Frangipani-sjal og genser til liten herremann

Takk for alle oppmuntrende kommentarer i forrige innlegg. Begge skjerfene er rekt opp og tilbake på nøstene. I stedenfor har jeg vært flink og strikket ferdig Frangipani-sjalet.


Det ble ingen perler siden de første jeg kjøpte var for små og siden har jeg ikke fått somlet meg til å reise til en butikk som har større perler. Dessuten skal dette være et hverdagssjal, så da er det i grunnen like greit uten.


Rent bortsett fra at jeg måtte strikke sjalet to ganger siden jeg ikke fant midten ved første forsøk og at glattstrikkdelen ble litt ujevn siden jeg brukte opprekksgarn, er jeg veldig fornøyd med dette.

Kitman lager fine og spesielle sjalmønstre synes jeg. og selv om lace-delen krever litt konsentrasjon så går til gjengjeld glattstrikkdelen raskt unna.


Jeg er sikker på at jeg blir mer fornøyd med dette sjalet enn Herbivore som jeg brukte garnet til først.

Det jeg er aller mest fornøyd med er at jeg akkurat oppdaget at designeren har valgt å bruke bilde av mitt Frangipani-sjal på toppen av mønstersiden sin. Moro! :)


Fakta
Mønster: Frangipani av Kitman Figueroa
Garn: Wollmeise 100% i fargen Förster's Glück
Forbruk: 140 gram
Pinner: 4 på lace-delen og 3.75 på glattstrikk. Her kunne jeg med hell ha brukt 3.5 for å få det litt jevnere.
Prosjektside på Ravelry


Ellers har jeg begynt med barnehagestrikk til bonusbarnebarnet. Første plagg ut er Fisherman's pullover av Veera Välimäki.


Veldig kjapp og grei strikk med tykt garn og liten størrelse. Genseren strikkes ovenfra og ned og mønsteret er veldig enkelt. Feltet med ribbestrikk gir en fin effekt og gjør genseren litt spesiell.  Jeg brukte Cascade Yarns Ecological wool som jeg hadde på lager.


Genseren ble strikket på pinne nr 5 som det stod i oppskriften, men jeg synes sluttresultatet ble litt tett og stivt. Skulle jeg strikket på nytt ville jeg nok gått litt opp i pinnetykkelse. På den annen side strikket jeg minste størrelse som er to år til en ettåring, så med tykkere pinner ville den kanskje blitt for stor.

Ingen tråder er festet, for jeg aner i grunnen ikke hvor stor genser en femten måneders tass trenger. Satser på å få prøvd den på først for å se om jeg må gjøre noen justeringer.

Prosjektside på Ravelry


Bildene er tatt fra øvre del av hagen, på steintrappen og steinmuren. Vi ble veldig fornøyd med denne delen og jeg liker kjempegodt natursteinstrappen med timian rundt. Planen er at timianen skal vokse tett rundt trappen, sånn at det dufter når man går på den. Det blir nok ikke i år.


Vi har også fått en flott spiseplass her oppe og vi har allerede kost oss med flere gode måltider her.


Utsikten er heller ikke så verst og sannelig fikk jeg ikke lurt med et bilde til av Frangipani-sjalet. Flere bilder av hagen kommer etterhvert, men nå tror jeg dette innlegget er mer enn langt nok som det er.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Kommentarer

Marieki sa…
For et nydelig sjal! Lekkert mønster og fin farge:D

Og genseren ser veldig fin og god ut, den blir det nok god bruk for:)

Elsker steintrappa! Virkelig en fin hage dere har!:D
BodilE sa…
Her var det mye fint! Hagen har blitt kjempefin, det har vært moro å følge med på prosessen fra krater til vakker hage, utrolig hvor mye dere har fått til i løpet av sommeren. Til neste år vil nok den timianen spre både seg og duftene sine utover.
Gratuelerer med ferdig sjal, må si det endte godt etter all elendighet :) og ekstra moro at designeren bruker bildet ditt!
Den lille fiskergenseren kommer helt sikkert godt med, jeg synes den ble veldig fin i grått.
Berit sa…
Så nydelig sjalet ble.. godt jobba !! skjønner godt designer brukte ditt bilde.. det var flott og spennende !! mønstret kom også veldig fint frem her : ))

likte den genseren.. har så lyst å strikke noe "annerledes" til meg selv men er en kløne med maskeantall og mønster..

hagen ble WOH! jeg kan se det for meg at timian kryper rundt hellene der.. men har du burkt kryptimian eller ?? det ser iallefall ut som en spennende oppbygging av skåningen.. dette gleder jeg meg til å se mer av : ))

nyt dagen.. terrassen og utsikten !!
Petronella sa…
Nydelige håndarbeider i både sjal og genser - og for en flott hage. Så flink du er =)
Lisbeth sa…
For et vakkert sjal!!! Likte både fargen og mønsteret på det. Det ser ut til å ha vært en enorm jobb.

Genseren blir garantert god og varm på en liten kropp.

Så nydelig hage du har! Timian lukter sååå godt!
*sukk* Så utrolig pent sjal! Det er et smykke. Du lager så vanvittig mye flott! Legger meg langflat i beundring :-)
karna sa…
Kjempelekkert sjal, igjen ,-) Du er så flink og inspirerer.
Og så fint dere har fått det i hagen, kos dere.
Liv-Toril sa…
Vakkert sjal. Tøff genser, og jammen har du grønne fingre også...
Quiltefia sa…
Hei!! Superfint sjal!! Morsomt at designeren bruker bildet ditt!! Hun lager mye fint. Jeg har akkurat begynt på en genser som jeg strikker bærestykket på tvers, og så må jeg plukke opp masker senere. Men jeg får ikke strikket så mye som jeg vil..... Hagen din ser kjempefin ut!! AnneK:-)
karin sa…
Hei:)
Det Frangipanisjalet har jeg også strikket, det er vakkert, men når det blir mønster både på rett og vrang sia...blir jeg fort utålmodig;)
SÅ flott du har fått det i hagen din.
Tovepia sa…
Sjalet ble nydelig, men sannelig krever det konsentrasjon, og der har jeg blitt dårligere og dårligere:O) Jeg er ennå ikke ferdig med sommerkjolen..ikke engang forstykket, enda det er enkel strikk..
Genseren var virkelig røff og tøff, rillestrikken gjorde seg, og det hørtes jo veldig greit ut med å strikke fra halsen og ned.må inn å se på linken din;)
Likte steintrappa di, så flott med ei slik i terrenget; den blir en naturlig del av det hele i dobbel forstand.
Nyt kvelden, klem fra meg;)
Hvor er dit sjal smuk, så fin og let i en dejlig farve ;-)
Hold da op sikke en lækker have i har og sikken en udsigt.
Majbritt
Ulla-Bella sa…
Kjempeflott sjal, og så fin farge:) Barnegenseren var virkelig tøff, og det mønsteret kunne jeg gjerne ha prøvd selv. Deres uteplass har blitt så fin, dere har jammen jobbet mye der i sommer:)
Lekkert frangipani! Og stilig genser, den tror jeg nok at jeg skal prøve meg på til vinteren.

Hagen blir kjempeflott! Sitteplassen ser deilig ut. Mye lekre bladfarger! Kan love deg at timianen sprer seg raskt hvis den trives - jeg luket bort en bærepose eller så i går... Men så er ikke jeg så flink på sånn mange av samme plante-system, det er alt for mye jeg annet jeg vil ha plass til også!

Et alternativ til masete plantasjen kan for øvrig være Oasen Skajem (http://www.skajem.no/) på Ris, rett ved t-banen. Mindre og ganske sikkert dyrere, men rolig, godt utvalg og mye bedre kvalitet!
Det ble fint det. Det også. Jammen godt at midten havnet på rett plass denne gangen, du er jammen tålmodig og kjempeflink! Jeg likte blondemønstret såå godt. Er helt enig med deg i at det er fint. Nesten så jeg blir enda mer fristet til å prøve meg på et sjal jeg også, jeg liker nemlig å strikke mønsterstrikk, selv om jeg ikke liker noe annen strikking. Jeg prøver å sky garn, mønster og fristelser.

Hele hagen ble kjempefin, men jeg skjønner godt at uteplassen er en favoritt. Den ble super. Steintrappa likeså. Timian er så koselig. Jeg har planta oregano ved låvebrua, den har spredd seg i plena og oppover selve låvebrua.. Den bare utvider og utvider. Det lukter veldig godt når vi slår plen! :)
Ønsker deg så gode dager som går an!! Klem fra meg.
Så flott det sjalet var!
Jeg er ikke noen stor sjalstrikker, men dette fikk jeg lyst til å prøve en gang.
Genseren til den lille herremannen var fin og kommer nok til å varme godt. Det er vel bedre at det man lager blir litt for stort når det er noen som vokser som skal ha det enn at det blir for lite?
Jeg lurer på om du har kjøpt garnet på den siden du linker til? Jeg har lenge hatt lyst til å prøve Cascadegarnet, men vet ikke hvor jeg kan få kjøpt det.
Stein i hagen er fint på så mange måter. Den trappa var nydelig og når timianen vokser til blir det nydelig. Tenk å sitte der en varm sommerdag og trekke inn duften av timian; herlig!
Nina sa…
Håndarbeidet ditt er alltid av ypperste kvalitet, så litt ekstra skryt går til trappen og uteplassen!! Helt topp!
Mette sa…
Så flott hagen har vorte. Gratulerer. Nydeleg sjal, eg samler på sjal på Ravelry for tida med tanke på kva eg skal strikka neste gong. Artig når designaren vel ut sjalet ditt! Til lukke. Eg skal sjekka det ut.
trinemamma sa…
Nydelig sjal. Kul guttegenser ( den må jeg sette på todo -listen) og hagen blir flottere og flottere for hvert bilde :-)
Beate sa…
For et lekkert sjal i kjempefin farge! Og den barnegenseren var og veldig fin. Enkel, men med det lille ekstra!
Innestemmen sa…
Den lille herremannen blir ekstra flott i fiskermann-genser =)
Og så nydelig sjal, sukk ;))

Klem Siv
Wow! Du strikkar så mykje flott! Eg vart sitjandes å sjå tilbake i bloggen din og eg må berre sei at eg bøyger meg i støvet over alt det fine du strikkar. Imponert og mållaus.

Hagen din er vorten utruleg flott også. Det må vera veldig godt å ha fått til noko så bra.
Sylvia sa…
Fantastisk flott sjal du har strikket!!!!! Gratulerer.
Helle sa…
jeg gir meg over alle de lekre sjalene du lager. Puh, jeg blir nesten misunnelig.

Grattis med rehabilitert hage. Den ble kjempeflott. En god uteplass er gull verd, spesielt når vi har noen deilige sommerdager. :)