Mystiske sokker

Helt siden jeg fikk ferdig mitt første sokkepar på 25 år, har de sittet som limt på føttene mine. Jeg ante ikke at det var så stas med fine hjemmestrikkete sokker. Siden de av og til bør vaskes så hadde det vært stas  (og praktisk) med mer enn ett par.

Høyre sokk etter at første del av mysteriet var løst
 Jeg var derfor ikke vanskelig å be, da det ble arrangert sokkemysterium på Hobbyboden. Mysteriet består i at mønsteret blir gitt ut i flere deler, og man vet ikke hvordan sluttresultatet blir før man begynner. Siden det er en uke mellom hvert mønsterslipp, er det også mulig å rekke å strikke på begge sokkene. Veldig praktisk for en som har problemer med å strikke den andre sokken.

Forrige tirsdag kom første del, og jeg hadde faktisk strikket både på høyre og venstre fot før andre del av mønsteret kom i går kveld.

Andre del strikket på venstre fot
Det er Bittami som har laget mysteriet for oss, og på bloggen hennes kan du se flere løsninger på første del av mysteriet.

Høyre og venstre sokk har speilvendt mønster ser det ut til og det er da også eget mønster til hver fot. I tillegg er det eget mønster på baksiden, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen.

Baksiden av venstre sokk
Jeg er ferdig med del to av mysteriet på venstre sokk, og jeg ser at mønsteret nok hadde kommet enda bedre til sin rett med et helt ensfarget garn. Men, man tager hvad man haver som det heter og siden jeg ikke akkurat har hamstret sokkegarn så var ikke utvalget overveldende stort.

I februar var jeg så heldig å vinne et hespe sokkegarn i den månedlige prisutdelingen på Ravelry i gruppa 11 shawls in 2011. Et fint hespe med Hairball yarn i blandingen 60% ull, 30% bambus og 10% nylon.


Garnet har litt glans i seg på grunn av bambusen og er godt å strikke med. Jeg strikker på pinne 2,5 og siden garnet er ganske tynt ser sokken nesten litt liten ut.  Siden jeg får tredd den på foten så regner jeg med at det går bra. Før neste del av mønsteret kommer ut neste mandag, skal jeg ha høyre sokken ferdig også.

Det er ikke bare sokkestrikking her for tiden. Honeybee-jakka har fått knapper så nå kan den erklæres fiks og ferdig.


Knappene ble som vanlig innkjøpt på Knappehuset eller strengt tatt så heter det vel Perlehuset nå. De har så stort utvalg at man sjelden går skuffet hjem.  Jakka er egentlig litt mørkere og knappene lysere, så kontrasten er ikke så stor som bildet viser. Jeg ville ha litt nøytrale knapper, siden jakka har så mye farger og mønster og disse passer bra synes jeg.

Jeg er bare nødt til å vaske poten grundig akkurat mens du tar bilde...

 Persille var med ut på fotografering og hun er seriøst den mest umulige katten å ta bilder av. Hun snur som regel alltid hodet bort og om det er sjenanse eller om hun er ufotogen eller fotografen som er talentløs vet jeg ikke.

Ha en fin dag! :)

Kommentarer

karna sa…
Spennende sokker du strikker, også så rask du er. Siden jeg ikke er i sokkemodus ble jeg ikke med ,-) Herlig katt du har og så var jakka helt ferdig. Ha noen fine maidager
Quiltefia sa…
Det ser ut som du ender opp med fine sokker!! Artig påfunn med å få mønsteret i flere deler!! AnneK:-)
Tovepia sa…
Bitta er blogglandias ukronede sokkedronning, så sokkene blir nok flotte!!
Skulle vært med, men stresser med noe babytøy for tiden som jeg ønsker å bli ferdig med;)
Nyt dagen, klem fra meg;)
karin sa…
Hei ;)
De ser kjempefine ut! Gleder meg til å se det ferdige resultatet:)
Så spennende med mystiske sokker! Jeg har for små føtter til denslags, men kunne jo lagd et mysteriepar i gave en gang, kanskje :) Men litt for kontrollfrik, tror jeg.

Jakka og knappene ser veldig flotte ut! Og Persille er da riktig pen og pertentlig pus i hagen selv om hun ikke vil vise fjeset :)

Hemmeligheten med kattebilder tror jeg er å ta uhorvelig mange bilder. Eller å ha uhorvelig mange katter. Eller gjøre som meg: Begge deler!
Iselin sa…
Spennende! Ser kjempe flotte ut, blir spennende å se de ferdig!
Lisbeth Bula sa…
Ooohh aaaahhh til sokkene! det blir deilige OG fine sokker er jeg sikker på. Jakkeknappene ble prikken over i'en og selv om Persille snur seg ser man jo at det er en "rase"nde flott katt!
Helle sa…
Så spennende prosjekt. virkelig spent på å se det ferdige resultatet. Synes jakken din ble riktig så lekker. Akkurat deet med å finne rett knapper kan være litt av en oppgave, men knapphuset har som du sier et betydelig utvalg.
Moan sa…
Jeg er også med på Bittamis Mysteriesokk! Syntes du har valgt en flott farge!
trinemamma sa…
Sokkene ser ut til å bli velig flotte, nydelig farge :-)
Sylke sa…
Så flotte sokker du strikker, og garnet har en fantastisk flott farge!

Klem :)
Pillan sa…
Dine sokker blir nydelige. Jeg bestemt meg for og bruke av garn jeg hadde hjemme så det blir litt kjedelige, grå. Ja,ja hvis jeg nå blir helt sokkegal så strikker jeg kanskje et par til etterpå. Til nå så er det et kjempeartigt mønster og strikke etter.
Men så har jeg og kommit igang med mitt andre par av "Just perfectly", disse var og artig og strikke og ikke minst enkel og rask.
Følger spent med på fortsettelsen her.
Pernilla (Pillan/Pippi)
Innestemmen sa…
Så artig idé!
Og knallfin farge du har valgt =)
Blir spennende å se "løsningen".
Ha en riktig fin mai-kveld,
mvh Siv
berit.. sa…
: ) nå har jeg vært inne 4 ganger..ser og ser på de lestene og tenker hvor oppfinnsom dere strikkedamer er : )) har aldri strikket et par lester men har innmari lyst å prøve.. alle parrene svigermor strikket er nemlig "oppspist" : )

spent på fortsettelsen her : ) ha en fin søndag : )