Funderinger om ull på en regntung junidag

Ja, jeg er litt i overkant opptatt av ull, og i det siste er det faktisk to ting jeg har fundert på når det gjelder temaet.


Først lurte jeg på hvem som hadde stukket av med ullvatten min. Jeg mente jeg hadde ganske mye og jeg skulle bruke det som fór i teppet jeg syr på. Teppet har forresten fått navn, Sylvia kalte det Energiteppet i en kommentar og det navnet adopterete jeg straks. Takk Sylvia!

Tilbake til ullvatten. Jeg fant posen til slutt, men kun med noen sørgelige rester i. Siden det går lenge mellom hver gang jeg syr og i tillegg er den eneste i huset som driver med den slags sysler, er nok synderen meg selv eller min dårlige hukommelse.

Ny ullvatt måtte kjøpes inn altså, og der røyk mitt første forsett om at jeg kun skulle bruke materialer jeg hadde. Etter at vatten var i hus, begynte jeg å fundere igjen. Vatten kommer i et tynt flak i størrelse dobbeltseng og vel så det og er derfor flatklemt i en pose. Veldig så tynn og flat den var også, og jeg kunne ikke huske at det var sånn sist gang.Kunne den bli mer fluffy etter en runde med spruteflasken?


Det kunne den definitivt, den økte volumet ganske så kraftig, som vist på bildet. Da begynte jeg å fundere på om det var så lurt. Det viser seg at det ikke er spesielt lett å sy tre lag pent sammen, når fóret er så fluffy. Det er omtrent like lett som å sy pene, rette sømmer i en dyne.


Selv om jeg har teppet i tre deler, er det fortsatt ganske store og uhåndterlige størrelser vi snakker om. Det er da jeg husker hvorfor jeg liker å sitte i fred og ro i sofaen og strikke i stedenfor å bakse med symaskinen. Fortsettelse følger forhåpentligvis etterhvert.

Jeg har fundert litt mer om ull, så de som har tålmodighet kan fortsette å lese, mens andre kan jo gjøre noe annet hyggelig.

Det strikkes for tiden på to sjal med garn av lace-kvalitet her i huset. Det ene er Rock Island-sjalet i Drops lace. Dette garnet har 800 meter per 100 gram og er i 30% silke og 70% alpakka.

Det turkise garnet er fra Drops, det grå er Silken Mystic

Det andre sjalet strikkes i Silken Mystic fra Impulse of Delight og består av 50% merinoull og 50% silke. Dette garnet har 860 meter per 100 gram.

Da trodde jo jeg at det garnet med mest løpemeter var det tynneste, men det er slettes ikke riktig i dette tilfellet. Garnet med  50 % merinoull virker tykkere og er langt mer spenstig å strikke med, til tross for flere meter. Drops lace derimot oppfører seg mer som sytråd og mangler elastikk.

Her kommer forskjellen på alpakka og merinoull veldig tydelig fram synes jeg, og jeg må si jeg heller veldig mot å ha merinoulla som en klar favoritt.


Drops-sjalet blir veldig mykt og deilig, det skal det ha. Selv om sjalet oppfører seg litt som en vaskefille.

Silken mystic sjalet blir fjærlett og mykt og garnet er godt å strikke med. Dette skal bli en gave, så mer informasjon om dette kommer senere.

Ellers så regner det ute, som det i grunnen har gjort mye i det siste. Alle bildene er derfor tatt inne og det er kun innesysler som blir begått her i dag.

Krysser fingrene for letter vær og ønsker alle en god helg! :)

Kommentarer

Kort og Søm sa…
Håper det går bra med teppe ditt...*smiler*..tenk på gleden når alt arbeidet er gjort, trass tykk og fluffy ull!

Nydelige sjal du strikker!

God helg,
klem Fredrikke :O)
Hmm, skal holde vannflaska unna vatten til jeg er ferdig med sommerdyna, skjønner jeg! Men energiteppet blir kjempefint.

Og det der med løpemeter og tykkelse er en upresis vitenskap, har jeg skjønt. Om det er en eller to tråder og hvor hardt det er tvunnet gjør også stor forskjell, synes jeg. Men flotte sjal blir det! Jeg sliter fortsatt med blondekanten på My Heaven... Og røyk på et Stripe Study for variasjonens skyld. God helg til deg også!
Berit sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
berit sa…
sorry.. jeg var innlogget med feil profil..

jeg har ledd meg gjennom her.. unnskyld meg.. men du skriver så levende om den vatten : )) kan tenke meg at det er derfor den er så flat.. for at den skal kunne sys uten for mye strev..

garn har jeg ikke greie på men jeg har forelsket meg i alpaca.. må innrømme at det er kjøpt inn mer garn enn jeg hadde planer om.. men sommeren er lang.. ennå : ))

ha en strålende helg ! håper sola kommer din vei snart..
Quiltefia sa…
Hei!! Du er travel!! Det er ikke lett å bakse med quilting!! Har du satt nok nåler så det ikke forskyver seg?? Jeg har jobbet lite med ullvatt så jeg er ikke helt klar over hvordan den oppfører seg. Jeg har et nytt sjalmønster som jeg gjerne vil starte på!! God helg!! AnneKari:-)
Mette sa…
Har fått dilla på å samla på sjalmønster for tida og trur liksom eg skal strikka mange i sommar. Hm, desse ser nydelege ut. Enno har eg ikkje kome meg til å byrja på noko så avansert.
Quiltefia sa…
Hei igjen!! Har du sett det mønsteret som heter McCafferty?? Det harjeg begynt på! Det er mye enklere enn det du holdr på med!! Du er helt rå, når du kommer til flotte sjal!! Og ikke minst hvor finner du de spennende garntypene. Jeg har strikket et babyteppe av Drops Lace og jeg skjønner hva du mener med vaskefille. Men deilig og mykt ble det. Jeg strikket i dobbelt garn. Nå måtte jeg begynne med shetland soft fra Malsen og mor. Nøstet opp et Wollmeise nøste men det var ikke nok meter...... Så jeg prøver meg med soft shetland...... Det er mange baller i lufta, men de blir hengende...... jobben tar for mye tid akkurat nå, men det er snart ferietid!! God helg!! AnneK:-)
Lisbeth Bula sa…
Fyfela, så flink du er om dagen!! Nydelig vatt teppe (med og uten spruteflaska:-D)) og vakre sjal. Gjør så godt som ikkeno håndarbeid bortsett fra en og annen omg med hekling jeg! God helg til deg!
Hei!
Det er regnvær i sikte i helgen også, så da får du kanskje tid til å bli ferdig med energiteppet ditt... :O) Det blir kjempeflott!
Flott blir de to sjalene dine også. Skjønner ikke helt hvordan du klarer å strikke to sånne avanserte sjal samtidig.
Ønsker deg en strålende helg!
Pillan sa…
Kjempeflott teppe, og for ikke å snakke om sjalene du holder på med. Det blir spennende og se de ferdige resultatene.
Pernilla
Ruth sa…
Nå måtte jeg le litt altså. Kan så levende forestille deg slåsskampen med vatten. Jeg er ikke nie flink til å sy, men gjør det alikevel av og til og jeg slet meg halv ihjel med å sy en liten pose - et helt diger teppe - jeg er imponert over deg.

Fint å få vite om garn. Jeg har ikke prøvd Drops sin lace enda, men har lurt litt på det. Flott at du tester ut ting. Takk skal su ha.
Helle sa…
Store prosjekter på symaskinen er aldri greit. Syr derfor helst på småting hvor jeg har plass på bordet, og dermed bedre kontroll.

Teppet ditt ser ut til å bli lekkert, så det er forhåpentligvis verdt alt arbeidet.
to vrange sa…
Flott teppe! :) Er ganske så betatt av Rock Island, spørs om jeg ikke må prøve meg på det, jeg også - men er helt enig i at alpakka i lace-tjukkelse føles litt sånn... slapt. Men tipper sjalet uansett blir nydelig når det er ferdig! :)
Ulla-Bella sa…
Så fint navn det deilige teppet har fått:) Spennende å lese om dine erfaringer mellom merino/alpakka.
Vanella sa…
Takk for burdagshilsen!

Du må ikke legge bort teppe. du greier sikket å få det slik du vil etter litt prøving og feiling. Du kan jo søke litt råd hos folk som kan dette.

Ønsker deg en flott og kreativ uke!
Sylvia sa…
Åååååå...så hyggelig at du adopterer forslaget mitt! Ser du strever litt med syingen.....og det er ligsom derfor jeg skjeldent tar frem symaskina mi!! ;)
Som tidligere nevnt, har jeg også strikket med Lace-garnet, da sammen med kidsilk , og det var en positiv overraskelse med disse to sammen. Siden begge er så drøye i bruk, har jeg nok til å begynne på en bolero, for så å kjøpe mer etter hvert. Må bar bli ferdig med alt det andre påbegynte først......
Ja er det ikke merkelig at det forsvinner ting som liksom bare vi bruker?? Jeg forstår det slett ikke. Noen ganger lurer jeg på om noen har nøkkel til huset, noen jeg ikke vet om?? Men det er ikke så lett det heller, det er jo noen her nesten bestandig..
Teppet blir fint, jeg tar med meg tipset om vatnet, rart hvordan man skal utforske ting når man minst har bruk for å få flere utfordringer enn de man har??
Sjalene dine er som vanlig bare lekre, jeg blir helt satt ut av alle de nydelige sjalene dine. Og vet du hva, du har fått meg til å begynne å _tenke_ på å strikke et....
Ha ei fin uke!
Klem fra meg!!
....når man ikke har bruk for....skulle det kanskje stått - i setningen med utfordringene..

Jeg er litt overtrøtt eller noe i den retning..