God jul i stua!


Det ble brått litt stille her på bloggen. Vi feiret Tors femtiårsdag i helgen og det var kjempekoselig og vellykket, men det tok litt på kreftene. Det ble noen dager med feber og influensafølelse etterpå, et vanlig symptom når man har ME og overanstregner seg. Nå er jeg bedre og  gleder meg til julefeiring.

I dag skal vi feire litt med ungdommen i huset og i morgen, 1. og 2. juledag er vi så heldige å komme til ferdig dekket bord. Det er skikkelig luksus, som skal nytes i fulle drag.

Jul i huset har det blitt på enkelt vis med juleduker og litt blomster, juletreet får vente til neste år siden vi feirer jul borte.

Jeg fikk en liten juleoverraskelse i postkassen i dag: Bloggbok fra det første halve bloggåret mitt. 


Overraskelse var det fordi det er mangfoldige uker siden jeg bestilte den, og jeg hadde nesten gitt opp hele boka. Jeg tenkte jeg fikk purre på den etter jul.


Boka ble bestilt fra Sharedbook og deN var veldig enkel å lage. Det er litt forskjellige valgmuligheter og jeg valgte å plassere tekst og bilder så det tok minst mulig plass og å ha med kommentarer.  Kommentarerne er jo en del av bloggen og siden lesere av strikkeblogger er hyggelige folk, er det bare koselige meldinger.

Når boka først kom, er jeg veldig fornøyd med hvordan den ble. Jeg kommer nok til å bestille for 2010 og 2011 også på nyåret en gang.

Ellers så strikker jeg selvfølgelig. Nå holder jeg på med en jakke som heter Aidez og det er et gratismønster.


Det går ganske seint til tross for at jeg strikker med relativt tykt garn: Alaska fra Garnstudio og pinner 5.5. Fargen heter lys brunmelert og er i grunnen ganske gråbeige og trist. Det er fort gjort å få seg en overraskelse når man bestiller garn på nett. Fargen kan sannelig være ganske avvikende fra sånn det så ut på pc-skjermen. Jeg satser på at flettene og et fargerikt sjal kan live opp jakka litt.

Det er mange forskjellige fletter å forholde seg til på denne jakka og mønster og vridde masker både på framsiden og baksiden. Så da er det vel ikke så rart at det går litt treigt.

Mønsteret er laget sånn at man skal strikke bakstykkene og framstykken hver for seg i tre deler. Jeg plundret derfor litt med å få fletter og masker på riktig sted siden jeg ville strikke det sammen, for å slippe å sy. Jeg skal også sette ermene sammen med bolen og strikke raglanfelling i stedetfor å sy ermene i til slutt. 

Det blir litt spennende hvordan det går, men det er flere andre som har gjort det samme har jeg sett på Ravelry, så jeg krysser fingrene for at det går bra.


Jeg håper at alle er sånn noenlunde i rute med juleforberedelsene og kan senke skuldrene litt også ønsker jeg alle som er innom en 

RIKTIG GOD JUL! :)


Kommentarer

Hej Vibeke
Sikken god ide med en blog-bog !
den må jeg læse mere om ..
Og hvor flot en trøje du er ved at strikke. Helt fantastisk mønster !
du vandt en give-away hos mig den 16. december - filtede sko.
Hvis du er hurtig til at sende mig din adresse på monaelisabeth.pedersen@gmail.com
kan jeg sende den til dig idag, hvor jeg i forvejen har ærinde på posthuset.
ellers bliver den sendt mellem jul og nytår (når jeg har din adresse ;o)
også en rigtig god jul til dig
hilsen Mona
Flott genser du holder på med!! Og en slik bok er jo bare så gøy. Skal bestille når bloggen min blir 2 år i februar. God jul Vibeke, hvil og kos deg!! Klem fra Mandal
Hei hei! Snøen jeg skrøyt sånn av i går, smelter bort i dag - hulk...

Her feiret vi også mannens 50 årsdag i helgen. Det har vært mange store familiejubileer her i nov og des, og det tar jo nesten knekken på en stakkar, men etterpå er jeg likevel glad for at vi gjorde det. Det er jo feiringen man husker i ettertid, og ikke dagene på sofaen, heldigvis.

Jeg har også bestilt bloggbøkene mine fra SharedBooks, og prisen tatt i betraktning er jeg jo fornøyd. Men det var lite muligheter for egne justeringer, mulig de har forbedret det nå.

Uansett - her går vi også til dekket bord i julen - vi er heldige! Riktig god jul!
Sylvia sa…
Hei Vibeke
Enda en jakke...hvor mange har det blitt i år, da? ;)
Veldig lurt med en slik Bloggdagbok, den så fin og spennende ut.
Håper kreftene kommer godt tilbake nå i jula, så du kan være med på det du vil.
God jul til deg, juleklem fra meg.
Ruth sa…
Du må da snart være verdensmester i jakkestrikk? Du strikket jo jakker like fort som vi andre strikker sokker. Nydelige blir de også, alle sammen.

Ha en Riktig God Jul, kos deg så mye du bare kan. Julekveld fra meg
Helle sa…
Hyggelig med julestrikk, bare synd at fargen ikke ble helt som du hadde tenkt deg. Har selv hatt en del overraskelser når det gjelder garn og farger ved netthandel.

Så koselig å skulle komme til ferdig dekket bord i julen. Vi har vel egentlig ikke feiret julen borte siden barna var små, og siden de fortsatt ikke har forlatt redet, blir det nok noen år til vi blir buden bort på julaften.

Ønsker deg en riktig god jul, og håper du får kost deg masse med strikketøyet ditt.
Berit sa…
litt artig å ha bloggen samlet i bokform : ) og den nydelig jakken du er i gang med.. liker så godt slike flettemønster.. synes fargen så flott ut men man kan få seg mange overraskelser hva gjelder farger.. ikke alle som har samme oppfatning hva som er brun og hva som er grått : ) regner med mønstret er så himla flott at du ikke kommer til å merke at fargen ikke ble som forventet..

ønsker deg en herlig jul og håper at energien holder slik at du kan nyte å bli servert også : )

juleklæm til deg : )
Quiltefia sa…
Hei!! Ja da kan vi vel si at jula er her!! Ganske fredelig her, håper at jeg ikke har glemt noen....... Er det ikke morsomt å få bloggen som bok!? Jeg skal bestille jeg også. Det ser ut som strikketøyet ditt er deilig variert!! Gleder meg til å se den ferdig!! Ha en strålende jul!! Klem AnneKari:-)
Sylke sa…
Søte nisser du har her! Og genseren blir fin! Bra at du er bedre nå og kan nyte jula. Jeg skal jobbe i jula, men kommer hjem til ferdig middag i alle fall to av dagene - ikke verst ;)

Juleklem fra meg :)
Tovepia sa…
Artig med en slik bok, jeg samler hele året i en bok, men tar ikke med kommentarene; den er på en måte min dagbok over året som gikk;)
Ønsker deg og dine ei god og trivelig jul!! Juleklem fra meg;)
trinemamma sa…
Vil bare ønske deg en riktig god jul og godt nyttår.
Så flott med blogg-bok .-)
Det er så inspirende og titte innom bloggen din. Du lager utrolig mye lekkert!
Linda Aasan sa…
Stilig med bloggbok! Har ikke holdt på så lenge, jeg da, men helt klart noe å vurdere etter hvert.

Fargene på Garnstudio sine sider er helt på trynet, der har jeg også brent meg... Men de fleste andre har jeg vært fornøyd med. jakka ser nå stilig ut, synes jeg, med så mye flotte fletter!

Takk for alle hyggelige kommentarer i året som har gått, og en riktig god jul til deg også!
Miriam sa…
En snartur innom på besøk for å se hva for noe spennende du har på pinnene nå. Som alltid mye fint!

Ønsker deg en god jul og et riktig godt nyttår :-)
Line sa…
Riktig god jul til deg også!
sol sa…
Morsomt med bloggbok, det blir sikkert hyggelig å sitte og lese i den.
Håper du og dine får en flott jul!
Mette sa…
Godt å høyra du er i form til jul og kan nyta å koma til dekka bord. Det er som du seier ein luksus. Eg satser på at mor ordner julemiddag. Juleklem frå Kvinneklinikken i Bergen der det ryr inn med julebarn.
BodilE sa…
Jeg som er glad i sånne naturfarger synes jakka ser kjempefin ut!
En riktig god jul og godt nytt år til deg! :)
torirot sa…
God jul i stua!
Ta en titt på bloggen min, så ser du at du har vunnet førstepremien i blogglotteriet mitt :-)
Ulla-Bella sa…
Bloggbok er jo smart! Ønsker deg en fortsatt god romjul:)