Stille etter stormen

Jeg overdriver selvfølgelig, og det til de grader også i grunnen. Det kunne slett ikke kalles noen storm her før familien kom seg avgårde. Ikke som jeg merket hvertfall. Det kan selvfølgelig ha noe med at jeg sov søtt da de dro i firetiden i morges, men jeg merket som sagt ingenting.

Stille er det hvertfall her og ganske fint foreløpig. Det har vært en aldeles nydelig dag. Sommeren har kommet på visitt og den må gjerne bli en stund. Utrolige tyve varmegrader i skyggen var det her og i sola var det atskillig mer. Så varmt var det at iPhonen sluttet å spille av lydbok og ærklærte seg overopphetet! Det må jeg si, hva den telefonen kan.

Da var jeg i grunnen litt overopphetet selv også, så da kom parasollen opp for første gang i år.


Jeg har selvfølgelig strikket og første etappe på Honeybee-jakka er fullført; jeg er ferdig med å strikke bolen. Egentlig skulle ermene vært ferdig strikket først og så hektet på raglanfellingen, men jeg valgte å legge opp med midlertidig opplegg. Da kan jeg strikke ermene nedover og vurdere ermlengden underveis. Kanskje ikke noe sjakktrekk å gjemme det kjedeligste til slutt, men det er i hvertfall glattstrikk.


Jeg er ikke helt fornøyd med raglanfellingen og mønsterrapportene. Det ble litt vel luftig noen steder, så jeg håper det hjelper å neste litt sammen her og der til slutt. Jeg er spent på om jeg får til knappestolpene pent på dette lealøse "stoffet", så jeg tror jeg skal kaste meg på det, før jeg strikker ferdig ermene.

Jakka blir ikke så romslig som jeg trodde, heller litt trang. Satser sterkt på utvidelse etter vask, siden det var tilfelle med prøvelappen.


Jammen var det ikke gått et stort skall av tallerkenen!
Siden familien er borte, benyttet jeg sjansen til å lage litt supersunn middag. Dessverre ble den ikke helt supergod, så jeg skal forbigå resten av den i stillhet. Den var absolutt spisbar, men noen justeringer må til.

Det ble hvertfall masse rot på kjøkkenet, og jeg som trodde det var de andre som stod for det. I dag var det bare en å skylde på, for Persille sov uskyldig på sofaen.

Apropos uskyldig, så fikk jeg et lite støkk i dag morges da jeg skulle hente avisen. Skjærene lagde et lurveleven og jammen kom ikke Persille spankulerende med en diger død skjære i kjeften! Andre katter vi har hatt har vært redd for skjærene, men ikke denne damen tydeligvis!

Nå skal jeg straks kompensere for den sunne maten med Mandel-egg fra Anthon Berg og Hercule Poirot i opptak fra i går. Sammen med litt strikketøy skal det bli veldig bra.

Ha en fin påske alle sammen! :)

Kommentarer

karna sa…
Jakka blir lekker! Tøff kattdame, her stark kattedama godt på halsen da a kom at med ei rotte ,-)Kos deg med Anton og Hercule, den var absolutt sebar.
Tovepia sa…
Jakka så jo virkelig lekker ut!
Herlig med noen dager for seg selv innimellom, og jeg syntes måltidet så nydelig ut!
Kos deg videre i påskedagene, klem fra meg;)
trinemamma sa…
Ja idag hadde vi virkelig besøk av sommeren. Kanskje ikke så dumt med lufthull i jakken :-)
Vanella sa…
Du har sikkert hatt en fin dag i dag, også,
Kos deg videre med litt mer sjokolade (Plomme i madeira fra Anthon Berg anbefales).
Ønsker deg en skikkelig fin påske, Vibeeke!

Klem fra meg
Er hjemme i påsken jeg også. Hadde planlagt late dager i solveggen, men så har jeg blitt forkjøla i stedet, gitt, og da er ikke trekkfullt vårvær så lurt... Akk ja.
Her fanger ikke bikkja fugler akkurat, men i dag fant hun en råtten fugl i skogen. ÆSJ! Og hvem måtte plukke/dra den ut av munnen på henne????? Det var nok Annepålandet det. Huff.
Har hørt mye positivt om madelinetosh-garnet. Tror kanskje jeg må prøve det en vakker dag. Synd det er så dyrt å tolle inn garn i grunnen.
Jakka blir fin! Ha en fortsatt god påske, og kos deg med Anthon Berg - det skal jeg og!
Jakka ser veldig lovende ut, synes jeg, og garnet er lekkert.

Interessant med eksperimentell middag - det blir en del av den sorten her også. Og siden krydder står på forbudslista, er det sjelden det egentlig smaker noe særlig i det hele tatt.

Jeg nyter også en hjemmealenekveld, og benytter sjansen til å strikke kanten på Rock Island-sjalet, den krever mer konsentrasjon enn jeg i utgangspunktet har, så da er det greit at det er stille.

Tøffe Persille! Bare en av kattene våre har klart å ta en skjære, og det var nå visst nummeret før han fikk juling av skjærekompisene. Skummelt, synes jeg, men de skarpe nebbene, spesielt etter at Mini Me fikk ufrivillig nesepiercing i fjor, men Mikro bryr seg katten. Vet ikke helt om han er modig eller dum, men det blir jo mat av det.
Ulla-Bella sa…
Den ser ut til å bli kjempefin:) Kos deg i det fine påskeværet:)
Gitte sa…
Her har sommeren også været i dag.

Hvor er det bare en fin trøje, du har lavet. Meget smukt mønster og lækker forårsfarve.
Jakka ser lekker ut, den kunne jo være fin som en vest med kort erme også. Kos deg videre!
sissels sa…
Jakka kommer til å bli knallfin, for det er den allerede uten ermer.
Ser for meg katta der ho spankulerer med ei skjære i munnen:)
Ha ei riktig så fin påske.
berit.. sa…
har også hatt katt som dro med seg byttet hjem.. ikke noe flott syn med hodeløse mus på trappa :(

jakken blir superfin.. men tror du ikke den vider seg litt ut under bruk ?? er jo ganske mye mønster på den..

mat og rot.. kan du skjønne at det skal blir så mye rot av så lite mat ?? er like forbauset hver gang over alt som må ryddes : )) sprit opp mat med litt krydder.. det pleier å gjøre susen : ))

du får kose deg med Anthon.. klæm : )
Den var kjempe fin! Regner med det blir en favoritt;)
Sylvia sa…
Noe så lekkert!! Du kan vel bruke den som en vest, om du ikke gidder å gjøre ferdig ermene....hi hi Jeg likte mønsteret godt, og fargen også!!
Da er katten din en flink jeger, for skjærer er ikke lett å få tak i. Snakket litt med min katt, og hun sa det, altså!! ;)
God påske!
"Stakkars" deg som må være hjemme mens resten av de andre er i "the big apple". Hadde det vært meg så hadde jeg slengt meg med over there!
Har vært i NY en gang tidligere; en fantastisk spennende by!

Jakken din blir kjempeflott, en nydelig fRGE!

Ønsker deg en strålende hjemmepåske! Vi drar til Trysil i morgen!

klem
Sylke sa…
Jakka blir kjempefin, og for en flott farge :)
Ruth sa…
Åhh! Hjemme-alene påske. Jeg håper du klarer å kose deg glugg ihjel. Og katter kan rote på kjøkkenet selv om det ser ut som om de sover. Pusifer roter til i hele huset her hun. Det er magisk.
Jeg syns maten din så nydelig ut jeg, men nå kan du lage alt du vil hver dag. Tenk på det.
Jakken ser nydelig ut den med. Blondestrikk er jo den skikkelig store trenden i år - så la hullene være som de er. :)