mandag 30. mai 2011

I en tynn tråd...

Først: takk for tips til kommentarproblemene jeg har hatt. Løsningen ble å laste ned nettleseren Google Chrom. Jeg har forsøkt å forandre innstillingene i den nye versjonen av Firefox uten hell, så inntil videre blir dette løsningen.

Drops lace som jeg kjøpte et hespe av på salget, er nå på pinnene. Det er nok det nærmeste jeg kommer å strikke med sytråd, for dette garnet er tynt!


Jeg har startet på et Rock Island - et sjal der borden nederst strikkes først, som en remse. Senere skal maskene plukkes opp langs langsiden på borden. Garnet er så tynt at mønsteret i borden nesten forsvinner. Det skal være en slags "sikk-sakk"-bord i midten, men den er ikke særlig tydelig. 

Likevel er jeg litt fascinert av å strikke med Drops lace fordi jeg er spent på hvordan et sjal blir med så tynt garn. Fjærlett må det hvertfall bli, men blir det fint? Og blir det veldig lite, siden garnet er så tynt? 

Tiden vil vise, det er nemlig åtte rader med mønster, som skal repeteres 71 ganger. Det tar litt tid, samtidig som det gjelder å bli ferdig før jeg blir lei av gjentagelsene. Foreløpig er det strikket 36 repetisjoner, noe som tilsier at jeg er så vidt over halvveis.

Honeybee-jakka går det også framover med. Den er ikke blitt neglisjert, men nærmest blitt litt tvangsstrikket på for å få framgang.


Det er ikke så mye igjen nå. Erme nummer to skal fullføres også er det knappestolper og halslinning som mangler. Den ser foreløpig litt stusslig ut der den henger i sin uferdige tilstand med løse tråder. 

Jeg satser på at den ferdigstilte utgaven vil framstå litt mer fordelaktig og jeg har gitt meg selv tid ut uka til å bli ferdig. Da skal også de 71 repetisjonene på sjalet være ferdige. Så får vi se om jeg klarer mine egne "strenge" tidsfrister.

Ellers går det framover i hagen, selv om det er en stund til vi kan bruke den enda.


Det ser ut som det er gravd ut til svømmebasseng nederst på bildet, men det skal nok bare bli en ganske vanlig utebod. Med mindre anleggsgartneren har forandret planer uten å fortelle oss om det.

Formen er på vei oppover, men fortsatt ikke der den var før festlighetene forrige helg. Ting tar tid, men det gjelder bare å ha et tonn med litt tålmodighet så går det seg til igjen.

Ønsker alle en god uke! :)


torsdag 26. mai 2011

Ingen kommentar

Oppdatering herfra: Nå har jeg lastet ned nettleseren Google chrome og dermed er det ikke noe problem med å kommentere på andres blogger lengre. :)

Blogspot er trøblete her hos meg. Jeg klarer rett og slett ikke å få kommentert i andre blogger for tiden.

Jeg trodde problemet var løst da jeg skiftet nettleser. Mens Firefox ikke henter opp kommentarfeltet engang, så gir Explorer meg anledning til å skrive kommentarer, men ikke publiserere de, noe som er enda mer kjedelig i grunnen.

Håper på at problemet løser seg raskt, så jeg ikke blir tause Birgitte på ubestemt tid her.

Pausebilde: Peon fra hagen i fjor.

Ellers går alt i sakte fart her for tiden. Konfirmasjonen på søndag var både fin og hyggelig, men sånne utskeielser fører til mange dager på lavt eller heller utladet batteri i ettertid.

Når Blogspot og formen har bestemt seg for å vise seg fra en bedre side, kommer jeg sterkere tilbake.

lørdag 21. mai 2011

Helt umystisk

Sånn er det jo gjerne etter at mysterier er løst, da er det ikke så mystisk lenger. Jeg har løst sokkemysteriet til Bittami og har nå fått ferdig sokkepar nr 2 i vår. Det går jo nesten inflasjon i disse sokkene her, med tanke på at det har vært null par de siste 20 år.

Hva er det du driver med egentlig? Tråkker du på en stakkars søvning katt?
Fine og blå ble de, med stadig økende antall fletter nedover. Det er en høyre- og venstresokk, men det ser jeg kan bli en utfordring for jeg har de på meg feil i dag ser jeg, men på bildet er de riktige. Egentlig så er de like fine begge veier, så jeg tror jeg bare sier det er variasjon.

Er det mulig å få sove litt snart? Jeg har faktisk vært ute i hele natt!
Det eneste jeg kunne tenke meg anderledes med sokkene, var at de var litt lengre oppover leggen. Jeg kunne strikket lenger vrangbord, men siden jeg er sokkestrikkenovise tok jeg ikke sjansen på at jeg hadde garn nok. Siden det var mysterium, så visste jeg jo heller ikke hvor lange de var i utgangspunktet.

Garnbekymringen var helt unødvendig, det gikk bare med ca 60 gram på pinne nr 2.5. Noen fordeler skal man ha med å ha smale, korte føtter.

Mer på Ravelry.

Ellers, så har jeg startet på Honeybee-cardigan nr 2. Tror det var i et anfall av sinnsforvirring etter det siste mislykte jakkeprosjektet, da jeg følte for et prosjekt med stor sansynlighet for å bli bra. Jeg strikker vanligvis aldri noe to ganger, jeg har nemlig repetisjonsvegring. Første gang er spennende og interessant, andre gangen blir fort repeterende og kjedelig. Så jeg må ha vært litt bevisstløs i oppstartsøyeblikket.


Jeg kjenner kjedsomheten sige på, men heldigvis er jeg blitt ganske sta og utholdende med strikkeprosjekter, så jeg skal nok få  den ferdig. Den strikkes i Wollmeise 100% i fargen Lila Ludmila denne gangen, og fargen er nydelig og inspirerer til å fortsette.

I tillegg kom jeg til å kjøpe litt garn på Drops-salget:


Garnet ble bestilt på Strikkenett.no og de sendte gratis for beløp over 500 kr, så det var jeg jo nødt til å benytte meg av. Dessuten var de superraske til å sende, så det var dagens reklame.

Jeg har konkrete planer for alt garnet og i tillegg er det Amerika-garn som roper på meg, så jeg må bare bite tennene sammen og strikke på Honeybee-jakka, så den blir raskt ferdig.

Hvis noen lurer på hvorfor alle bildene er tatt innendørs i disse vakre vårdagene, så er det fordi det ser sånn ut utenfor hos oss:

Massivt anleggsarbeid er på gang i hagen. Det skal bli veldig bra til slutt, men foreløpig er det ikke til å tenke på å ta med garn og strikkeprosjekter ut i jord og gjørme.

Her i huset skal den yngste tenåringen konfirmeres i morgen, men selskapet skal ikke holdes i hagen heldigvis.

En god helg ønskes til alle som er innom! :)

mandag 16. mai 2011

Svartdalen blir ny

Da jeg startet bloggen, visste jeg ikke at den skulle bli så ensidig fokusert på strikking. Jeg har derfor mang en gang vurdert å omdøpe den til Vibekes lille ullne isteden.

I dag kommer altså omsider et helt grønt innlegg.


Vi er så heldige å bo rett ved et utrolig fint lite skogsområde: Svartdalen, med tursti langs Alanelva. Her er det nærmest urskog, med et utrolig mangfold av fugler og planter.


Veldig lang har ikke imidlertid ikke denne turstien vært. Som skiltet viser kun 0.3 km og tar vi med Svartdalsparken så er det vel en 0,8 km tur retur. Stien stoppet opp, fordi det ble for bratt på hver side av elva.

De siste årene har det blitt gjort en formidabel innsats og det er blitt bygget turvei gjennom kløfta, med hengebro på det mest ufremkommelige.

I dag var det høytidelig åpning, med masse folk og klipping av snor av Erik Solheim og Bård Folke Fredriksen.


Før brobyggingen så det sånn ut:


Dette er et dårlig bilde, men det eneste jeg fant. Vegetasjonen er så frodig at de bratte fjellveggene ikke synes.


Og sånn ser det ut i dag, med den nye turveien i drift. Dette gir en flott mulighet til lengre turer, og man kan faktisk følge Alna-elva oppover helt til Grorud. Så forlengelsen av turveien og turmulighetene har økt betraktelig.

Fantastisk flotte Piletrær
For min egen del er ikke formen bedre enn at jeg foreløpig holder meg til den "gamle" løypa og koser meg med den. Medregnet den bratte bakken opp fra Svartdalen blir på ca en kilometer og det holder i massevis. Jeg gleder meg heller til å kunne utvide løypa etter hvert som jeg forhåpentligvis blir bedre. Det er uansett en flott mulighet.

Jeg vil anbefale alle som bor i eller nærheten av Oslo og ta seg en tur i Svartdalen. Kart kan lastes ned herfra og dette skriver Miljøverndepartementet om åpningen.

En strålende 17.mai ønskes alle som er innom! :)

onsdag 11. mai 2011

Suksess og fiasko

Det ble visst en ufrivillig bloggpause her en ukes tid. Ledningen eller batteriladeren til pc-en sa plutselig takk for seg uten forvarsel. Selv om det fungerer greit å surfe med iPaden, så er den litt kronglete å blogge med. Nå er ny ledning anskaffet og pc-lykken i heimen gjenopprettet.

I tillegg har det strengt tatt ikke vært så fryktelig mye å blogge om. Jeg har strikket på et eksperiment, som viste seg å ikke komme helt heldig ut. Det er rart med det, men det er mye morsommere å blogge om ting som blir fine, enn det som blir fiasko.

Utgangspunktet var en nær forestående konfirmasjon, der jeg trengte en lett bolero/jakke til å ha over den ermeløse kjolen jeg skal ha på meg. Jeg antar hvertfall at det kan bli bruk for noe sånt, hvis det blir litt hustrig. 

Planen var å strikke denne:

Lalique. Bilde lånt fra Ravelry
Siden jeg hadde mønster, kan man jo lure på hvor eksperimentelt dette egentlig var, men jeg hadde noen utfordringer:

* Jeg valgte en annen type garn, noe som førte til at strikkefastheten overhodet ikke stemte, men jeg tenkte det gikk bra likevel. Det var feil.

* Garnvalget var naturhvitt, noe som kunne få jakken til å se ut som en sengehygge til bestemor. Det stemte.

* Isydde ermer på en lace-jakke forekom meg veldig eksperimentelt og et sjansespill å få pent. Det stemte også.


At jeg i tillegg har strikket feil på det veldig enkle bølgemønsteret, tror jeg bare jeg forbigår i stillhet (nesten...).

Resultatet ble altså en altfor trang og kort jakke, med ett erme lite pent sydd i . Det andre har jeg ikke tenkt til å prøve meg på en gang. Hvis det hadde blitt vellykket, tenkte jeg at jeg kunne farge jakken i en mer brukandes farge etter konfirmasjonen. Nå havner den nok innerst et skap til jeg orker å ta fatt på opprekking.

Nærbilde av begredelighetene
Eksperimentet gikk altså i vasken og det er vel sånt som skjer. Ikke har jeg fått noe bedre forhold til isydde ermer heller, så da fortsetter jeg å gå for raglan-varianten framover.

Og suksessen? Den var ikke på strikkefronten og egentlig ingen suksess heller, men vi traff hvertfall ganske godt på blomstringen av ymse trær i Botanisk hage på Tøyen på søndag. Mange vakre trær viste seg i sin fulle blomsterprakt.


Det er blitt en årlig tradisjon med en vårlig tur til Botanisk hage. Målet for året er å få tatt en sommerlig og høstlig tur dit også. Det er utrolig flott der og mye fint å se på for den som liker planter.

Og konfirmasjonen: Tenker jeg roter litt i haugen av sjal og finner et som passer sånn noenlunde for anledningen.

Ha en fortsatt fin uke! :)

tirsdag 3. mai 2011

Mystiske sokker

Helt siden jeg fikk ferdig mitt første sokkepar på 25 år, har de sittet som limt på føttene mine. Jeg ante ikke at det var så stas med fine hjemmestrikkete sokker. Siden de av og til bør vaskes så hadde det vært stas  (og praktisk) med mer enn ett par.

Høyre sokk etter at første del av mysteriet var løst
 Jeg var derfor ikke vanskelig å be, da det ble arrangert sokkemysterium på Hobbyboden. Mysteriet består i at mønsteret blir gitt ut i flere deler, og man vet ikke hvordan sluttresultatet blir før man begynner. Siden det er en uke mellom hvert mønsterslipp, er det også mulig å rekke å strikke på begge sokkene. Veldig praktisk for en som har problemer med å strikke den andre sokken.

Forrige tirsdag kom første del, og jeg hadde faktisk strikket både på høyre og venstre fot før andre del av mønsteret kom i går kveld.

Andre del strikket på venstre fot
Det er Bittami som har laget mysteriet for oss, og på bloggen hennes kan du se flere løsninger på første del av mysteriet.

Høyre og venstre sokk har speilvendt mønster ser det ut til og det er da også eget mønster til hver fot. I tillegg er det eget mønster på baksiden, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen.

Baksiden av venstre sokk
Jeg er ferdig med del to av mysteriet på venstre sokk, og jeg ser at mønsteret nok hadde kommet enda bedre til sin rett med et helt ensfarget garn. Men, man tager hvad man haver som det heter og siden jeg ikke akkurat har hamstret sokkegarn så var ikke utvalget overveldende stort.

I februar var jeg så heldig å vinne et hespe sokkegarn i den månedlige prisutdelingen på Ravelry i gruppa 11 shawls in 2011. Et fint hespe med Hairball yarn i blandingen 60% ull, 30% bambus og 10% nylon.


Garnet har litt glans i seg på grunn av bambusen og er godt å strikke med. Jeg strikker på pinne 2,5 og siden garnet er ganske tynt ser sokken nesten litt liten ut.  Siden jeg får tredd den på foten så regner jeg med at det går bra. Før neste del av mønsteret kommer ut neste mandag, skal jeg ha høyre sokken ferdig også.

Det er ikke bare sokkestrikking her for tiden. Honeybee-jakka har fått knapper så nå kan den erklæres fiks og ferdig.


Knappene ble som vanlig innkjøpt på Knappehuset eller strengt tatt så heter det vel Perlehuset nå. De har så stort utvalg at man sjelden går skuffet hjem.  Jakka er egentlig litt mørkere og knappene lysere, så kontrasten er ikke så stor som bildet viser. Jeg ville ha litt nøytrale knapper, siden jakka har så mye farger og mønster og disse passer bra synes jeg.

Jeg er bare nødt til å vaske poten grundig akkurat mens du tar bilde...

 Persille var med ut på fotografering og hun er seriøst den mest umulige katten å ta bilder av. Hun snur som regel alltid hodet bort og om det er sjenanse eller om hun er ufotogen eller fotografen som er talentløs vet jeg ikke.

Ha en fin dag! :)