag.

Da jeg fikk mønsteret viste det seg at perlene måtte tres på tråden på forhånd, heklenålmetoden dugde ikke. Så da var det bare å tre 350 perler på tråd uten nål, og det tok litt tid.


Det er likevel morsomt å prøve noe nytt og mønsteret er veldig enkelt å lære seg utenat, og jeg har blitt litt opphengt.

Det er typisk at det morsomme er det man egentlig ikke burde bruke tiden på. Isteden skulle jeg nok heller strikket mer på denne:


Genseren til mannen nærmer seg ferdig strikket, men han har tross alt bursdag i oktober så her er det bare tiden og veien.


Genseren til datteren er bare så vidt påbegynt. Nå ligger hun syk med feber, noe jeg har mistanke om at kommer av tynnkleddhet, så da synes morshjertet at denne haster litt.


Dette skjerfet haster ikke, så det får bare stille seg bakerst i strikkekøen en god stund.

Tredje runde av Norsk sokkedille som startet i kveld, tør jeg ikke tenke på en gang, så der må jeg nok stå over. Ikke ante jeg at en hobby kunne bli så travel!

Det blir nok litt mer perlestrikking i dag, men i morgen skal jeg strikke på genserene igjen...kanskje...

Ha en fin helg! :)


søndag 9. oktober 2011

Maraton

Denne sokkedillen jeg er med på nå, er nok det nærmeste jeg kommer et maraton i overskuelig framtid. Jeg har strikket sokker til jeg omtrent har sett mannen med ljåen. Mønsteret til sokkepar 2 ble publisert fredag ca kl 17 og jeg fikk startet omtrent 2 timer senere.


Jeg strikket vel til rundt kl 22 på fredag og da jeg stod opp lørdag, ganske tidlig var de første allerede ferdige. Aner ikke hvor de får disse turbopinnene sine fra, men de må i hvertfall ha tatt natten til hjelp. Lørdagen ble derfor ikke overraskende brukt til sokkestrikking.


Planen var først å bli ferdig på søndag, men jeg forstod ganske raskt at jeg måtte bli ferdig på lørdag hvis jeg skulle ha noen sjanse til å være blant de førti som gikk videre. Klokka ti på kvelden kastet jeg pinnene og da var jeg nr 27 til å bli ferdig. I dag morges/natt ca kl fem var alle førti plassene fyllt opp. Maken til raske strikkedamer!


Tror kanskje jeg skal kaste inn håndkle etter denne runden for et sånne strikkemaraton er nok ikke helt lurt å ta for mange av etter hverandre. Jeg ble litt sliten av nistrikkingen for å si det sånn. Fredag starter neste runde, så jeg satser på at jeg klarer å la være å kaste meg på, for det er moro å være med på samstrikk med så mange ivrige strikkere.

Sokkene er strikket i Sterk fra Du Store Alpakka på pinne nr 3. Mønsteret var enkelt å memorere heldigvis, så det var ikke nødvendig å følge med på det hele tiden. Så vidt jeg har skjønt blir sokkemønstrene publisert når sokkedillen er over.

Prosjektside på Ravelry

Jeg vandrer selvfølgelig ikke rundt i hagen i sokkelesten. Jeg har jo på meg mine elegante 15 år gamle "hagesko"!

fredag 7. oktober 2011

Sokkedille og travle pinner

Det er ikke jeg som har fått dilla på sokker, før faller vel himmelen ned i hodet på meg antagelig. Nei, det er en gruppe på Ravelry som heter Norsk Sokkedille 2011, og den går kort sagt ut på å strikke et par sokker så fort som mulig, så man kommer videre til neste runde. For hver runde blir det færre som komme med til neste omgang.

Jeg meldte meg på i våres og tenkte at det kunne kanskje være en fin måte å få strikket sokker på, også glemte jeg hele greia. I så stor grad at jeg faktisk nylig strikket et par sokker helt på eget initiativ og tenkte at nå ble det ikke flere sokker herfra på en stund.


Da Sokkedille-mønsteret dumpet ned i mailboksen, bestemte jeg meg først for å ikke bli med. Så studerte jeg mønsteret litt nærmere og det var fint og med striper atpå til. Jeg så en mulighet til å få brukt opp de få sokkegarnrestenen jeg hadde og kastet meg på likevel.


Første paret er ferdig og jeg klarte å komme videre til neste runde. Jeg brukte tre døgn og at jeg langt fra er en av raskeste sokkestrikkerne ble tidlig klart og det spørs nok om jeg kommer videre etter par nummer to.

Jeg har uansett fått et par nye sokker, som jeg ble overraskende fornøyd med, det odde restegarnsutvalget tatt i betraktning. Jeg kan gå så langt som å putte de i kategorien yndlingssokker. Her er det garnrester i Fabel, Fantasy, Noro og Impulse of Delight. Sokkene har passende nok fått navnet Salig blanding.

Ellers har jeg strikket fingervanter eller pulsvanter til sønnen etter oppskrift fra Anne på landet.


Disse er strikket i Abuelita tykk merino  fra Pickles, i fargen gråpus. De ble utrolig myke og behagelige på. Et par av disse står høyt på ønskelisten min også, siden jeg har konstant kalde hender fra september til april. Det spørs bare når jeg får tid, nå er det nemlig veldig tett på strikkeplanen en tid framover.

Mannen (eller Tor som han insisterer på å bli kalt) fyller snart rundt år og i den forbindelse skal han for første gang få hjemmestrikket genser fra mine pinner. En Brownstone fra Brooklyn tweed er på gang, men det er fortsatt mye igjen på den. Ikke noe å vise fram foreløpig, bare en halv bol i mørkegrønt garn.

Ikke nok med det, men nå har datteren nokså uventet også bestilt en genser. Siden det er en sjelden foreteelse og hennes mor gjerne ser at hun kler seg i ull, var det bare å slå til på den. Det blir også en genser fra Brooklyn tweed: Bedford. På denne er det mye vrangmasker, så jeg er spent på hvordan det slår ut på tålmodigheten. Det får jeg se når jeg får startet opp.

Ellers så holder jeg på med et skjerf, et evighetsprosjekt antagelig og har i tillegg medlt meg på KAL (knit along) på Ravelry på ett til.

Ryktene sier også at neste mønster i Sokkedillen kommer tidligere enn planlagt, og jeg har ikke sokkegarn som passer. En tur til garnbutikken står dermed på programmet i dag og ellers ser det ut til å bli en travel helg.

Ha en fin helg dere også! :)

mandag 3. oktober 2011

Som et lite skudd

For en liten stund siden ble jeg ferdig med genseren Fisherman's pullover av Veera Vällimäki. Først nå i helgen fikk genser og mottaker møte hverandre for første gang. Genseren er strikket i størrelse 2 år, så jeg var ganske sikker på at det var mye å vokse i for en knapt halvannet-åring.


Det var det ikke, genseren satt som et lite skudd. Her er det minimalt å gå på. Som et lite skudd var forresten også den lille sjarmøren rundt om kring, og gjorde det vanskelig å få skarpe bilder i grått oktobervær.


Det ser ut som jeg må strikke en ny før ullgensersesongen er over eller hvertfall til neste høst. Jeg synes denne genseren er tøff og passformen er god på. Rask å strikke var den også med tykt garn og pinner nr 5. Mottakeren ser jo ganske fornøyd ut også, selv om jeg mistenker at det er mest fordi han likte å løpe/stabbe rundt i full fart ute.

Flere detaljer på forrige blogginlegg om genseren og prosjektside på Ravelry.

Jeg har også strikket en lue til han, som jeg forøvrig også var sikker på at var for stor. Det var den heller ikke, den passet også akkurat. Det er tydelig at det vokses raskere enn jeg forutså da jeg strikket.

Skepitsk! Skal jeg virkelig ha på meg denne lua inne?
Ørkeklaffene sitter fint, men jeg skulle gjerne hatt litt mere beskyttelse i panna. Kanskje man skulle forsøke en gang til og lage en liten brem foran med short rows?

Mønsteret til denne er Thorpe som egentlig er en voksenlue, men jeg brukte tynnere garn og pinner. En rest Cascade 220 og pinne nr 4. Det vil si at jeg strikket denne lua litt på lykke og fromme og er glad for at den passet så godt som den gjør.

Prosjektside på Ravelry

Ellers så har jeg det travelt i dag, siden jeg uforvarende meldte meg på Norsk Sokkedille i vår og nå er den plutselig i gang. Det gjelder å strikke et par sokker raskt nok til å få være med på runde nr 2. Folk er utrolig kjappe, så her er det bare å henge i!

Ha en fin uke! :)