Slow motion

Akkurat da jeg trodde jeg skulle klare å skli gjennom ubemerket, kom november og tok nakkegrep på meg. Da går alt litt tungt og i sakte fart. Det blir lite å vise fram, for ingenting blir ferdig. Det hjelper ikke på ferdigstillelsen at jeg har startet opp på mange prosjekter heller, men noe moro skal man jo ha.

Det mest oppsiktsvekkende er at jeg hekler! Det skjer ikke ofte, siden jeg aldri har blitt helt venn med fastmaskene, stavene og heklenålen.


Det fine hekleteppet til Garnstudio i det fargeskiftene garnet deres Drops Delight, var det som fikk meg til å forsøke. Da jeg i tillegg fant en vennlig sjel på Ravelry som hadde laget et diagram, som gjorde det mye lettere å tolke mønsteret, var jeg i gang. Det er ikke så verst å hekle disse rutene faktisk. Jeg tar en nå og da, og har det som langtidsprosjekt.


Tepper som langtidsprosjekt har jeg lang erfaring med. Dette teppet kan jeg faktisk ikke huske når jeg begynte på, men noe sier meg at et ti-årsjubileum meget mulig kan være forbigått i all stillhett. Nå nærmer det seg slutten, det gjenstår "bare" ca åtte meter med fin håndsøm, for å feste lukkekanten bak. Dette er virkelig slow motion i praksis.

I tillegg strikker jeg jo også selvfølgelig.


Tunikaen Irish coffee startet jeg opp med i helgen. Den strikkes i Cascade 220 Heathers, i fargen Turqoise pebble, bestilt hos Yarns. com.


En stund før det igjen, begynte jeg å strikke på ermene på flettejakka Aidez, i den litt triste og feilbestilte fargen av Drops Alaska, som jeg kjøpte på salg i våres. Jeg tenkte at fletter ville live den opp litt, men jeg er ikke sikker. Fargen er mer gråbrun enn på bildet.


Av en eller annen pussig grunn, har ikke Miralda-sjalet vokst så mye i det siste. Skikkelig slow motion her også med andre ord.

Julegaver sa du? De har jeg ikke sett. Det ser faktisk ikke ut som det blir så mange strikkete julegaver i år. Med mindre jeg får ånden over meg og tempoet opp noe grassalt i desember.

Heldigvis nærmer november seg slutten og til helgen er det første søndag i advent. Da blir det opphengig av lys ute og inne og det hjelper vanligvis på humøret.

Ha en fortsatt fin november uke! :)

Kommentarer

trinemamma sa…
For det første bel jeg skikkelig fristet til å hekle teppe. Og ikke minst gleder jeg meg til å se alle ferdige produkter og kanskje finne inspirasjon til og strikke mer en luer, halser og votter :-)
Pillan sa…
Her hva det mange fine prosjekter på gang. Den tunikaen studerte jeg på Ravelry her om dagen. Den er såååå fin og fargen du har valgt er nydelig!
Hjemmestrikkede julegaver ..........hmf, det hva det som hva min store plan i år men men så feil kan man ta. Det kommer ikke mye fra meg i år. Ja ja, kanskje neste år blir det store strikkegaveåret.
Jeg skal følge med her så jeg kan få med meg fremgangen på alt du begynt på.
Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
Pernilla
Berit sa…
så flink du har vært !! delight er et spennende garn.. blir så herlige fargekombinasjoner.. strikker lester til snuppa av det..

hekle har jeg gjort siden jeg var 15.. og det er først de senere år at jeg klarte å lese en oppskrift.. jeg har alltid heklet etter diagram.. filethekling er umulig uten det.. sikkert derfor jeg har så tungt for å lese strikkeoppskrifter..

synes ikke den grå var kjedelig ! kjempefint mønster du strikker.. på begge to.. du er så dristig som bestiller garn du ikke har sett.. jeg våger ikke : ))

stå over det stresset med å lage julegavene nå ! du bruker opp alle kreftene.. kos deg heller med andre ting !

ha en fin kveld.
Innestemmen sa…
Å, det er i alle fall fine ting på gang!
Jeg er visst mer in between strikketøy, her. Burde vel ha svingt noen julegavepinner i forrykende fart, men...ææ vetikkehvajegvilstrikkeee
Ruth sa…
Jeg er litt "der" jeg også for tiden. Begynner på noe og gjør det ikke ferdig, strikker på noe annet som jeg så rekker opp. Jeg tror min mor ville ha kalt det "vankelmodig" og ristet oppgitt på hodet. Men du, hekle teppe - DET gjør jeg ikke altså. Aldri mer. (ler)

Håper du koser deg med det uansett.
Quiltefia sa…
Hei!! Du har masse fint på gang!! Så morro at du har begynt å hekle!! Nå er jeg tilbake, dvs jeg er en liten tur hos de gamle. Men til uka er jeg veldig tilgjengelig!! Annek:-)
Bodil sa…
Så mykje spennande du held på med. Og heklateppet ditt ser heilt lekkert ut :)
Håper forma kjem seg. Ynskjer deg ei fin adventshelg :)
det ser rigtig godt ud med de fletmønstre.
Men du har da godt nok gang i mange ting ?
julegaverne må du da vist købe i år :o)
mvh Mona
BodilE sa…
Synes heklinga di ser veldig bra ut jeg! Det teppet er morsomt å lage, og det blir fint uansett hvilke fargekombinasjoner man velger! Et ypperlig langtidsprosjekt :)
Tunikaen ser veldig lovende ut, i en nydelig farge!
Synes den andre fargen var fin også jeg, har plutselig fått sansen for grått igjen, og man kan jo piffe den opp med litt farger på tilbehøret hvis man synes det blir for trist :)
Jane sa…
Åh, den irish-tunikaen blir fin altså!! Gleder meg til å se den ferdig (og til jeg kan begynne på min ;-))
Delight-teppet har jeg liggende som innimellom-arbeid også. Problemet er bare at det sjelden er noe "innimellom-tid" så det vokser ikke spesielt fort :o)
Urk, ja, det blir noen tunge uker nå. Heldigvis er temperaturen noenlunde stabil fortsatt, så den store "fryser så jeg rister"-perioden er i det minste utsatt noe.

Men du har mange flotte ting å pusle med, i hvert fall! Og en del blir kanskje ferdig før det blir kaldt, også? Jeg har overlovet meg på julegaver i år, er jeg redd, og bør strikke for livet de neste ukene...
Mette sa…
Så masse flott du held på med. Fargane på det hekleteppet smelta eg heilt for. Åh, vil ha, vil ha. Snart er november over :-).
Lisbeth Bula sa…
Fra mitt ståsted ser det ikke ut som slow motion akkurat, men alt er jo relativt.. :-)
Heklerutene er i lekre fargekombinasjoner! Jeg tror jeg aldri har gitt bort julegaver uten å pakke inn en eneste hjemmelaget en, men det blir det i år!Derfor er jeg da også nesten ferdig og det er jammen deilig!God helg!