Stripeframgang og helgeforberedelser


Da prøver jeg på den nesten umulige oppgaven det er å ta bilde av seg selv, med speilreflekskamera på strak arm. Den store utfordringen er da å holde kameraet rolig, samtidig som man trykker på avtrekkeren.

Hm, kanskje jeg trenger en stripete vest også?
 Ja, vi har stativ, men gidder jeg ta det fram: nei.

Uansett, så ville jeg bare vise progresjonen på stripejakka mi i Supersoft  fra Holst garn. Det går fremover, eller nedover skulle jeg kanskje si. Jeg har tatt utgangspunkt i mønsteret til Featherweight, for å få sånn ca riktig maskeantall. I fronten har jeg økt flere masker enn oppskriften tilsier, for jeg skal bare ha et smalt knappebånd, og ikke den brede kanten som er i mønsteret.

Jeg er litt i tvil om fargesammensetningen, men satser på at det blir bra til slutt. Tror nok denne jakken skal få lov til å bli ganske lang og god.

I helgen skal vi på fotokurs på fjellet. Jeg gleder meg, men da det tar seg jo ikke så godt ut å ta så lettvint på fotostativ og bildekvalitet. For å gjøre det godt igjen litt bedre kompletterer jeg blogginnlegget med noen blomsterbilder fra hagen. Det kunne jo være en mikroskopisk sjanse for at jeg må framvise bloggen på kurset, og da kan jeg vel ikke bare ha noen dårlige bilder av stripete strikketøy.

Sola treffer det fuktige terrassegulvet og gir en fin røykeffekt på den japanske lønnen.
Dessuten må jeg øve meg litt, for jeg skal bruke et helt annet speilreflekskamera enn jeg pleier. Siden vi vanligvis deler på vårt Cannon D550 speilrefleks, fikk vi låne et Nikon D3000 til kurset. Tor skal ha vårt siden det har flere objektiver, og han er den ivrigste til å skifte mellom de og å til bruke stativ.

Sedumtaket blomster og ser ut til å trives riktig bra. Det kan jo komme av at det har regnet jevnt og trutt siden det ble lagt
Selv sverger jeg til håndholdt kamera og det samme objektivet hele tiden, i litt dogmestil. Eller kanskje det kalles lettvintstil for alt jeg vet. Uansett så skal jeg kose meg og delta litt etter hvordan formen er. I morgen er det attpåtil meldt pent vær, så jeg krysser fingrene.

Praktsolbrud, er virkelig praktfull. I hvertfall den ene av de tre, som blomstrer ivrig og gjentagende. De to andre kommer seg forhåpentligvis til neste år.

Ønser alle en god og regnfri helg! :)

Kommentarer

gyldenkron sa…
Å for en deilig fargesammensetning. Hvilket garn er det? Og lykke til på fotokurs, det blir nok supert
Pillan sa…
Kjempefine bilder du tar!
Jakken ser lekker ut syns jeg med alle farger. Jeg er alt for redd å bruke farger i mine prosjekter, man tar det trygge.
Jeg har og en canon 550D, en gang skal jeg komme meg avgårde på fotokurs men det blir nok ikke før neste år. Man vil gjerne kunne bruke kameran på andre sett en den "sikkre" grønne innstillingen.
Ønsker deg en riktig fin helg!
Pernilla
karna sa…
Så fine farger det i stripe prosjeket ditt, blir nok ei god jakke. Håper du får ei fin helg på fotokurs, klem
Jane sa…
Jeg er sikker på at jakka kommer til å bli kjempefin, som alt du strikker :) Og den ser herlig myk og deilig ut.

Det siste bildet du la inn, var bare råfint!!

Masse lykke til på fotokurs og god tur til fjellet. Gleder meg til å lese om hvordan dere har hatt det, fjellet nå, med fotokurs, må jo være helt perfekt. Håper værmeldinga for i morgen slår til :)
Ulla-Bella sa…
Den vesten blir flott:) Så fine bilder av plantene dine!
Så flott at dere begge deler interessen for å ta bilder! Hørtes veldig spennende med fotokurs på fjellet nå. Tenkt på alle de flotte fargene og motivene.

Jakken din blir kejmpeflott!

God tur til fjellet!
Kort og Søm sa…
Den blir kjempe fin! :O)

Og nydelig bilder du har tatt,
likte spesielt godt det første.

Kos deg på fjellet,
klem Fredrikke
Grete sa…
Den jakka blir sprek! Likte godt bildet av den japanske busken, det glitrer jo helt av bildet. I morges var det så flott med sol, spindelvev og fuktige dråper i busker hos meg, burde vært ute med kameraet, men det var så vått........ Jada, skjønner at det ikke blir blinkskudd med den innstillinga!
Bodil sa…
Det blir ei kul stripejakke :) Lukke til på fotokurset :)
trinemamma sa…
Jakke blir skikkelig kul og fargerik, gleder meg til å se det ferdige resultatet .-)
jakken ser ut til å bli flott. Nydelige bilder!
Stripene blir flotte! Deilig med sånne tynne jakker. Håper du koser deg på fotokurs! Her må det først anskaffes ordentlig kamera, tror nok det skal stå på ønskelista til jul i år, med mindre et eller annet stort i huset bryter sammen før den tid...
Quiltefia sa…
Hei!! Gleder meg til å høre om fotokurset!! Var det skummelt? Det høres gøy ut, men selvtiliten min og prestasjonsangsten sliter...... Fine striper!! Jeg var inne på Ravelry akkurat, det er så mye fint! Jeg fikk sett utstillingen og hvis du får lurt noen til å kjøre deg over.... Det er interesant for deg som arkeolog!! Kirsti har en veldig akademisk tilnærming til stoffet. Jeg ble veldig imponert. Sokkenen mine er over halveis, men jeg strikker på noe annet nå. Ha det fint!! AnneK:-)
Helle sa…
Slike stripejakker kan se litt tvilsomme ut mht fargekombinasjoner underveis, men min erfaring er at de blir som regel veldig bra.

Er så imponert over alle som kan ta gode bilder. M(ed 2 fotografer i familien blir forventningen ikke mindre).
sipusa sa…
Så nydelige høstbilder! Likte veldig godt den japanske lønnen.
Og stripejakke! Sukk! Jeg elsker stripejakker, og din ser ut til å bli ypperlig:-D