fredag 30. september 2011

Trekning i blogglotteriet!

Da er det tid for trekning i blogglotteriet mitt, og jeg er så spent!

Det er veldig hygglig at så mange ville være med og ikke minst at dere lagt igjen så mange koselige meldinger. Det setter jeg veldig stor pris på. Jeg hadde ambisjon om å besøke alle bloggene deres før trekningen, men det har glippet litt på slutten, men jeg skal kose meg med de siste i helgen. Å ha blogglotteri er sannelig også en fin måte å oppdage nye, fine blogger på.

Nok preik kanskje og over til trekningen?

Først trekker jeg det rød/grønne Saroyan-sjalet siden det er størst, jeg brukte et helt hespe på 150 gram på det.


Random org. får hjelpe meg med trekningen. Jeg har laget en liste og det er i alt 105 lodd.

Vinneren er: maje76! Gratulerer! Det passer jo ekstra bra at det ble dette sjalet, siden hun skriver i kommentaren at rabarbrasjalet smeltet hjertet hennes. :) 
 Så er det det lysende grønne Clothilde-sjalet sin tur. Det blir spennende å se hvem som blir trukket nå! 

Vinneren er: Ruth Dørum! Gratulerer! Ruth skriver at hun forelsket seg i det grønne, så det passet jo veldig bra her også!

Da trenger jeg navn og adresser. Det kan dere sende til lillegronne@gmail.com. Jeg skal på posten i morgen, og det hadde vært hyggelig å få sendt avgårde pakker allerede da.

Takk igjen til alle som var med. Helst ville jeg hatt premie til alle sammen. 

God helg til alle! :) 
 

torsdag 29. september 2011

Torsdag og snart trekning

Dagene flyr avgårde her, og i morgen er det trekning i blogglotteriet mitt. Det er altså fortsatt mulig å hive seg med. Nå ligger begge sjalene pent til ny-blokking på hobbyrommet, så de blir klare til avsending etter trekning i fredag.


Begge sjalene er som nevnt i Wollmeise, og det er faktisk fullt mulig å bruke garnet til noe annet enn det jeg har strikket for de som foretrekker det. Det går jo an å ta en spansk en som jeg gjorde da jeg konverterte Herbivore-sjalet til et Frangipani-sjal tidligere i sommer:


Ellers så er det stort sett bare småting og ingenting morsomt på pinnene for tiden. Ingenting ferdig å vise fram har jeg heller. Det eneste jeg har gjort som jeg har fått ferdig er å skifte knapper i to kjøpeputer. Fra bling-knapper til forskjellige gamle knapper fra Mormors syskrin.


Ikke helt min stil med disse blanke knappene, men putene var fine og på salg attpå til.


Det var bedre. Forskjellige gamle knapper passer bedre "takras"-stilen som det er mest av hjemme hos oss. Litt herfra og litt derfra og det meste er gammelt.

Nå skal jeg ut og sjekke om sommeren har kommet tilbake, slik som meterologene så generøst lovet i går. Sola skinner hvertfall, så det ser lovende ut! Ha en fin dag! :)

søndag 25. september 2011

Høstfryd / Autumn joy

På Ravelry er det vanlig å gi strikkeplaggene egne navn. Jeg har sansen for det, og i stedet for å følge enkelte norske mønsterdesignere (som Garnstudio) og kalle jakken min for: "jakke strikket ovenfra og ned i Holst garn", velger jeg heller å kalle den Høstfryd eller Autmn joy. Planen er at de fageglade stripene skal holde humøret oppe når høsten og vinteren kommer.


Nå er ikke akkurat jakken helt egen design, jeg har plukket litt  herfra og derfra. Jeg har brukt Featherweight som basismønster, men har gjort en del endringer underveis. Stripene fikk jeg inspirasjon til hos Liselotte, som igjen hadde fått inspirasjon herfra (Ravelry).

Jakken er strikket ovenfra og ned og den største endringen i forhold Featherweight-mønsteret var å lage en mye smalere kant eller knappestolpe foran og faktisk ha knapper i den. For å få til det, økte jeg på hver 4. runde langs forstykket for å få den litt bredere foran. Dette var i tillegg til de ordinære økningene i mønstret. For å få til den lille kraven med short rows, brukte jeg mønsteret fra Paulie.

Brr! Jammen var det kaldt ute denne hustrige høstmorgenen.
Jakken var artig å strikke. De forskjellige fargene gjorde at det var variasjon hele veien til tross for mange vrangomganger. Selv ermene gikk forholdsvis greit, siden det bare var å strikke en stripe til , og en til og så videre.

Størrelsen er veldig akkurat passe på alle måter. Det er litt flaks, siden jeg var mest opptatt av at den ikke skulle bli for liten og tenkte at det skulle bli en stor og god kosejakke. Mulig jeg undervurderte min egen størrelse litt der, men enden var i hvertfall god.


Da knappene skulle syes i, ble det en liten krise. Dagen før hadde jeg tatt meg fram gjennom hele byen til Knappehuset. Mye strabaser var det, siden det var buss for trikk, endrede ruter og dermed lengre å gå enn vanlig. Som vanlig kjøpte jeg en ekstra knapp, i alt ti. Dagen etter begynte jeg å sy i knappene, men da jeg nærmet meg slutten ble det åpenbart at det var en knapp for lite. Siden jeg hadde kjøpt en ekstra manglet det altså to knapper!

Leting ga ingen resultater, og siden det var lite trolig at hverken katten eller mannen hadde stukket av med dem var jeg litt rådvill. En ny tur til knappebutikken fristet lite, så siste håp var at det hadde havnet i søppelet. Etter at alt annet var prøvd var det ingen vei utenom, og etter en lite koselig gjennomleting fant jeg faktisk papirposen fra butikken med en knapp i! Lykke!

Fotogen? Niks, det genet har jeg aldri hatt.
Det ble mye om knappene. Knappehullene lagde jeg etter denne tutorialen. Knapphullene ble fine, bare vær obs på at det er svøp og snu teknikk her, sånn at det kan bli små hull hvis man som meg ikke er oppmerksom.

Ellers har jeg brukt pinne nr 3.5 på bolen. 3.75 på ermene siden jeg strikker strammere når det bare er glattstrikk. På rillekantene har jeg brukt 3.25 og nederest på ermene og bolen har jeg lagd I-cord.

Garnet er stort sett Holst supersoft med innslag av litt garn fra Geilsk og Nøstebarn som jeg hadde liggende. Følgende farger er brukt:  Thruffle (Hovedfarge), Marlin, Hyacinth, Mallard, Larch, Damask, Aquamarine, Naturbeige fra Nøstebarn, Purple 30 (Geilsk), Crocus, Calypso, Cranberry, Coffee, Glacier, Heath, Willow, turqoise 28 (Geilsk), Redwood and Denim.

Prosjektside for Høstfryd på Ravelry

Minner om blogglotteriet mitt! :)

torsdag 22. september 2011

Ferdigstrikkete striper

Veldig hyggelig at så mange vil være med på blogglotteriet mitt, og det er fortsatt ikke for sent!

Stripejakka Høstfryd er ferdigstrikket! Jeg er sikker på at ermestrikking går mye fortere med striper enn når det er ensfarget. Erme nr 2 pleier å være veldig tung å strikke her i huset, men denne gangen gikk det overraskende greit.


Det ble en liten krage i nakken på denne, nesten helt av seg selv. Det betyr at jeg frivillig har strikket short rows! Jeg takker nok en gang Vitamin D-jakka for at jeg har kommet over angsten for å strikke disse forkortede radene.


At kragestrikkingen gikk helt av seg selv, er selvfølgelig en liten overdrivelse. Jeg skjelte litt til gratismønsteret på jakka Paulie for å få det til.


Selv om strikkingen er ferdig så er det fortsatt litt som gjenstår. Den største og kjedeligste jobben er trådfesting på begge ermene. Det er mange, så jeg er glad jeg allerede har festet trådene på bolen. Deretter er det vasking og blokking/tørking og anskaffelse av knapper.

Apropos knapper, så var jeg så heldig å få skyss så jeg fikk dratt på sluttsalget til Du Store Alpakka på Grünerløkka. Veldig ergerlig at de legger ned butikken sin i Oslo synes jeg, den var et viktig tilskudd til mangfoldet av strikkebutikker i Oslo.

Planen var å få kjøpt noen fine treknapper til stripejakka. Det fant jeg ikke, men jeg klarte å få rasket med meg litt garn og annet stash tross dårlig form. Selvfølgelig brukte jeg mye mer penger enn jeg noensinne vil bruke på knapper til en jakke.


Det ble noen nøster Fin også måtte jeg jo prøve det nye garnet Hverdags. Jeg kjøpte knapper også, men disse er av bein/horn og for tunge til lettvektjakka jeg har strikket. Det spørs om jeg ikke må gå for noen lette plastknapper når det kommer til stykket.

Flere detaljer om stripejakka kommer når den er helt ferdig, med knapper og det hele.

Ha en fin dag! :)


tirsdag 20. september 2011

2års-dag med navneforandring og gibort!

I dag er det to år siden jeg skrev mitt første litt nølende blogginnlegg. At jeg skulle holde på såpass lenge som jeg har gjort hadde jeg ingen forhåpninger om den gang. Da visste jeg jo heller ikke hvor mange hyggelige folk som fantes i bloggverdenen og som har gjort hverdagen lysere med koselige kommentarer og fine, inspirerende blogginlegg.

Da jeg startet visste jeg heller ikke helt hvilken retning bloggen ville ta når det gjaldt innhold. Siden jeg egentlig er ganske opptatt av miljø, kalte jeg den "Vibekes lille grønne". Når jeg skriver egentlig, er det jo fordi  ikke på noen måte har kommet til uttrykk i denne bloggen. I stedet har det blitt stadig mere ull, garn og strikking. Derfor synes jeg i grunnen det er ganske naturlig å omdøpe bloggen til Vibekes lille ullne i anledning dagen.Når det er bursdag, så må det jo være gaver også. Bloggen har jo allerede fått seg en liten make-over med nytt navn, så da er det hyggelig med en liten gi-bort til dere som er innom og leser og skriver hyggelige kommentarer også.

De siste to årene har jeg strikket flere sjal enn jeg greier å bruke selv, så derfor vil jeg lodde ut to av de. De er så og si ubrukt og vil selvfølgelig være nyvasket og nyblokket når de sendes.

Det første er Saroyan-sjalet strikket i Wollmeise 100% i fargen Rahbarber:


Det andre er Clothilde i Wollmeise 100 % i fargen Frühling:


Trekningen blir neste fredag, altså 30. september. Legger du igjen en kommentar får du ett lodd, og lenker du til blogg-lotteriet fra din egen blogg blir det ett lodd til. Hvis du vil lage lenke, kan du bruke det øverste bildet til det.

Hvis du bare vil være med på trekningen av ett av sjalene, så skriv det også i kommentarfeltet.

Ellers er jeg slett ikke ferdig med forkjølelsen, immunforsvaret jobber virkelig på lavgir her. Tilstanden er utover vanlig slapp og det har derfor ikke blitt så mange kommentarer på deres blogger i det siste.

Jeg kommer sterkere tilbake, også håper jeg at mange vil være med på blogglotteriet mitt! :)

lørdag 17. september 2011

Oppussing pågår!

Snart fyller bloggen to år og i den forbindelse blir det litt forandringer på bloggen i dagene framover. Sikkert mye fram og tilbake kjenner jeg meg selv rett.

Det blir nok noe feiring av en eller annen art, men akkurat nå er jeg sylte forkjølet og hodet virker ikke så godt til planlegging.

Kommer nok sterkere tilbake etterhvert.

Ha en fortsatt god helg! :)torsdag 15. september 2011

Fotokurs: liv og lære...

Jepp, så har man vært på fotokurs og skal vise hva man har lært.

Bare synd at de uteglemte det punktet  om hvordan man lærte opp fotoobjektene slik at de var tålmodige og velvillig innstilt til klønete og fomlete fotografer. At fotomodellen, som i dette tilfellet var sønnen, kun hadde to minutter til rådighet hjalp i grunnen heller ikke.


I hvert fall, på bilturen hjem fra fotokurset fikk jeg ferdig denne lua, som sønnen hadde bestilt. Den er strikket i  Abuelita tykk merino i fargen gråpus. Mønsteret var en modifisert utgave av Jacques Cousteau Hat. Jeg la opp 90 masker og strikket på pinne 5. Det gikk ikke helt opp i fellingen, men resultatet ble greit. Abuelita-garnet er utrolig mykt og veldig behagelig til luer, siden det ikke klør på de fleste.

Ellers var det en utrolig lærerik helg på fotokurs. Kurslederen Olav E. Storm var veldig kunnskapsrik, engasjert og flink til å formidle på en forståelig måte. Kurset ble holdt på fjellet, nærmere bestemt Venabu, så omgivelsene var det ingenting å utsette på.

Det var et innholdsrikt og hektisk kurs, som varte fra tidlig til sent. Det ble for hektisk for undertegnede, så jeg måtte melde meg ut inn i mellom. Jeg ble derfor heller ikke med på den felles fotoekskursjonen. Så mens de andre fikk anledning til å ta bilder på samme sted som Harald Solberg malte Vinternatt i Rondane, sullet jeg bare rundt utenfor hotellet.

Jeg fikk likevel skryt fra kursleder for bildet under, så da ble jeg fornøyd likevel.
Det var i det hele tatt mye nytt å lære for meg hvertfall, så nå er det bare å få satt det ut i praksis på hjemmebane.

Stripejakken var ikke med på tur. Nå er bolen ferdig og jeg tenkte jeg skulle få festet noen tråder før jeg strikket videre.


Plutselig var det ikke så morsomt med striper likevel, men må man så må man... 

Ha en fin ukeslutt! :)

fredag 9. september 2011

Stripeframgang og helgeforberedelser


Da prøver jeg på den nesten umulige oppgaven det er å ta bilde av seg selv, med speilreflekskamera på strak arm. Den store utfordringen er da å holde kameraet rolig, samtidig som man trykker på avtrekkeren.

Hm, kanskje jeg trenger en stripete vest også?
 Ja, vi har stativ, men gidder jeg ta det fram: nei.

Uansett, så ville jeg bare vise progresjonen på stripejakka mi i Supersoft  fra Holst garn. Det går fremover, eller nedover skulle jeg kanskje si. Jeg har tatt utgangspunkt i mønsteret til Featherweight, for å få sånn ca riktig maskeantall. I fronten har jeg økt flere masker enn oppskriften tilsier, for jeg skal bare ha et smalt knappebånd, og ikke den brede kanten som er i mønsteret.

Jeg er litt i tvil om fargesammensetningen, men satser på at det blir bra til slutt. Tror nok denne jakken skal få lov til å bli ganske lang og god.

I helgen skal vi på fotokurs på fjellet. Jeg gleder meg, men da det tar seg jo ikke så godt ut å ta så lettvint på fotostativ og bildekvalitet. For å gjøre det godt igjen litt bedre kompletterer jeg blogginnlegget med noen blomsterbilder fra hagen. Det kunne jo være en mikroskopisk sjanse for at jeg må framvise bloggen på kurset, og da kan jeg vel ikke bare ha noen dårlige bilder av stripete strikketøy.

Sola treffer det fuktige terrassegulvet og gir en fin røykeffekt på den japanske lønnen.
Dessuten må jeg øve meg litt, for jeg skal bruke et helt annet speilreflekskamera enn jeg pleier. Siden vi vanligvis deler på vårt Cannon D550 speilrefleks, fikk vi låne et Nikon D3000 til kurset. Tor skal ha vårt siden det har flere objektiver, og han er den ivrigste til å skifte mellom de og å til bruke stativ.

Sedumtaket blomster og ser ut til å trives riktig bra. Det kan jo komme av at det har regnet jevnt og trutt siden det ble lagt
Selv sverger jeg til håndholdt kamera og det samme objektivet hele tiden, i litt dogmestil. Eller kanskje det kalles lettvintstil for alt jeg vet. Uansett så skal jeg kose meg og delta litt etter hvordan formen er. I morgen er det attpåtil meldt pent vær, så jeg krysser fingrene.

Praktsolbrud, er virkelig praktfull. I hvertfall den ene av de tre, som blomstrer ivrig og gjentagende. De to andre kommer seg forhåpentligvis til neste år.

Ønser alle en god og regnfri helg! :)

mandag 5. september 2011

Innevær

I dag blir jeg innendørs med tekoppen og det stripete strikketøyet mitt.


Utenfor regner det i bøtter og spann og det har det gjort kontinuerlig det siste halvannet døgnet.

Rart at det skal være så vanskelig å fotografere hvor mye det egentlig regner!
Og til meterologene som er usikre på hvor de store mengdene med regn kommer til å falle:


Et av stedene er i hvertfall rett utenfor husdøren her!

Ellers skal jeg fordype meg i Dr. Sarah Myhills artikkel/bok: Diagnosing and treating Chronic Fatigue Syndrome (CFS).  Det er veldig interessant å lese hennes teori om at dysfunkskjon i mitokondriene (cellenes drivstoff) er årsaken til mange av plagene ME-pasienter har. Det er første gang jeg leser en logisk forklaring på hvorfor man er utmattet når man har ME og jeg synes mange puslespillbiter faller på plass. 

Det tar bare litt tid å lese seg gjennom ca 140 sider på engelsk med medisinske uttrykk, men dette er så interessant at det skal jeg klare.

På tide å hvile hodet litt nå, med mer stripestrikking.
 Ha en fin ukestart, med eller uten regn! :)

fredag 2. september 2011

Det grønneste taket

Denne uka har prosjekt "oppgradering av hage" blitt avsluttet. Nå blir vel egentlig aldri et hageprosjekt avsluttet, men i dette tilfellet var det siste behov for bruk av ekstern arbeidskraft.


 Prikken over i-en kom denne uka, i form av grønne sedummatter som skulle legges på taket av uteboden. Dette grønne taket har jeg gledet meg til helt fra hageprosjektet startet, siden det er helt min egne idé og jeg tror det vil gi et ekstra estetisk løft.

Sedum er takknemlige planter å bruke siden de trenger lite vann og stell og de må heller ikke klippes. I tillegg får de fine høstfarger.  Mer om Sedum kan du lese her.


Her er boden med grå takpapp, ganske kjedelig i grunnen.


Sedumen ble levert som kvadratiske matter, som lå oppå hverandre.


Forsiktig håndtering måtte til for å flytte sedummattene til taket.


Mattene legges på.


Voila! Grønt tak på plass! Litt rutetet foreløpig, men det vokser seg til og blir mer frodig etterhvert. 

Dette er utsikten vår fra kjøkkenvinduet, og det er nesten sånn at jeg gleder meg til høsten for å se hvordan plantene skifter til høstfarger. Jeg er strålende fornøyd, jeg tror dette blir et tak til å bli i godt humør av, og det trenger en jo innimellom. 

Det ble litt planter til overs og de ble lagt helt inntil boden til venstre. Der er det nesten for bratt til å plante noe, så jeg er spent på om disse klarer å etablere seg, eller om de kommer sigende nedover i regnvær.

Ellers er et stripete strikketøy påstartet, blider kommer når det blir litt mer å vise fram.

En god helg ønskes alle som er innom! :)