torsdag 27. januar 2011

Sjal 1 av 11 i 2011

Jepp, jeg er med i år også på 11 shawls in 2011 på Ravelry. I fjor var det ti sjal i år er det 11 siden det er 2011. I blant lurer jeg jo på om det har rablet for meg, og nå er sannsynligheten større enn noensinne for at det er tilfelle. Hva i all verden skal jeg med elleve sjal, jeg strikket jo ti i fjor?

Til mitt forsvar må jeg si at medlemskapet på fjorårets along, automatisk gikk over i årets along så jeg er passivt påmeldt hvis det kan være en unnskyldning.

Årets første sjal har jeg så vidt vist fram før, for det er fortsatt Herbivore-sjalet vi snakker om, det er ikke lynstrikking her i huset for tiden.


Dette sjalet gikk ganske raskt og greit unna. Mønsteret er logisk og greit bygd opp, så jeg klarte meg rask uten oppskrift. Noe jeg synes er veldig deilig. Vridde vrangmasker var litt plundrete, men det gikk greiere etterhvert som jeg fikk øvelse.

Størrelsen på dette sjalet er sånn at det er greit å slenge rundt halsen, som et litt stort skjerf.

Jeg var spent på om sønnen ville ha dette sjalet/skjerfet og det viste seg at det ville han ikke. Muligens var det fordi jeg kalte det sjal i steden for skjerf, og gutter bruker ikke sjal. Den militærgrønne fargen hjalp ikke, det var ikke for menn etter hans mening. Han fikk også god støtte fra mannen i den saken.


Så da blir det vel til at jeg må ofre meg å bruke det selv, eller putte det i gaveboksen, som forøvrig ikke finnes.

Fakta:
Mønster: Herbivore av Stephen West (Ravelry-lenke)
Garn: Wollmeise 100% i fargen Vorsters Glück (Garn fra lager, flink jente :))
Garnforbruk: 105 gram
Pinnestørrelse nr 4
Åpen prosjektside på Ravelry

Sjal nummer to er på pinnene, men det har ligget pent pakket ned siden flyturen hjem. Nå er det andre prosjekter på pinnene. Forhåpentligvis blir likevel snart sjal to av elleve ferdig før alt for lang tid har gått. Videre har jeg planer om tre sjal som skal bli gaver, så da er vi oppe i fem. Da er jeg nesten halvveis, og da er vel resten bare strake veien?

Det blir nok ikke et stort nederlag om jeg må kaste inn håndklet eller pinnene i denne alongen i år, men foreløpig er det jo fortsatt januar så hvem vet?

Ellers er det veskestrikking som er på tapetet her for tiden, i litt odde farger. Det blir spennende å se om det blir brukelig, bilder følger etterhvert.

Jetlaget begynner også å gi seg, og i dag sov jeg helt til 04.45, noe som faktisk så utrolig det enn høres ut er enn stor framgang. Kveldene er fortsatt lange, og trøttheten siger på sånn i åttetiden og resten av kvelden går med til å holde seg våken. Energien er likevel bedre enn før turen, så jeg skal ikke klage så veldig masse.

Ha en fin kveld! :)

tirsdag 25. januar 2011

Garnhell

Der laget jeg visst et nytt ord for anledningen, kanskje jeg bør tipse Nytt på Nytt også? ;-)

Det er lenge siden jeg har hatt hell med meg i blogglotterier og give aways i blogglandia. Nå har jeg aldri vært utstyrt med så store porsjoner vinnerlykke uansett, så det har ikke vært noen uvant situasjon.

Desto hyggeligere var det derfor da jeg fikk beskjed om at jeg hadde vunnet garn  i Trinemammas give away. Ikke hvilket som helst garn heller, for Trinemamma var så raus at hun delte ut ikke mindre enn tre hesper med Wollmeise til glade vinnere.


Da jeg kom fra ferie, lå dette nydelige hespet Wollmeise i fargen Feldmauschen og ventet på meg. Veldig anvendelig farge som er fin alene og også kjempefin å kombinere med de sterkere Wollmeise-fargene. Tusen takk Trinemamma! Denne skal få ligge litt å godgjøre seg, til jeg finner et passende prosjekt.

Jeg er jo kanskje litt i overkant glad i dette garnet, men siden vi var i butikken i sommer og bunkret opp en del garn, har jeg klart å la være å kjøpe mer siden det. Det vil si nesten, rett før jul dukket det "overraskende" opp to hesper til i postkassa.


To vakre hesper i fargen Igor, og jammen passer de ikke godt sammen med Feldmauschen også.

2011 blir nok året hvor jeg skal bestrebe meg på å bruke garn fra lageret. Det var stor tilvekst i fjor, så nå er det på tide med litt kjøpestopp en stund. Unntaket er garn til et par sjal som jeg skal gi bort. Det skal bli artig å se hvor lenge den selvpålagte kjøpestoppen varer.


Kanskje det blir kattegarn hvis behovet blir for stort etterhvert? Det er litt å ta av her ser det ut som.

Ha en fin dag! :)

søndag 23. januar 2011

Jetlag

Alt har en ende, også fine ferier dessverre. Etter to uker måtte vi pent pakke koffertene og begi oss ut på den lange flyturen hjem igjen.

Tusen takk til alle som har kommentert underveis på mine iPad-bloggeforsøk. Det var ikke så lett å kommentere tilbake underveis, men jeg skal prøve å ta igjen det tapte nå som jeg er tilbake til pc-en igjen.

Det er fristende å trekke fram noen høydepunkter fra turen, for de var det heldigvis mange av. Først restauranthøydepunktene:


Solnedgang over Kamala. Bildet er tatt fra restauranten Rockfish, som hadde den beste maten vi spiste under oppholdet. At den i tillegg lå i gangavstand (etter min målestokk også til og med) fra hotellet var heller ikke noe minus.


Hotellet hadde en restaurant med den mest romantiske spiseplassen og utsikten jeg har opplevd. Det var en flott opplevelse å spise middag her i solnedgangen.

Den litt enklere restaurantvarianten, men også her var romantikkfaktoren faretruende høy. Middag på sandstranden med utsikt over sjøen, igjen mens sola gikk ned.

Alle gode middagene, kombinert med kald øl på stranden og varme lunsjer har ikke uventet ført til at badevekten fikk seg et aldri så lite sjokk ved hjemkomst. 

Kald øl i stråhytte på Kamala Beach. Livet er levelig!  
Hvis vi var tidlig ute om morgenen, kunne vi oppleve de lokale fiskerne på stranden.

Dykkermaske er ikke det mest flatterende tilbehøret!
 En av de store opplevelsene var snorkling i vannet rett utenfor stranden. Med innkjøpte dykkermasker og flytende på bademadrass, ble det en flott opplevelse som i  ikke krevde så mye energi. Noen av fiskene skulle man tro var utlånt fra Disney. De var nesten litt klisjeaktige med sine gule og hvite striper. Det var også fint å se at korallene var på vei til å vokse ut igjen etter tsunamien, som visstnok rammet Kamala hardt.

Alt i alt har dette vært en helt super ferie. Energien har vært bedre enn på lenge, og jeg tror at bare det å oppleve fjorten dager i god temperatur uten å fryse gjorde underverker.

Jeg hadde planer om å ta med meg den gode energien hjem til vinterlandet, men det ser ut som jetlager setter en effektiv stopper for det. Thailand ligger seks timer foran oss, så dermed tror kroppen fortsatt at det er natt når klokka er 17-18 her. Så etter å ha gått i svime hele kvelden, så kolapser jeg i 21-tiden for så å våkne igjen kl halv to av at kroppen tror det er morgen igjen. Jetlag er en ny erfaring, som jeg i grunnen godt kunne klart meg uten.

Nå er som ferien er ugjenkallielig slutt, skal det også bli litt mer strikkeblogg her igjen etterhvert også.
Ha en fin uke! :)
 

lørdag 15. januar 2011

Ramsalt

Havet her i Thailand er ramsalt. Det unngikk vi ikke å oppdage da brenningene slo over oss med stor kraft, da vi kastet oss ut i de ville vover.


Vannet er varmt og fint, og dermed kan selv en frysepinne som meg være uti lenge og leke i bølgene.


Innimellom all ferieringen, har jeg faktisk fått tid til å fullføre Herbivore-sjalet. Litt krøllete i ublokket tilstand.

Dette sjalet skal kunne brukes av menn, og siden fargen også er ganske militærgrønn håper jeg på å få avsetning på dette hos den mannlige delen av familien. Det blir ikke mannen, det har han sagt klart i fra. Kansje sønnen er tøffere?


Et nytt sjal er allerede påbegynt, dette skal bli et Ishbel-sjal. Det har først et glattstrikket felt, også er det en lace-kant nederst. Lenking blir det først når jeg kommer hjem til pc-en igjen.


Ellers koser vi oss så godt vi kan, og jeg synes vi begynner å få teken på det nå.

Posted using BlogPress from my iPad

Location:Kamala, Thailand

tirsdag 11. januar 2011

Late dager

Selv på ferie blir det gjerne et slags mønster på dagene, en slags ferierutine. Det starter naturlig nok med frokost, men før det gjelder det å okkupere de beste solstolene for dagen.

Det er i mitt tilfelle de som er lengst unna musikkstøyen fra baren og som i tillegg har flott utsikt over sjøen.


Litt strikking blir det selvfølgelig også, selv om jeg er den eneste her som driver med denslags sysler. Det er et Herbivore-sjal som er på pinnene, det har nesten uendelige omganger nå mot slutten.

Etterhvert skal vi nok utforske stranden litt mer også, men jeg ser dette nesten som en pasientreise for egen del, så vi skynder oss langsomt.


Solkremen de selger her har faktor 50, så da bruker vi det for sikkerhets skyld på våre vinterbleke kropper. Når jeg i tillegg trives best i skyggen, skulle ikke faren for forbrenning (eller å bli brun) være overhengende stor.

Det er forresten overraskende jevn og behagelig temperatur. Det kommer tildels av at det er en del overskyet vær heldigvis, for når sola kommer blir det hett.


Lunsjen blir inntatt ved bassenget eller på terrassen på rommet. I dag ble det ved vannet. Litt skummel fisk, med god sterk saus til.

Etter lunsj er det gjerne litt tid til i solstolene før kveldens middag planlegges. Der har vi litt ymse erfaringer til nå. Hotellets fine restaurant viste seg å servere pussig italiensk mat, som ikke hverken spesielt italiensk eller særlig god.

I går tok vi turen til Patong, som viste seg å være kjempestort og uoversiktlig med masse neonskilt overalt. Sjåføren ante ikke hvor restauranten vi hadde tenkt oss til var, så vi endte opp på et typisk turiststed på stranden.


Veldig billig mat, men ikke spesielt god. Som plaster på såret, trøstet vi oss med henholdsvis ananas- og kokosnøttdrink.


Nå skal vi snart ut å prøve middagslykken igjen. I kveld holder vi oss i nærområdet, og håper vi har bedre hell med oss.

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Kamala, Phuket

lørdag 8. januar 2011

Hilsen fra Kamala

Da er vi på dag to her i Thailand, der den første dagen ble brukt til å komme over jetlaget.

I dag går alt mye bedre og vi konstanterer at i tillegg til vakre hakkespetter rett ved hotellets solsenger, er det også en behagelig temperatur der både skyer og litt vind sørger for at det er levelig.Hotellet har høy standard og maten er nydelig.

Vi har allerede benyttet spa-tibudet og nydt henholdsvis thaimassasje og aromaterapi-massasje og det var helt himmelsk.
Foreløpig virker det veldig lovende med andre ord, det eneste som er plagsomt er den evige musikken i bar/restaurant-området. Da er det bra maten kan inntas på rommet.

Nå skal vi snart utforske litt utenfor hotellet også. En taxitur til restaurant for å innta kveldsmåltid står snart på planen.

Siden det ser ut som iPaden er samarbeidsvillig, kommer jeg nok snart innom igjen! :)

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Thailand

onsdag 5. januar 2011

Klar for langtur

Den ganske nyervervede iPaden er hvertfall klar for langtur.


Ipaden har fått et ulltrekk (selvfølgelig), strikket i en rest Wollmeise 100% merino i fargen Taube WD. Det gikk bare med 45 gram til denne herligheten.

Oppskriften er enkel: Jeg la opp 100 masker på pinne 2,5 og for anledningen lærte jeg meg Judith's magic cast on. Det er en oppleggsmetode som brukes til tå-opp-sokker også, og det blir ingen "skjøt" nederst.

Det ble det magisk nok ikke nede på iPad-etuiet heller. Etter å ha lagt opp, var det bare å strikke rundt på rundpinne til trekket var langt nok også avsluttet med ca 3 cm ribbestrikk på pinne 2. Hele lengden er ca 28 cm.


Det er imidlertid ikke bare iPaden som skal utrustes for langtur, mannen og jeg skal også få være med. I morgen går reisen til Thailand for to uker, vi skal på (veldig) forsinket bryllupsreise.

Jeg gleder meg mest, men gruer meg litt også pga svingende form og lang reise. Planen er å ta det med ro, så sjansen er stor for at det går bra.

Jeg må si jeg føler meg veldig urutinert med å pakke til mer enn en ukes tur. Attpåtil er det min første reise utenfor Europa. Trenger jeg virkelig å ha med alle klærne i sommergarderoben? Haugen jeg har funnet fram tyder på det. I tillegg klær for ikke så varme dager, ullsjal og ulljakke.

Sko til hver anledning må til selvfølgelig og hvor mye garn trenger man egentlig for to ukers ferie i 30 varmegrader. Erfaringene sier at strikkingen blir laber når det er så varmt, men tenk om? Ergo må det med nok garn for sikkerhets skyld, og det blir jo noen nøster.


Bøker må selvfølgelig med, tenk hvis vi ikke gjør annet enn å lese. Den store skrekken er å gå tom for lesestoff. Det må ikke skje, så minst tre bøker må med.

iPaden er også lastet opp med strikkeoppskrifter, spill, magasiner og jeg bør vel kjøpe en e-bok også, sånn for alle tilfelles skyld.

I tillegg kommer også alle de lure tingene som må med til en slik tur, ladere, adaptere og en hel rekke andre ting.Yr.no har for sikkerhets skyld varslet regn i en uke, så paraply er sikkert lurt. Selv om jeg er sikker på at Yr varsler feil! Regn du liksom, makan!

Kofferten ser ikke overraskende litt liten ut i forhold til tenkt mengde reiseutstyr. Jeg pakker så man ikke skulle tro det var mulig å kjøpe noe dit vi kommer. Dessuten blir det jo  ikke plass i kofferten til å kjøpe med noe heller så det blir jo selvoppfyllende.

Viktige problemer som må løses i heimen her i dag med andre ord ;-)

iPaden skal som sagt med og det er internettilgang på hotellet visstnok, så kanskje det blir et blogginnlegg underveis også. Hvis ikke så sees vi om to ukers tid! :)

Hei så lenge!

søndag 2. januar 2011

Jakkeåret 2010

Vi skriver allerede 2.januar og jeg ønsker alle som er innom bloggen et riktig Godt nytt år! :)

Etter et par dager i internettløst farvann utnytter jeg abstinensene til å fortsette oppsummeringen av 2010. Oversikten viste at det var jakker det ble strikket mest av i fjor - hele syv stykker. At en av dem var i 6 måneders strørrelse oppveies nesten av jakka til sønnen, som var den største som ble laget i fjor. Siden jeg har tenkt til å ha med brukeropplevlese av jakkene utgår de to som jeg har akkurat har gitt bort.

Kronologisk rekkefølge denne gang, og den første jakka som ble ferdig i februar, var Circka cardiganen, som jeg fant beskrivelse til på bloggen Slagt en hellig ko.

Bildet tatt før jeg heklet på stabiliserende kant foran langs sidenee
 Pluss:  
 •  Jeg fikk brukt opp Rauma 3tråds-garnet som hadde vært brukt til en påbegynt men aldri fullført Setesdalsgenser, minst 15 år gammelt.
 • Jakka er varm og god og siden garnet er så fast, så holder den fasongen og nupper lite.
 • Enkel å strikke. Både pga enkelt ovenfra og ned mønster, men også fordi det stort sett er rettmasker i jakka.
 • Fin passform
Minus: 
 • Litt kald på magen, jeg savner lukking helt ned. 
 • Hardt garn å strikke med, fikk nesten gnagsår på pekefingeren.
Overveiende positvt på denne med andre ord. På tidligere blogginnlegg (her og her) ser jeg at jeg syntes den var litt trang. Det har ikke vært noe problem, så da her den nok videt seg litt ut heldigvis.

Prosjektside på Ravelry (alle kan se denne siden nå. Takk til Huset i midten for tips.)

Jakke nummer 2 var Folklore av Anne Dyrholm Stange som var ferdig i mai. Jeg strevde med å finne riktig fargekombinasjon til denne, men ble veldig fornøyd til slutt.

Pluss:
 • Pent utseende og fint med bikubemønsteret på toppen.
 • Tynn og lett jakke i Holst supersoft, fin til alle årstider.
 • Ganske grei å strikke siden den strikkes rundt og klippes opp etterpå.
Minus:
 • Den passer ikke så godt! Ermene er i trangeste laget og den er for vid over brystet. Dermed krøller jakka seg over brystet ved bruk og jeg blir bare irritert. Veldig ergerlig når jakka er så fin!!
 • Skummelt å klippe opp og plundrete med knappestolper og belegningskant.
Tidligere blogginnlegg om jakka her og her og faktisk også her  og åpen Ravelry-lenke

Neste jakke ut var Tempest eller min variant av den. Istedenfor å strikke den i mange deler og sy sammen, laget jeg mitt eget mønster og strikket ovenfra og ned i ett stykke.


Pluss:
 • Nydelig fargesammensetning og vakker jakke etter min mening. Her kommer Wollmeise-garnet virkelig til sin rett.
 • Lett og fin ulljakke til litt kjølige dager.
Minus:
 • Jakka er rett og slett for liten! Enda en nedtur og dyrkjøpt lærdom når det gjelder jakkestørrelser.
 • Jakka passer til datteren og er nydelig til henne, men hun bruker den ikke.
 • Langdryg å strikke, med tynne pinner og fram-og-tilbakestrikking med masse vrangmasker.
Tidligere blogginlegg her og her og åpen  Ravelrylenke.


Til tross for sviktende suksess med de to foregående jakkene, ble jeg ikke skremt fra å strikke Hallet's ledge da høsten kom.

Pluss:
 • Den passer! Strikket det ene ermet på nytt, for å være på den sikre siden.
 • Relativt rask å strikke, med tykke pinner og tykt garn (Nepal). 
 • Morsomt å strikke fletter og man ser at arbeidet vokser.
 • Varm og god og fin farge.
 • Fikk brukt gamle tinnknapper og stort pluss med knapper hele veien ned.
 • Lærte meg å sy i ermer på en ny måte.
Minus:
 • For å være sikker på at jakka skulle passe, strikket jeg med større pinner på vrangborden. Den ble dermed litt slaskete. Det kommer nok også litt av alpakkainnholdet i garnet.
 • Litt plundrete og vanskelig å sy i ermer.
Tidligere blogginnlegg her og her og åpen Ravelrylenke

Sist men ikke minst, så ble Featherweight cardiganen ferdig.Pluss:
 • Wollmeise lace garnet er nydelig, både i fargen og i den lette myke konsistensen.
 • Enkelt mønster
 • Veldig god passform. Lett og ledig å ha på og ja denne passer faktisk også!
 • Min nye penjakke og jeg føler meg fin når jeg har den på meg.
Minus:
 • Det føltes som jakka tok en evighet å strikke, masse vrangmasker og tynt garn.
 • Relativt tykke pinner (3,5) i forhold til garntykkelsen, gjorde det nesten helt umulig å strikke jevnt. Heldigvis jevnet det meste seg ut etter vask.
Tidligere blogginnlegg her og åpen Ravelrylenke

Kort oppsummert, så kan man si at dette året var et år med en ganske bratt læringskurve når det gjaldt jakkestrikking. Graden av vellykkethet økte mot slutten av året og strikkeerfaringen i forhold til denne type plagg har økt betraktelig. Jeg har lært mye og håper jeg klarer å ta det med meg videre, siden jeg fortsatt mangler en tynn ulljakke til hverdags.

Viktig lærdom i 2010: Ikker regn med at for små jakker vil passe etter blokking. Rekk opp i tide og start på nytt!