Svartdalen blir ny

Da jeg startet bloggen, visste jeg ikke at den skulle bli så ensidig fokusert på strikking. Jeg har derfor mang en gang vurdert å omdøpe den til Vibekes lille ullne isteden.

I dag kommer altså omsider et helt grønt innlegg.


Vi er så heldige å bo rett ved et utrolig fint lite skogsområde: Svartdalen, med tursti langs Alanelva. Her er det nærmest urskog, med et utrolig mangfold av fugler og planter.


Veldig lang har ikke imidlertid ikke denne turstien vært. Som skiltet viser kun 0.3 km og tar vi med Svartdalsparken så er det vel en 0,8 km tur retur. Stien stoppet opp, fordi det ble for bratt på hver side av elva.

De siste årene har det blitt gjort en formidabel innsats og det er blitt bygget turvei gjennom kløfta, med hengebro på det mest ufremkommelige.

I dag var det høytidelig åpning, med masse folk og klipping av snor av Erik Solheim og Bård Folke Fredriksen.


Før brobyggingen så det sånn ut:


Dette er et dårlig bilde, men det eneste jeg fant. Vegetasjonen er så frodig at de bratte fjellveggene ikke synes.


Og sånn ser det ut i dag, med den nye turveien i drift. Dette gir en flott mulighet til lengre turer, og man kan faktisk følge Alna-elva oppover helt til Grorud. Så forlengelsen av turveien og turmulighetene har økt betraktelig.

Fantastisk flotte Piletrær
For min egen del er ikke formen bedre enn at jeg foreløpig holder meg til den "gamle" løypa og koser meg med den. Medregnet den bratte bakken opp fra Svartdalen blir på ca en kilometer og det holder i massevis. Jeg gleder meg heller til å kunne utvide løypa etter hvert som jeg forhåpentligvis blir bedre. Det er uansett en flott mulighet.

Jeg vil anbefale alle som bor i eller nærheten av Oslo og ta seg en tur i Svartdalen. Kart kan lastes ned herfra og dette skriver Miljøverndepartementet om åpningen.

En strålende 17.mai ønskes alle som er innom! :)

Kommentarer

berit.. sa…
du så flott det ble !! elsker slike turområder.. speseilt når det er vann eller elv i nærheten : ))

ha en fin 17.mai : )
Ulla-Bella sa…
Så fint at man bygger slike broer. Da blir det lettere å se den vakre naturen:)
Vakkert, grønt og veldig frodig! Så fint at du bor midt inne i en så fin oase. Det er alltid fint å ha vakre omgivelser.
Håper formen din stiger til nye høyder slik at du får prøvd broene og den nye turstien også!
I mellomtiden får du ha det fint på din egen sti!
Bamseklæmm fra meg, som blir omtrent som Anna i Ødemarken å regne..
karin sa…
Hei:)
For noen aldeles nydelige bilder!
Helt fantastisk med et sånt turterreng i nærheten:)
Å, så flott! Gikk mye langs Akerselva da jeg bodde i Oslo, men Alnaelva gikk jeg visst glipp av. Håper jeg kan prøve turen en gang! Og at du blir bedre snart og får bruke den nye delen :) God 17. mai!
Tovepia sa…
Godt å ha slike turområder i nærmiljøet; jeg bor selv med marka som nærmeste nabo, og en del av den kalles også Svartdalen:)
Kos deg imorgen, klem fra meg;)
Helle sa…
Vibekes lille Ulne, - den likte jeg :) Flotte turbilder du har tatt. Vokste selv opp ikke langt fra Alna elven, og har både fisket og plumpet i denne ved leilighet. Så dette vakte gode minner :)

Med ønske om en god 17.mai, fra meg.
Sylke sa…
Et godt turområde er gull verdt! Fine bilder, og det var riktig frodig og grønt der.

Måtte le av den "ulne" ;) Har vel hatt det litt slik selv - med hekling og andre håndarbeidsaktiviteter!

Ha en fin kveld :)
karna sa…
Der var dagen din og åpningen ,-) Fint med grønne oaser, spesielt med kombinasjonen by. Og mye spennende i Oslo. Artig med ulne, jeg må bare ha med noe mer eller så dør bloggen pga min træghet. Ha en fin 17. mai, klem
Quiltefia sa…
Hei!! Så fint det ser ut!! De har jobbet veldig i min "ende" også!! Men jeg har aldri prøvd å gå hele veien...... Ha en fin 17 mai!! AnneK:-)
Jon Lahlum sa…
Takk for dette. Forbereder meg mentalt og følelsmessig på å ta utfordringen og gå hele elvestrekningen fra Alunsjøen til oset i Gamlebyen.
Jon
Lo godt av Vibekes lille ullne, med tanke på MEhodet også... ;-)
Bloggen din er så vakker atte, og for et turterreng du har, ja det er flott det rustes opp! Må du ha fine turer på din vante strekning, det tar gjerne litt tid før disse ullne hodene tilpasser seg og ikke blir så slitene av nye inntrykk - eller hva :)
Håper du får en fin 17. mai, etterfulgt av mye god hvile!!
Varm klem fra Lokki
Anlen sa…
Dette var eit flott område å ferdast i:)
Fint turtips! Det ser ut til at vegetasjonen er en helt annen enn i "min" skog, og det er jo spennende. Får ta med meg hund og mann dit en gang.
Ha en fin helg!
skb sa…
Fantastisk arbeid som er gjort. Å gå på tur i slike områder er alltid kjekt.