Julesymysterium

Inne på bloggen til Merete har det vært julesymysterium eller julegåte i noen dager nå. Istedet for å gjøre mer fornuftige juleforberedelser, kastet jeg meg heller med på denne spennende sygåten. Fire overkommerlige deler bestod mysteriet av, oppstart på onsdag og siste del i går. Siden jeg ikke kom i gang før fredag, ble det litt å ta igjen.


Her er første forberedelser og del 1 fullført. Stoffer skjært og strimler sydd sammen. Jeg synes jeg har mye stoff, men siden jeg har mange små biter, var det en utfordring å finne stoff som var lange nok til strimlene. Det begrenset stoffvalget en del, men uansett er det nesten alltid det å velge som tar mest tid. Siden jeg ikke visste hva det skulle bli, tok det ekstra lang tid.


Så kom det skikkelige utfordringer i del 2 for en med litt logistikkproblemer. Strimlene skulle skjæres 45 grader på skrå og hver strimmel i hver sin retning.


Det gikk faktisk bra, delene passet sammen. Etter dette måtte jeg kaste inn håndklet på fredagen, spenningen med 45-graders-beskjæring tok helt luven fra meg, så sammensying av delene måtte stå på lørdagens program.


Etter å startet med friskt mot på lørdag med sammensying av sikksakdelene (og et lite møte med sprettekniven før det ble bra) var det applikasjon av hjerter og resterende sammensying som var del 4 av mysteriumet. Resultatet ble en fin juleløper eller foreløpig toppen til en juleløper. Jeg hadde mistanke om at det var det det skulle bli, og siden jeg ikke har det fra før, så det passer veldig bra.

Som for mellom forside og bakside bruker jeg et gammelt håndkle. Det er vel og bra med gjenbruk, men det blir fryktelig masse frotte"smuler" overalt.

Nå er det quiltingen som gjenstår, og der sliter jeg litt. Jeg trodde ikke jeg var noen perfeksjonist, men her ser det ut til at forventingene til resultatet overgår evner og krefter. Foreløpig har sprettekniven vært min beste venn, og jeg har tatt en time-out for å prøve å senke ambisjonene litt. Ferdig løper blir derfor ikke å se foreløpig.

På fredag var jeg så heldig å få besøk av Anne-Kari med bloggen Quiltefia. Veldig koselig og hun er en kløpper både til å sy, strikke og hekle, så der var det masse inspirasjon å hente.

Kjempefin blomstrende duk, men Persille lar seg ikke imponere og sov uforstyrret sin skjønnhetssøvn i bakgrunnen.
Samme hekleteppet som jeg holder på med, og jeg skjønte at jeg måtte få litt friskere farger inn i mitt da jeg så hvor fint dette var.

Ha en fortsatt fin søndag!

Her står det visst julegavekjøp på planen, så det er bare å samle krefter! :)

Kommentarer

BodilE sa…
Artig med sånne mysteriumer, men ikke rart du syntes det var vanskelig å velge stoffer! Sluttresultatet ser ut til å bli bra da :)
SOLSAUM sa…
Så fin den er!

Det passar godt å få ein juleløper, "heilt av seg sjølv", sånn inn mellom alt anna;o)

Som sagt så er eg veldig glad i slike mysterie....;o)

God advent til deg!

Solklem
Quiltefia sa…
Hei!! Jeg falt av julemysteriet før jeg fikk begynt..... Hyggelig å få besøke!! Jeg har begynt å hekle en kant rundt på teppet mitt!! Håper det blir ok. Men det tar tid å komme rundt!! Ha en fin søndag!! AnneK:-)
minon sa…
Sprekt å bare hive seg på et mysterium. Spes i disse dager når de fleste synes det er litt travelt. Kjempefin løper!
jeg tror du har ret i at det bliver en jule bordløber. Og en rigtig flot en af slagsen tilmed.
Sikken et arbejde - jeg ville aldrig kunne finde ud af at quilte sådan en løber.
Spændende at se det endelige resultat.
Og det hæklede tæppe er rigtig flot.
hilsen Mona
Berit sa…
jøss ! hvordan klarer dere å finne på så mye spennende ?? og at du hadde stoff som passet til utfordringen.. utrolig : ))

ha en koselig kveld.
Stilig! Jeg er så alt for skeptisk når det kommer til sånne mysterier, er så redd for å bli skuffet etter å ha brukt masse tid... Men du er alltid heldig, ser det ut til, så jeg burde kanskje være tøffere?
Helle sa…
Sånne julemysterier hadde jeg neppe gitt meg i kast med, men så liker jeg å ha "kontroll" over den kreative prosessen og ikke så god på å følge mønstre til punkt og prikke.

Juleløperen ble lekker, så den var absolutt verdt arbeidet.
Ruth sa…
Jøjje meg som du imponerer. Jeg tror ikke jeg en eneste gang i mitt liv har fått sømmer til å stemme overens med hverandre og 45 grader er matte og det fikser jeg i hvertfall ikke. :) Du er skrekkelig dyktig er du. Og så har du morsom, vakker og dyktig datter også. Det må være genetisk det der. Ha en super uke.
Ulla-Bella sa…
Så gøy å være med på slike mysterier!
merete sa…
Tøft av deg å være med, - vinkler er enda skumlere når en ikke vet hva resultatet skal bli. Men du klarte deg fint ;-)

En liten tilståelse: Jeg har også møter med sprettekniven, - den er en god venn å ha!