VM: Langdistanse og sidespor

Det er travle tider her i Norge for tiden, daglig oppfølging av ski-VM krever sin kvinne. Når jeg i tillegg bor i vertsbyen for hele arrangementet hviler ansvaret ekstra tungt.

Jeg er selvfølgelig mitt ansvar bevisst, og gjør mitt beste for å heie alle deltakerene fram. Riktignok ikke fra Kollen, men ingen skal si at jeg ikke yter min innsats...fra sofakroken.

Som mange andre strikkeentusiaster har jeg selvfølgelig et VM-prosjekt på gang. Det finnes til og med en egen VM-strikkeblogg, der flere deltar og legger ut framgang på prosjekter. Der er ikke jeg med, her foregår det helt på privat basis. Prosjektet mitt er Atelier-jakka (Ravelry) som jeg nevnte i forrige innlegg, og som jeg påbegynte dagen VM startet.

Atelier-jakke på gang. Strikkes i Wollmeise 100% superwash i fargen Feldmaus.

Her er det flust med enkel glattstrikk, som egner seg utmerket til innsats foran TV-apparatet. Det kan likevel se ut som jeg har begitt meg ut på en langdistanse, der jeg kommer til å gå på en sprekk. Mange lange og tunge motbakker med vrangstrikk på denne etappen, kan føre til at jeg kommer til å bli diskvalifisert på tid.

Litt av vitsen med VM-strikk er nemlig å bli ferdig før VM er slutt. Det ser som sagt tvilsomt ut, men kanskje det går hvis jeg jukser litt og tar med VM i skiskyting også?

I tillegg var det nødvendig med en liten kortdistanse - et lite sidespor. Naboens nylig ankomne datter måtte utstyres med egnet utstyr for livet i vinter-Norge. En ulltrøye er et absolutt must etter min oppfatning.


Mine to bodde i ulltrøyer da de var små, og holdt seg gode og varme uansett utsondring av diverse kroppslige væsker.

Mønsteret er over 20 år gammelt og fra Nøstebarn, men det kan fortsatt kjøpes. Denne er strikket i to-tråds merinoull fra Nøstebarn. Jeg benyttet anledningen til å bruke litt rosa fra lageret. Velidg stort innhugg ble ikke, kun 18 gram garn ble forbrukt. Den er bitteliten, og jeg tror jeg må forte meg å få avlevert den før den blir for liten.

Bitteliten trøye. Håper virkelig den lille er så liten!

Mens jeg strikket denne lille trøya, kom jeg på at det antagelig er første gangen jeg strikker med rosa! Fargeskalaen jeg vanligvis strikker i omfatter ikke fargene rosa, rød, oransje og gul. Grunnen til at jeg i det hele tatt har rosa garn, er fordi jeg har fått det. Kanskje på tide å utvide fargerepertoaret litt?

Jeg skal tenke på det, men nå er det VM-strikk som gjelder!

Ha en strålende helg! :)

Kommentarer

berit.. sa…
er brennsikker på at du ikke blir diska.. hasteprosjekt MÅ gå foran :))

skjønn liten trøye !! og ja du bør absolutt utvide garnlagret.. vet aldri hvilke oppgaver du får ;)

god fredag.. nå må vi heie frem gutta til gull i dag :)
Fargerepetoaret her er plutselig utvidet, fra å mislike gult veldig, så er nøster plutselig dukket opp i heimen. Hel gul genser blir det ikke, men litt detaljer er lov.
Kort og Søm sa…
Så nydelig liten trøye, heldig er hun som får den.
God helg :O)
karna sa…
Jakka blir fin, uansett når den blir ferdig så er det et WM prosjekt,-)
Og monostrikking er kjedelig. Vesten var bare bedårenden og dine IKKE farger er de jeg trenger for energi. Ha en vm-innspurt, klem
Maria sa…
Sukk for en skjønn liten vest.
Hege sa…
Så søt trøye du har strikket :)
Nydelig rosafarge på den :)
VM er VM, ikke sant? Vi blir vel sittende og hoppe og glo til et stykke ut i neste uke likevel, så da er det jo like greit å ha noe som passer til den slags! Og jakka blir kjempefin.

Nydelig vest også. Som blond tenåring på 80-tallet er det en stund siden jeg har brukt rosa... Men det ligger noen arvede nøster her og der, og det har dukket opp noen småjenter i vennekretsen, så det blir nok noe rosa strikketøy etter hvert!
trinemamma sa…
Lekker liten rosa sak. Og jakken din tror jeg blir superlekker .-)
Ulla-Bella sa…
Kjempesøt trøye til den lille. Din VM-strikk ser ut til å bli flott, og ikke tenk på sluttdatoen - den tar den tiden den tar:)
For en nydelig rosa trøye til nabotulla - du er så flink og snill!
Også VMprosjektet ditt - vet du, jeg synes alltid du kommer i mål jeg altså - og det med stil så det holder!!
Ønsker deg en vidunderlig fin helg!!
Klem Lokki
Sylke sa…
Så morsomt med VM-strikk :) Det ble en søt trøye!

Ha en fin helg! Klem
Gitte sa…
Skøn lille vest ;-)

Tænk at man kan deltage i VM fra sofaen med strik. Det er da herligt.
Ser ud til at blive en lækker trøje, og skøn farve.
skb sa…
Søøøt presang til den nye verdsborgaren.
Bodil sa…
Endå ei flott jakke du strikkar, og ullskjorta var kjempesøt :) Ha ei fin helg :) Klem
Moan sa…
Dette sidesporet må godkjennes og du må få lov til å legge til VM i skiskyting!
Heldige nabojenta, som blir passet på :-)
Quiltefia sa…
Hei!! Jeg skjønner ikke hvor du finner alle de fine jakkene du strikker!!! Og den lille ulltrøya er helt nydelig!! Bra at man kan strikke samtidig som man ser på TV!! Hilsen AnneKari:-)
Sylvia sa…
Herlig VM jakke, som skapt til sofastrikking!!
Og den lille trøyen i rosa var vel skjønn!!!!!! Jeg har heller ikke mye rosa i garnlageret mitt, men har igrunnen lyst til å lage noe i rosa/lilla-nyanser nå. Å prøve nye farger er gøy. Blir litt lei av sort og rødt hele tiden.