Som et lite skudd

For en liten stund siden ble jeg ferdig med genseren Fisherman's pullover av Veera Vällimäki. Først nå i helgen fikk genser og mottaker møte hverandre for første gang. Genseren er strikket i størrelse 2 år, så jeg var ganske sikker på at det var mye å vokse i for en knapt halvannet-åring.


Det var det ikke, genseren satt som et lite skudd. Her er det minimalt å gå på. Som et lite skudd var forresten også den lille sjarmøren rundt om kring, og gjorde det vanskelig å få skarpe bilder i grått oktobervær.


Det ser ut som jeg må strikke en ny før ullgensersesongen er over eller hvertfall til neste høst. Jeg synes denne genseren er tøff og passformen er god på. Rask å strikke var den også med tykt garn og pinner nr 5. Mottakeren ser jo ganske fornøyd ut også, selv om jeg mistenker at det er mest fordi han likte å løpe/stabbe rundt i full fart ute.

Flere detaljer på forrige blogginlegg om genseren og prosjektside på Ravelry.

Jeg har også strikket en lue til han, som jeg forøvrig også var sikker på at var for stor. Det var den heller ikke, den passet også akkurat. Det er tydelig at det vokses raskere enn jeg forutså da jeg strikket.

Skepitsk! Skal jeg virkelig ha på meg denne lua inne?
Ørkeklaffene sitter fint, men jeg skulle gjerne hatt litt mere beskyttelse i panna. Kanskje man skulle forsøke en gang til og lage en liten brem foran med short rows?

Mønsteret til denne er Thorpe som egentlig er en voksenlue, men jeg brukte tynnere garn og pinner. En rest Cascade 220 og pinne nr 4. Det vil si at jeg strikket denne lua litt på lykke og fromme og er glad for at den passet så godt som den gjør.

Prosjektside på Ravelry

Ellers så har jeg det travelt i dag, siden jeg uforvarende meldte meg på Norsk Sokkedille i vår og nå er den plutselig i gang. Det gjelder å strikke et par sokker raskt nok til å få være med på runde nr 2. Folk er utrolig kjappe, så her er det bare å henge i!

Ha en fin uke! :)

Kommentarer

Quiltefia sa…
Hei!! Er det ikke rart hvor vanskelig det er å bedømme størrelsene på barn, når man ikke ser dem hele tiden?? Den var jo perfekt!! Ha en fin dag!! AnneK:-)
berit sa…
den genseren likte jeg !! nydelig var den.. og sjarmøren også : )) luen kunne med fordel vært lengere i pannen.. ja.. må jo gå an å strikke ekstra omganger foran..

at de vokser mens vi strikker.. det skal være sikkert.. strikket til Vilde og det var for lite da jeg endelig knødde meg ferdig.. øyemålet mitt dugde ikke : )) var bare å begynne på nytt : )

ha en fin dag !
sissels sa…
Så skjønn en sjarmør og det i en stilig genser.
Ha ei fin uke, og kos deg med sokkestrikkingen framover.
Mette sa…
Skikkeleg kul kis :-). Herleg gut i stilig genser. Ikkje akkurat dei fødte fotomodellene i den alderen nei. Det er i alle fall ei litt travel oppgåve å klare å henga med med kameraet.
Den er en sjarmerende genser, liker det helt enkle rillestrikka partiet på midten. Skjønn kar!
to vrange sa…
Kjempestilig genser!

(Og at de ikke er enkle å ta bilder av i den alderen der har jeg også oppdaget, modellen min er 19 mnd og jeg har funnet ut at bestikkelse i form av rosiner er det eneste som funker sånn noenlunde;o)
Kort og Søm sa…
Den genseren var veldig fin, på en liten sjarmør! :O)

Klem Fredrikke
Ulla-Bella sa…
Så fin han var med den deilige genseren. Flott lue også!
BodilE sa…
Det var en kjekk ung mann og en fin genser! Og lua passet fint til!
Innestemmen sa…
Hi-hi, knallfine, begge to: Både gutt og genser
Jo, de vokser fort de små og størrelsene er ikke alltid like rause heller. Genseren var flott, den kunne jeg godt tenkt å strikke til mine barnebarn.
Det er en tid siden jeg var aktiv her i bloggland så jeg har faktisk ikke fått med meg navskiftet ditt og jubileumet, men gratulerer på etterskudd, og så må jeg jo bare si at navnet ditt nå var flott!
Stripejakka di så utrolig deilig ut, men for en jobb du har hatt med å feste alle de trådene!!! Jeg er stum av beundring!
Grete sa…
Søt og sjarmerende modell i fine strikkeplagg!
trinemamma sa…
Utrolig sjarmerende modell og stilig genser :-)
Tovepia sa…
Tøff genser på en skjønn krabat!!
Min datter var innom deg og denne falt hun for, så det ligger vel an til strikking:O)
Flott genser og flott gutt! Vanskelig å beregne størrelsen på barnetøy når man ikke har barnet i huset til daglig. Jeg har forresten strikket Thorpe-lua til meg selv - beste lua jeg har! God tirsdag!
Ruth sa…
Knallfin genser og en skikkelig herlig guttunge. De passet bra sammen syns jeg. :) Jeg har ingen små å strikke til, jeg blir rent misunnelig.
Den genseren er virkelig kjempetøff - kjekt å vite at den ikke er stor i størrelsen, i hvert fall...

Lua var også stilig, jeg plundrer med luestørrelser til sånn småknatter om dagen, jeg også, og er nå på fjerde forsøk, tror jeg.

Tøft med sokkedille - lykke til!
Helle sa…
Måtte flire litt, for jeg har 2-3 UFO-er i str for liten. Er det noe jeg har erfart er det å legge på 1 år på oppskriften og forsøke å fullføre etter nesten "normert" tid.

Genseren ble veldig flott da. :)