Det grønneste taket

Denne uka har prosjekt "oppgradering av hage" blitt avsluttet. Nå blir vel egentlig aldri et hageprosjekt avsluttet, men i dette tilfellet var det siste behov for bruk av ekstern arbeidskraft.


 Prikken over i-en kom denne uka, i form av grønne sedummatter som skulle legges på taket av uteboden. Dette grønne taket har jeg gledet meg til helt fra hageprosjektet startet, siden det er helt min egne idé og jeg tror det vil gi et ekstra estetisk løft.

Sedum er takknemlige planter å bruke siden de trenger lite vann og stell og de må heller ikke klippes. I tillegg får de fine høstfarger.  Mer om Sedum kan du lese her.


Her er boden med grå takpapp, ganske kjedelig i grunnen.


Sedumen ble levert som kvadratiske matter, som lå oppå hverandre.


Forsiktig håndtering måtte til for å flytte sedummattene til taket.


Mattene legges på.


Voila! Grønt tak på plass! Litt rutetet foreløpig, men det vokser seg til og blir mer frodig etterhvert. 

Dette er utsikten vår fra kjøkkenvinduet, og det er nesten sånn at jeg gleder meg til høsten for å se hvordan plantene skifter til høstfarger. Jeg er strålende fornøyd, jeg tror dette blir et tak til å bli i godt humør av, og det trenger en jo innimellom. 

Det ble litt planter til overs og de ble lagt helt inntil boden til venstre. Der er det nesten for bratt til å plante noe, så jeg er spent på om disse klarer å etablere seg, eller om de kommer sigende nedover i regnvær.

Ellers er et stripete strikketøy påstartet, blider kommer når det blir litt mer å vise fram.

En god helg ønskes alle som er innom! :)

Kommentarer

karna sa…
Så lurt, selv om jeg ved første lesing leste utedoen og kunne ikke helt skjønne at dere hadde det i den nye hagen ,-),-),-)
Nyt hagen, klem
Berit sa…
woh ! dette ble flott !! hagen kommer til å bli den osasen når alt er etablert..

ha en fin helg !
Det grøne taket vart jo verkeleg prikken over i-en!
Sassas mamma sa…
Så lurt! Håper på å få se et bilde med høstfarger på etterhvert :)
Iselin sa…
Smart! Nydelig hager dere har fått dere! Lettstelt og lekker!
Quiltefia sa…
Hei!! Så fint det har blitt!! Gratulerer!! God helg!! AnneK:-)
Innestemmen sa…
Wow, prikken over i'en blir dette, så kult =)
Ha en trivelig helg,
klemS
Dette var nydelig!
Mye, mye finere med grønt tak:)
Håper å få se det når fargene skifter.
God helg.
trinemamma sa…
Ja sedum er takknemlig og stelle. Det kommer til å bli utrolig fint:-)
Lisbeth Bula sa…
Jeg synes virkelig hagen blir flott og alle godis-garnene koblet med litt utsikt av den gode arten gjør bloggbesøket svært hyggelig om dagen. Men det er det jo igrunnen alltid :-)
Ha en god helg!
Kjempestilig! Har også fantasert om sedumtak på boden, men her ble det plater, gitt - svigermor betaler, og da blir det tradisjonelt :) God helg!
skb sa…
Så flott hage du har fått!

Det nye Ikea-bygget i Bergen har gjort det same, i stor stil. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Nordens-strste-plantetak-2562962.html
Lena sa…
Hagen din blir kjempefin, håper du legger ut bilder etterhvert så vi får se hvordan det utviklerseg, blir spennende å følge med til våren ! Jeg orkerikke plante blomster å slikt,,,hehe, er fornøyd bare gresset er kort klippa å grønnt !

De sokkene ble kjempefine, jeg synes det er bare veldig sjarmerende når de blir så ulike, og det mønsteret er jo helt nydelig.

ser at det er en stund siden jeg har vært innom....skal aldeles ikke gå så lenge til neste gang, fikk masse inspirasjon og strikkelyst !! det frangipani sjalet var virkelig delikat <3<3<3 fortsatt god helg !!
klem fra Lena
Helle sa…
Oi, så spennende. Er helt enig i at det pyntet opp et ganske alminnelig tak. - Men det øker ikke faren for fukt i taket da?
Ulla-Bella sa…
Det blir perfekt med beplantet tak!