Perleskjerf og vinnerlykke

Perleskjerfet Moraine er ferdig og det strikket seg nesten selv.


 Det er litt merkelig hvordan noen prosjekter nesten flyr av pinnene, mens andre er uhyggelig seige å få ferdig. For min egen del har jeg merket meg at det går raskere hvis det er et nytt element i strikkingen, og denne gangen var det utprøving av perler for første gang. At mønsteret var veldig enkelt å lære seg utenat og at det var en KAL eller samstrikk på nett hjalp også veldgi godt på.


Litt styrete var det med alle perlene som måtte tres på før start og underveis stadig føres nedover tråden, men mest var det moro og fint ble det også synes jeg. Jeg strikker løst, så jeg brukte bare litt over 250 perler. De fleste bruker over 300, men jeg synes 2.45 m var langt nok for dette skjerfet. Det får være måte på hvor mange meter som skal danderes rundt halsen.


Garn: Wollmeise 100% i fargen Veilchen. Forbruk ca 80 gram.
Pinne: 3,5 Addi lace
Tidsforbruk: 6 dager (da strikket jeg (og sydde) på andre prosjekter samtidig)
Mønster: Moraine

Vinnerlykken er ikke den største her i huset, men i forrige uke var jeg så heldig å vinne i blogglotteri hos Fiber & Art. 

Bildet er tatt med Instagram på iPhonen. Mange artige effekter på dette programmet.

Jeg vantt papirlommetørkle-etui, noe som var helt supert siden jeg vanligvis er veldig dårlig på å huske og putte denslags i veska når jeg skal ut. Tenker det blir andre boller nå, spesielt siden jeg er soverømfindtlig for en del lyder og plastknitring i særdeleshet. Ingen knitring med dette etuiet! Takk til Linda, det var veldig hyggelig! :)

Persille hviler ut etter en muligens strabasiøs natt utendørs. Instagram-bilde igjen.
Ha en fin uke! :)

Kommentarer

BodilE sa…
Et skjerf som nesten strikker seg selv må være gull verdt! Og fint ble det også, veldig effektfullt med perlene langs kanten på den måten.
Gratulerer med fin premie!
Det tar på å være katt, skulle likt å vite hva de har holdt på med når de er borte i mange timer for så å kommer hjem og sove i like mange :)
Kort og Søm sa…
Så fint det ble med alle perlene!
God mandag :O)
reSIRIkulert sa…
Lekkert skjerf og fin-fin premie! ;)
Grete sa…
Et skjerf som nesten strikker seg selv, høres ut som en drøm! Lekkert i alle fall, fargene er bare helt topp!
Bodil sa…
Berre ein ting å sei: Lekkert :)
Og flott premie :)
Så flott perleskjerf! Jeg er så vidt i gang med mitt første perleprosjekt også, det blir med heklenål til perlene, jeg må bare få bestemt meg for fargene først... En tur til innom Perlehuset på onsdag, tror jeg.

Heldige deg som vinner! Sånne kraslelyder er kjempeekle, all form for chips-spising rett fra posen er forbudt her i huset...

Og takk for tips om bomullsvoile! Nå vet jeg hva jeg skal lete etter :)
trinemamma sa…
Så lekker det ble. Et ordentlig festplagg :-)
Silje sa…
For et fint skjerf du har laget. Å et fint etui til papirlometørkler du har vunnet. Har tenkt mange ganger at jeg skulle lage sånn men glemmer det like fort igjen.
Quiltefia sa…
Hei!! Klart jeg kan lære?? deg å hekle!! Eller vise deg hvis det er noe du ikke skjønner!! En tur til deg står høyt på lista mi, over ting jeg skal gjøre når jeg er ferdig!! Vi skal rett på ferie til Florida. Tom skal dit, og jeg har insistert på å være med.......12 dager!! Sjalet du har laget er kjempefint!! Men jeg skjønner at det var mye jobb med alle perlene!! Jeg prøver å få gjort endel ting ferdig. Men det er så mange ting jeg har lyst til å begynne på. Har du sett der store sjalet som "Med Pinner" har oversatt?? Skikkelig deilig å tulle seg inn i! Ha det fint!! AnneK:-)
torirot sa…
Nydelig perleskjerf!
Ulla-Bella sa…
Så flott og luftig skjerf. Greit med slike raske arbeider ja. Gratulerer med vinnerlykken.
minon sa…
Åh, det sjalet var kjempefint! Kjekt med prosjekter som går litt kjapt men som likevel blir skikkelig fine!
Kjmepeflott sjal... :O)
Har aldri strikket med perler, syns det er avskrekkende med alle perlene som skal tres på snoren forst!

Nydelig persille katt... :O)

klem