Høstfryd / Autumn joy

På Ravelry er det vanlig å gi strikkeplaggene egne navn. Jeg har sansen for det, og i stedet for å følge enkelte norske mønsterdesignere (som Garnstudio) og kalle jakken min for: "jakke strikket ovenfra og ned i Holst garn", velger jeg heller å kalle den Høstfryd eller Autmn joy. Planen er at de fageglade stripene skal holde humøret oppe når høsten og vinteren kommer.


Nå er ikke akkurat jakken helt egen design, jeg har plukket litt  herfra og derfra. Jeg har brukt Featherweight som basismønster, men har gjort en del endringer underveis. Stripene fikk jeg inspirasjon til hos Liselotte, som igjen hadde fått inspirasjon herfra (Ravelry).

Jakken er strikket ovenfra og ned og den største endringen i forhold Featherweight-mønsteret var å lage en mye smalere kant eller knappestolpe foran og faktisk ha knapper i den. For å få til det, økte jeg på hver 4. runde langs forstykket for å få den litt bredere foran. Dette var i tillegg til de ordinære økningene i mønstret. For å få til den lille kraven med short rows, brukte jeg mønsteret fra Paulie.

Brr! Jammen var det kaldt ute denne hustrige høstmorgenen.
Jakken var artig å strikke. De forskjellige fargene gjorde at det var variasjon hele veien til tross for mange vrangomganger. Selv ermene gikk forholdsvis greit, siden det bare var å strikke en stripe til , og en til og så videre.

Størrelsen er veldig akkurat passe på alle måter. Det er litt flaks, siden jeg var mest opptatt av at den ikke skulle bli for liten og tenkte at det skulle bli en stor og god kosejakke. Mulig jeg undervurderte min egen størrelse litt der, men enden var i hvertfall god.


Da knappene skulle syes i, ble det en liten krise. Dagen før hadde jeg tatt meg fram gjennom hele byen til Knappehuset. Mye strabaser var det, siden det var buss for trikk, endrede ruter og dermed lengre å gå enn vanlig. Som vanlig kjøpte jeg en ekstra knapp, i alt ti. Dagen etter begynte jeg å sy i knappene, men da jeg nærmet meg slutten ble det åpenbart at det var en knapp for lite. Siden jeg hadde kjøpt en ekstra manglet det altså to knapper!

Leting ga ingen resultater, og siden det var lite trolig at hverken katten eller mannen hadde stukket av med dem var jeg litt rådvill. En ny tur til knappebutikken fristet lite, så siste håp var at det hadde havnet i søppelet. Etter at alt annet var prøvd var det ingen vei utenom, og etter en lite koselig gjennomleting fant jeg faktisk papirposen fra butikken med en knapp i! Lykke!

Fotogen? Niks, det genet har jeg aldri hatt.
Det ble mye om knappene. Knappehullene lagde jeg etter denne tutorialen. Knapphullene ble fine, bare vær obs på at det er svøp og snu teknikk her, sånn at det kan bli små hull hvis man som meg ikke er oppmerksom.

Ellers har jeg brukt pinne nr 3.5 på bolen. 3.75 på ermene siden jeg strikker strammere når det bare er glattstrikk. På rillekantene har jeg brukt 3.25 og nederest på ermene og bolen har jeg lagd I-cord.

Garnet er stort sett Holst supersoft med innslag av litt garn fra Geilsk og Nøstebarn som jeg hadde liggende. Følgende farger er brukt:  Thruffle (Hovedfarge), Marlin, Hyacinth, Mallard, Larch, Damask, Aquamarine, Naturbeige fra Nøstebarn, Purple 30 (Geilsk), Crocus, Calypso, Cranberry, Coffee, Glacier, Heath, Willow, turqoise 28 (Geilsk), Redwood and Denim.

Prosjektside for Høstfryd på Ravelry

Minner om blogglotteriet mitt! :)

Kommentarer

Veldig fin! Satt veldig fint på, og takker for tips til inspirasjon, jeg leter etter gensere/jakker i tynn ull for tiden.
Linda sa…
For ei flott jakka i friske fine fargar. Vert glad av å sjå på denne her.
Blammy sa…
Kjempe fin jakke.. Den kommer du til å bruke mye.. Du passa jo den perfekt..
Lisbeth Bula sa…
Kjempefin! Glad det ordnet seg med knappene også! Den passer perfekt, jo! Du er flink, som vanlig :-) God søndag.
Rigmor sa…
så stilig jakke! Flott fasong og så fin den var i halsen! Og så satt den som støpt på deg! Ha en flott søndag!
trinemamma sa…
Den satt som et skudd :-)
Skikkelig fin og godt med farger når mørket nærmer seg.
berit sa…
steike så flott den ble !! elsker fargene !! flaks med knappene : ))

synes også det er greit å legge navn på ting.. de blir liksom litt mer spesiell da.. og visst er det ditt eget design ! det er jo du som har snekret den sammen av ulike kilder : ))

ha en flott søndag..
Snuppesnella sa…
Gladjakke ! Ser kjempegod ut. Fin fasong.
De striber er super flotte, en skøn trøje til kulden :-)
Måske jeg skulle bruge resterne til et projekt magen til, det frister :-)
God søndag
Majbritt
Bodil sa…
Det vart ei skikkelg gla`jakke :) Så flott, og så godt du kledde den :)
Jakka ble nydelig! Og så fint navn. Fargene passer så fint sammen, så det blir nok en jakke som både varmer og gleder!
LilleAsk sa…
Nydelig jakke! Så herlig med så mange farger. Den blir god å ha utover vinteren ja.
Flaks du fant den forsvunnende knappen.
Ha en fortsatt fin søndag.
Gro A. sa…
For en flott jakke. Blir nok deilig å ha nå utover høsten og vinteren:)
Ulla-Bella sa…
Vakker jakke. Morsomt med striper:)
Pillan sa…
Denne jekken ble kjempefin og den sitter veldig bra på deg!
Ha en fortsatt fin søndag!
Pernilla
Mariann sa…
Hvor er den flot ! Sidder her og bliver lidt misundelig :-)
Den var rett og slett lekker!
Sylke sa…
Så fine farger du har i jakka di!
torirot sa…
Kjempefin!! Nydelige farger.
Helle sa…
Flott jakke du har laget. Deilig med sånne plagg som det går fort å strikke, og samtidig som er fargeglade. - Som regel synes jeg det når jeg lager til bar. Til meg selv ender jeg nesten alltid med brunt..?

Det der med knapper som forsvinner kjenner jeg godt igjen. Har flere ganger "mistet" en knapp som jeg ikke finner igjen.
strikkedilla sa…
Så fin og fargerik jakke
Quiltefia sa…
Hei!! Jakka ble kjempefin!! Likte godt den lille brettede kanten!! Bra du fant knappen!! Ha en fin uke!! AnneK:-)
Marte sa…
Kjempefin jakke, den var veldig morsom med alle fargene! Jeg er alltid imponert over dere som har tålmodighet til å strikke store plagg, skulle ønske jeg hadde det selv :)
Kludemutter sa…
Den er super fin ;)
Ser ud til at have en god pasform.
Flot model.

Yt
Det var en kjempe fin jakke:)

Jge har også sansen for alle de fine navnene på Ravelry :)

La meg til som følger jeg, ha en fin kveld:)
Rigmor sa…
Nydelig jakke i flotte farger :)
Fin, fin, fin! Godt snitt og glade farger og så ser den akkurat passe varm ut. Kragen likte jeg også veldig godt - kanskje jeg må strikke min Paulie med flere striper enn i mønsteret? Godt knappen dukket opp!
Jakka ble kjempefin! God helg!
karna sa…
Så fin jakka ble ble ,-)En vitamin"pille" til kaldere dager.
Fantastisk lekker jakke! Kjenner jeg fikk litt kløe når jeg så alle de løse trådene som måtte festes, men når resultatet blir så flott, er det i aller høyeste grad verdt det :)