mandag 18. juli 2011

Ferietid

Da står ferien for døren og kursen settes mot hytta ved Mjøsa i første omgang. Værmeldingen? Den har meldt regn hele uka, så jeg har nok vært mer entusiastisk før ferier ved tidligere anledninger.


Før i tiden derimot, var det alltid sol om sommeren. Det er sånn jeg husker det hvertfall... Her illustrert med et bilde av min søster og meg fra det glade 60-tall. Vi er korrekt antrukket i følge datidens bademote med bomullsbadedrakt og badehette. Vi hadde alltid badehetter, jeg antar det var for å holde håret tørt, men jeg er sannelig ikke sikker. Den litt misfornøyde minste er meg, jeg var kanskje ikke helt fornøyd med vanntemperaturen?

Når værmeldingen ikke er på vår side, gjelder det å ruste seg godt for inneaktiviteter. Det innebærer selvfølgelig en del strikking, og det er selvfølgelig viktig å ikke gå tom for prosjekter i løpet av ferien.  Planene er som følger:


Jeg skal fortsette på jakka Vitamin-D i det fine Pashmina-garnet fra Madelinetosh, som jeg omsider har klart å finne et verdig prosjekt til. Her kommer det heftige short-rows runder etterhvert. Det er ikke min sterke side, men jeg er optimistisk og tror at jeg før eller siden må få det til å bli pent.


Skjærer det seg kan jeg alltid fortsette med Mandel-genseren i Drops alpakka Baby silk. Den ser ut til å bli litt saggete, så jeg er litt spent på resultatet.


Muligheten for sjalstrikk, må alltid være tilstede for en som nærmest er blitt litt avhengig. For at ikke skapene skal fylles opp fullstendig, er planen faktisk å rekke opp dette sjalet som ingen av gutta ville ha og jeg ikke liker. Det er fordelen med å bruke kvalitetsgarn, Wollmeise er verdt å rekke opp å strikke med en gang til. Mye moro for penga med andre ord. Planen er at det skal bli et Frangipani-sjal.

Hm, det ser ut til at jeg skal få nok å henge fingrene i på ferie.


Ikke alle skal på ferie, den yngre garde skal passe huset og male gjerdet. Det vil si, hvis det blir oppholdsvær selvfølgelig.


Vi satser på at det tamme ekornet på hytta ikke er skremt bort av regn og små feriegjester og holder oss med selskap denne uka. Nettilgangen er ikke-tilstedeværende og det er både litt deilig og litt frustrerende. Nå er det avreisetid og jeg bør vel kanskje pakke litt først. Pinner og garn har selvfølgelig førsteprioritet.

Ha en fin sommer så lenge! :)

torsdag 14. juli 2011

En litt for rustikk vest og hageoppdatering

Tiden flyr og jeg lurer litt på om jeg mentalt har tatt sommerferie, selv om vi ikke har forflyttet oss så mye som en meter enda. Det er også mindre motiverende å blogge merker jeg, når det som skal vises fram er litt mindre vellykket enn ønskelig.


Linvesten er ferdig, det var i grunnen en rask strikk på pinne nr 5. Dropsmønsteret var ikke innviklet som fryktet, men tvertimot enkelt. Litt for enkelt egentlig, jeg savnet litt mer gjennomtenkte løsninger. For det første var hele vesten i glattstrikk. Jeg har jo litt erfaring, så jeg burde vel skjønt at det ville føre til at alle ender og kanter ville krølle/rulle seg innover. Det liker jeg ikke spesielt godt, så nederst strikket jeg en kant i rillestrikk.

 Videre heklet jeg rundt ermåpningene og plukket opp masker hele veien rundt foran og i nakken og strikket på noen runder med rillestrikk der også. Nå ruller den seg i det minste ikke lenger.

Jeg synes også det er veldig sparsommelig med "stoff" foran over brystet. Helst ville jeg kunne lukket den med en nål eller lignende, men det er ikke sjans i havet. Skulle jeg strikket den igjen, ville jeg nok økt mye mer foran. Nå ble den jo grei nok, men ikke noen stor hit tror jeg. Vesten skal få en sjanse gjennom resten av sommeren, så får vi se om den får leve eller om det blir kjøkkenkluter av den i steden.

Perfekt kamuflasjevest mot murvegg! Her vist bakfra.
Mønster: Asymetrisk vest fra Drops design
Garn: Drops Lin som gikk overraskende greit å strikke med.
Prosjektside på Ravelry

Det går fremover med hagen, og nå er det nesten bare utedboden som mangler og det gjør også snekkerne som skal lage den - foreløpig hvertfall. Jeg tenkte jeg skulle vise fram et bilde før og etter av inngangspartiet for å illustrere at en liten oppgradering var sårt tiltrengt.

Før: Oppkjørsel med innlagt bølgeeffekt og trapp med to særdeles høye (og ødelagte trinn). Stødig plassering av hagemøblene var umulig uten ekstra klosser under bena.

Etter: Rett oppkjørsel og trapp med jevne trappetrinn! Hvilken lykke!
Trenger jeg si at vi er strålende fornøyd over forbedringen! Litt småting skal på plass, som gelender. Det meste av plantene er også plantet, selv om det ser litt glissent ut nå før det gror til. Nå må vi bare prøvesitte litt rundt for å finne den beste plassen.

Ha en fortsatt fin uke! :)

onsdag 6. juli 2011

Sommerstrikk, beplantning og en liten skatt

Det har ikke blitt noe særlig sommerstrikk her i huset, det har gått i ull uansett årstid. Jeg overrasket derfor meg selv med å kjøpe lingarn på Drops sitt sommersalg. Ikke nok med det, jeg har begynt å strikke med det også. Jeg ble fristet da jeg så en fin linvest på bloggen til Bodil.


Veldig rustikt og uvant, både å strikke med lin og pinne nr 5. Dette er faktisk en Dropsoppskrift, noe jeg har prøvd å unngå siden jeg har hørt at oppskriftene skal være unødvendig rotete forklart. Foreløpig går det greit, men jeg er fortsatt spent på om jeg faktisk får ferdigstilt mitt første sommerprosjekt.

Det er et eller annet feil på kameraet i dag med dårlige bilder som resultat.

I hagen er beplantningen i gang, og det er ser ut til å bli veldig bra. Øverste del av hagen er bratt, så der satser vi på krypende og bunndekkende beplantning i felter. Nedre del av hagen, som forøvrig også er temmelig bratt, skal det være flere forskjellige stauder. Der er jeg temmelig spent, for jeg tror det blir en salig blanding av det meste, pga litt misforståelser og et hode (mitt) som er dårlig på planlegging.

Det var noen som lurte på om hagen var nyanlagt, men det er den ikke. Det er en gammel hage, men dårlig grunnarbeid og vedlikehold gjorde det nødvendig med en oppgradering. Oppkjørselen var som en berg- og dalbane og trappen til huset hadde seget, så to av trinnen var blitt nesten umulig å bestige. I tillegg manglet vi sitteplasser i skråningen og lagringsplass var også mangelvare.


Som ikke-utøvende arkeolog, er jeg over gjennomsnittet begeistret for små skatter som dukker opp fra undergrunnen. Denne fine lille flasken ble funnet i jorda under beplantningen i går, hel og fin og ca 10 cm høy. Et litt nyere enn funn jeg er vant til, så derfor lurer jeg på om noen vet hva denne kan ha vært brukt til? Medisin kanskje, eller blekk?

Mannen har makrofotografert noen av blomstene som skal plantes i hagen, og ville gjerne ha vist de fram. So here we goes:

Blodstorkenebb eller var det Rosestorkenebb?
Rosekattost eller var det Moskuskattost?
Bergknapp som skulle vært Oktoberbergknapp med rosa/ lilla blomster på høsten

Hva var nå dette igjen? Praktsolbrud viste det seg da jeg så på etiketten.
I mellomtiden, mens vi venter på at hagen skal bli ferdig går vi små turer og plukker markblomster, som er på sitt aller vakreste nå.


Denne fine buketten visnet nesten nesten over natten, men inne hos Anne på Landet er det tips om hvordan du kan få buketten til å vare lenger.

søndag 3. juli 2011

En liten sjalstim...

Det ser ut til at jeg har kommet ut i en aldri så liten sjalstim. Nok et sjal er ferdig, det vil si det har vært ferdig en stund, men ikke blokket og fotografert.


Rock Island av Jared Flood er ferdig, strikket i Drops Lace. Det er i likhet med sjalet i forrige innlegg fjærlett, kun 63 gram garn gikk med og sjalet er ganske stort.


Jeg likte ikke å strikke med Drops Lace. Garnet var tynt som en tråd, lite elastisk og litt "dødt". Det var liksom ikke mulig å få noe tempo på pinnene, til tross for at det var mye rettstrikk. Garnet passer imidlertid godt til mønsteret, siden det ikke krever så jevn strikking og nesten er finere jo tynnere garn som er brukt.


 Resultatet derimot ble jeg veldig fornøyd med. Sjalet er lett og samtidig varmt, et perfekt sommersjal med andre ord. Det blir nok en stund til jeg strikker med Drops Lace igjen, men utelukket er det ikke, siden jeg liker sjalet så godt.

Prosjektside på Ravelry med mer info for spesielt interesserte.

I hagen er ingen planter kommet i jorda foreløpig. Det er visst mandag som er den store dagen.  I mellomtiden vanner jeg etter beste evne, og håper nesten at det ikke skal bli alt for fint og tørt vær.


Som bildet viser er det fortsatt et stykke igjen til hagen er ferdig, men det går framover og i løpet av juli skal det meste være gjort forhåpentligvis.

Og på pinnene? Et nytt sjal naturligvis... :)