Jakka som vokste...

I det ene øyeblikket har man altså en jakke som er passelig snuppekort med 3/4 lange ermer og som man i grunnen er ganske fornøyd med. Og så, bare fordi man tilsetter litt vann, har man en jakke som ser ut til å synes at ca dobbelt så stor var mer passelig størrelse å transformere til!

Før vask. Den ser lenger ut på den ene siden, men jeg satser på at det er mest fordi den henger skeivt!
Jeg kjenner jo til fenomenet siden jeg har strikket ganske mange sjal med lace-mønster, som også har blitt mye større etter vask. Likevel var jeg ikke forberedt på at jakka skulle gjøre det samme i like stor grad.

Ikke fikk jeg sentrifugert jakka heller, for etter saumfaring inne i vaskemaskinen fant jeg ut at det var løsnet en plastbit fra trommelen. Det har ført til at det er en veldig skarp kant der inne, som helt sikker forårsaket alle de løse trådene i Grapevinen min. Dermed kommer jakka antagelig ikke til å tørke før i overimorgen og jeg må leve i skrekk og spenning om den faktiske størrelsen til da.

Bilde tatt etter vask og som egentlig ikke viser noe som helst...
Jeg har lagt den pent ut til tørk og prøvd å trekke den litt forsiktig ut i bredden. Det blir ikke noe blokking, den virker som sagt stor nok som den er. Jeg håper heller at den trekker seg litt sammen når den tørker.

Dessuten virker det som det står noen flere utfordringer i kø. Den ene knappestolpen er for stramt felt av og er derfor kortere enn den andre. Halskanten virker også for stram, sånn at jakka snurper litt øverst. Det er stor sjanse for at jeg må lage ny I-cord-kant rundt halsen og gjøre noe med knappestolpen.

Magefølelsen er ikke helt god, det er tydeligvis ikke bare-bare å strikke et plagg med så luftig hullmønster!

Da passer det jo bra at jeg har fått hentet mer trøstegarn på postkontoret.

Fine esker med silkepapir liker vi. Det er akkurat som å få en gave (bortsett fra at man har bestilt og betalt selv...)
Fire busser skulle til for å komme trygt hjem med denne herligheten. Litt forbausende var det jo at pakken ikke var større enn at den fint kunne gått ned i postkassen, særlig siden det stod på pakkelappen at den var for stor. I følge damen på postkontoret må man visst melde fra at man har stor postkasse. Det er ingen kommunikasjon mellom postbud og de som sorterer hvis man levde i den villfarelsen.


Detter er altså ull/silke-garn fra Rasmilla. Det hvite var det meningen at jeg skulle bruke til en jakke med enda mer hullete mønster, men nå er jeg alvorlig rammet av tvil.

Jeg kjøpte så mye garn jeg kunne uten å gå over tollgrensen på 200 kr. Hvis du skal bestille herfra så er portoen misvisende. Det står at det koster 130 kr å sende utenfor EU, men det er ikke tilfelle. Jeg ble bare fakturert for den aktuelle portoen, så det ble faktisk ganske billig frakt: 228 danske kroner alt i alt (inkludert garnet altså!).

Ellers så har alenetilværelsen vært ganske "hektisk" med strikkekafé, postkontortur og hyggelig venninnebesøk. I dag skal jeg ta det litt med ro kjenner jeg og jeg skal vurdere om jeg skal orke å ta turen opp på loftet å hente påskepynten. Ellers er det jo også andre viktige ting å ta stilling til, som om jeg skal begynne å strikke noe nytt, eller fortsette på det gamle.

Ha en fortsatt fin påske! :)

Kommentarer

Strikkelise sa…
Håper det ender godt med jakken den ser i hvert fall flott ut!
Lykke sa…
Hvor er det ærgeligt at trøjen er vokset, for den ser eller rigtig smuk ud :-) God fornøjelse med Rasmillas lækre garn!
Sommertid sa…
Fargen var knall. Det var overraskende ja at den vokste så mye..for håpe det viser seg det motsatte når du prøve den på i tørr tilstand.
Lykke er jo å få garn i posten..håper du kommer over skrekken og finner noe som passer garnet og en oppskrift du liker å lage noe av det fine garnet.

Ha en forts fin påske !
Jakka ser i hvert fall flott ut - og ofte ordner det seg når det tørker. Ellers har jeg tørket "forvokste" strikkeplagg på varmekablene på gulvet med hell - men det er jo en risokosport, for man vet aldri HVOR mye det krymper...
Ja, det er virkelig hektisk å være "alene hjemme" - man tror det er de andre som stjeler all tiden, men neida. Bra du ikke kjeder deg da! Og ha en fortsatt god påske!
wims sa…
Jakka ser kjempefin ut, så håper det ordner seg når den tørker. Sånt er alltid skummelt. Vasking av plagg førstegang er ikke for de med tynnslitte nerver ,O)
Vanella sa…
Håper jakken blir slik du ønsker!

Når det gjelder påskepynt, så har jeg redusert pynten til lys, servietter og blomster i år. Og så skal jeg lage god mat, lammestek på første påskedag. Det blir bra nok.

Klem fra Torunn
Quiltefia sa…
Hei!! Det er ikke bare bare å strikke!! Jeg synes det er rart med den utvidelses/krymp greia du gambler med:-) Men det er vel fordi når du strikker luftif mønster vlir det fleksibelt!? Bra du oppdaget den skarpe kanten i vaskemaskinen!! Tenk så mye du kunne ødelagt!! Garnet ser kjempelekkert ut, og du fikk mye for pengene!! Det er nok smartere å dele det opp og så betale mer i porto enn i den h...... tollen. Det er faktisk ikke til å tåle!! Særlig når fortollingen skjer på postkontoret grrrrr. Jeg har ikke fått dreisen på garnkjøp på nett og det er kanskje like greit!! Jeg er flink til å kjøpe stoffer på nett!! Har du noe bra tips på garn (Jeg skal ikke strikke neste i Nepal) som har ca 16 m pr 10cm. Fin tykkelse, ikke for tykt men heller ikke for tynt. Og så trenger jeg tips på noe tynt, sommertopp som heter Sparrow også fra twist. 27m pr 10 cm. Jeg kan godt kjøpe på nett hvis du vet om noe du har strikket med. Kos deg hjemme!! Det kan faktisk være ganske deilig med noen dager for seg selv!! Forsatt god påske!! Klem anneKari:-)
sipusa sa…
Oi! Bra du ikke laget større størrelse da;-) Men jakka ser kjempefin ut på bildene, så jeg håper det ordner seg. Er jo kjedelig å måtte rekke opp men wm er jo ikke det verste garnet å rekke oppda, hvis det er noe trøst...

Og så nydelig pakke du har fått i posten da! Silkepapir og greier, nå fikk jeg enda mer lyst til å bestille garn:-D
Sylvia sa…
OOOOppps.....så synd med jakka di!
Kan jeg trøste deg med at min FLS-jakke nå er kjempelang, nesten som kåpe å regne? Den er som kjent strikket med hullmønster, på pinne nr 5. jeg valgte Mirasol, og Alpakka har som kjent lyst til å strekke seg ganske mye.
De trekvart lange ermene, er laaaange, og jakka rekker meg nedpå låret. men den er en favoritt. Du må igrunnen ta den som den er. men lykke til....
Ikke noe behov for påskekrim her, nei, man er da strikker og vet å lage påskespenning på hjemmebane! Men sjal som blokkes, kryper jo sammen en del når de tørker, så vi får håpe det går bra!

Har kriblet i fingrene etter å teste det ull/silkegarnet siden forrige gang du lenket til Rasmilla, det ser så lekker ut. Men venter på en annen forsendelse fra Danmark, så jeg får kanskje få den i hus først...

Her ble det også en mer rolig pusledag i dag - lader opp til Den Store Svenskehandelen i morra!

Lykke til med viktige valg og fortsatt god påske!
Det _ser_ i alle fall bra ut, jeg håper det ordner seg når den tørker! Fint at du har hatt en fin dag, men skjønner jo at det krever sin kvinne å være med på så mye ( i vår målestokk...)
Garnet som kom i pakken var veldig fint innpakket, jeg fikk pakke jeg også i dag, men den var mer vanlig. Har tatt bilder, men bloggen er litt forsømt..
Ønsker deg noen fine og gode dager, helst med alle dine ønsker oppfylt!! Klem
Lisbeth Bula sa…
Dette er nesten mer spenning enn en strikker kan tåle!! Jammen godt du fikk trøstepakke med godis fra Danmark!
Anlen sa…
Dette er spennende saker! Men håper jakka vert bra, den ser så lekker ut!
jannelea sa…
Oj!
Stort rungende lykke til herfra! Fint at lekkert trøstegarn kom så bra timet! Og takk for tipset om at en må melde (hvor?) at en har stor postkasse... Samme har hendt meg. God påske videre!
sissels sa…
Jakka er jo veldig fin, så jeg håper virkelig at den blir ok til deg.
Heldige du som fikk så flott pakke i posten (selv om den er bestilt av deg selv). Flotte farger var det.
Ha ei riktig så fin påske videre.
trinemamma sa…
Jakken er skikkelig lekker, så jeg håper den blir passe etter tørking. Det er jo rene påskekrimmen. Nydelig garn du har kjøpt :-)
karna sa…
Du lager din egen påskespenning du,-)
Nydelig jakke, håper den "faller på plass". Håper du har noen fine påskedager, klem
hanne sa…
Henger meeg med som følger her, jeg! Mye lekkert strikk! Flott mønster på jakka di, håper ting retter seg når den er tørket!
God påske!