Flaggermusjakke?

Den grønne Vitamin D-jakka som jeg var litt i tvil om fasongen på er ferdigstrikket!


Vidden kan jeg hvertfall ikke klage på, det ser jo nesten ut som flaggermusvinger når jeg holder den utspent. Det var ganske drøye runder på slutten, men alt i alt gikk den overraskende greit å strikke.

Garnet: Madelinetosh Pashmina er fantastisk mykt og behaglig, spesielt etter vask. Jeg har ikke vært borti noe lignende og at fargene er flotte gjør det ikke dårligere. Det var litt stivere før vask, men absolutt behagelig å strikke med, i grunnen en udelt positiv erfaring så langt. Det inneholder i tillegg til merinoull, både kashmir og silke noe som antagelig er årsaken til mykheten og at den faller pent.

Både ermene og selve jakka ble en del lengre etter vask. Det passet meg bra, for jeg er mye mer fornøyd med fasongen når det er litt lengde på den. Etter oppskriften skulle lengden foran være omtrent på magen, og det er ikke en lengde jeg liker. For å unngå det strikket jeg den ca 5 cm lengre i tillegg til at den vokste.

Denne jakka er strikket ovenfra og ned og mønsteret er veldig klart og godt forklart. Utfordringen for meg i dette mønsteret var short rowsene eller de forkortede radene som det heter på norsk. Jeg har aldri greid å få det pent tidligere, men nå ble det ikke så verst synes jeg. Det skyldes dels at det var godt forklart i mønsteret og dels at jeg fikk det vist i praksis på Strikkekafé. Takk til Linda for privatundervisningen!

Det er de forkortede radene som gir jakka den spesielle fasongen, at den svinger opp foran og er lengre bak. Jeg var så opptatt av short rowsene mens jeg strikket at jeg ikke la merke til at jeg økte på feil side av midtmasken midt oppi det hele. Så da jeg endelig var ferdig så var det bare å rekke opp alle forkortede radene og starte på nytt. Så da har jeg fått mye trening i det minste.

Fargen er litt grønnere enn bildene viser. Ingen av de fire nøstene jeg hadde var helt eksakt like, så jeg alternerte mellom to nøster annenhver rad mens jeg strikket. Unntaket er der de forkortede radene er, der kom jeg jo aldri ut til kanten igjen så jeg fikk skiftet farge. Det synes ganske godt, men jeg tror ikke det kommer til å plage meg noe større.

Alt i alt er jeg overraskende fornøyd med denne jakka, mest fordi den er så usannsynlig deilig å ha på.

Fakta
Mønster: Vitamin D av Heidi Kirrmaier - en av mine desiderte favorittdesignere på Ravelry. Tidligere har jeg strikket Atelier, Peasy, Buttercup og Grapevine etter hennes oppskrifter.
Garn: Madelinetosh Pashmina, kjøpt på Little knits
Garnforbruk: 350 gram
Pinner: Harmonywoodpinner i str 3.75
Tid: En knapp måned.
Prosjektside med flere bilder på Ravelry

Kommentarer

Tovepia sa…
Den var nyydelig!! Litt arbeid med denne, du er flink til å strikke "tålmodige" plagg, og de blir aldeles lekre!
Nyt dagen, klem fra meg;)
BodilE sa…
Kjempefin jakke! Den faller veldig fint og kledelig. Er enig i at den er penest når den ikke slutter oppe på magen. Tror jeg må "hjerte" den på ravelry :)
Kanskje baby alpaca silk fra Drops hadde vært et bra garn til denne jakken? (Litt lettere å få tak i)
For ei nydelig jakke!
Denne har du all grunn til å være stolt av.
Short rows strever også jeg litt med å få pent, særlig når det blir to løkker rundt maskene.
Bebiane sa…
For pokker hvor blev den flot og luksus garn er den strikket i. Den klær dig godt.
Nydelig jakke, og den kler deg veldig godt, så det ble nok en skikkelig vitamin D innsprøytning!
Hej Vibeke
Hvor er din jakke fin og den klæder dig rigtig godt, dejlig farve (-:
Glæder mig til at følge med på din blog
Majbritt
Flott jakke og flott farge!
Moan sa…
Nydeliglekker! :-)
Enig at den ble penere når den fikk litt lengde.
Så fin jakke!
Fargen var helt nydelig!
Sylvia sa…
Sååååå fin jakka ble. Den kledde du godt, synes jeg. Og det var så fint med blandingen av grønt og blått!
Det er så morro med jakker, for de kan brukes til så mangt.
trinemamma sa…
Kjempefin jakke, nydelig fargespill i garnet od du var lekker i den :-)
Bodil sa…
Nydeleg jakke, flott farge og så godt du kledde den :)
Quiltefia sa…
Hei!! Dette var en flott jakke!! Morsom teknikk!! Strikking av jakker er ikke hva det engang var-heldigvis..... Jeg fikk strikket så mye i ferien, men nå har det stoppet helt opp...... AnneK:-)
Rigmor sa…
Kjempefin jakke ! Hadde ikke hatt tålmodighet å strikke en jakke i voksen størrelse med så tynt garn....tror jeg da :)
Den ble kjempelekker! Skulle ønske jeg klarte å gå med sånne løse, stilige jakker, men jeg får fnatt og ender opp med å knyte dem på magen etter en stund...

Hyggelig at short-rows-kurset var til nytte, kort og heller rotete som det var. Og jakka har nå så visst gitt trening nok :) Imponert over utholdenheten din, altså.

Fargene ser også veldig lekre ut, og du kler dem virkelig godt! Og all reklamen gjorde meg vel ikke noe mindre klar for å prøve Madelinetosh...
Mette sa…
Veldig kledeleg og stilig effekt av dei forkorta radene.
Ruth sa…
Den ble helt nydelig. Jeg syns du er utrolig tålmodig som strikket så store ting på så tynne pinner og så mange masker. Jeg er alt for utålmodig. Jeg håper virkelig at vi treffes i Oslo den 31. Det gleder jeg meg til.
Nok en gang en aldeles nydelig jakke! Fargen passer deg perfekt og den sitter helt supert!
Lisbeth Bula sa…
Knallfin på deg, Vibeke!
Lisbeth Bula sa…
Knallfin på deg, Vibeke!
karna sa…
Så kjempefin jakke !
Iselin sa…
Gubbanoa så lekker!! Den var rå flott på deg!
Really beautiful cardigan. And a lovely colour choice too!