Molly: hals og lue

Takk for alle koselige kommentarer på jakken i forrige innlegg! Nå har jeg gått over til småstrikk, ingen nye plagg er påbegynt foreløpig.


Jeg har hatt et hespe med luksusgarnet Bugga fra Sanguine Gryphon liggende en stund. Det var vanskelig å finne et verdig prosjekt til dette garnet, så det har fått ligge å godgjøre seg noen måneder.

Da jeg tok det fram, var det egentlig for å strikke et par vanter, nemlig Ringwood gloves som er et gratis mønster. Vantene er lekre, men jeg klarte ikke å få størrelsen rett. Etter tre forsøk ga jeg opp og fant ut at det ikke var dette garnet var bestemt for likevel.

Ringwood gloves har vaffelmønster og det fungerte veldig fint med fargespillet i Bugga. Luemønsteret Molly (gratis) har også vaffelmønster og når det i tillegg er en fin flette også så var ikke overgangen til lue så vanskelig.


Det var kjapp og enkel strikk og garnet var nydelig å strikke med. Resultatet ble en supermyk og deilig lue, garantert kløfri. Dette er ikke en lue for de kaldeste dagene, men den er fin for litt mer vårlige forhold.

Det gikk bare med 45 gram garn til lua, så da strikket jeg likegodt en hals i samme stil.


Jeg la opp like mange masker som til lua og økte det samme antallet. Så strikket jeg bare oppover til jeg hadde ni fletter, lagde en liten vrangbord og felte av.

Så nå har jeg til en stor forandring et matchende sett. Fine lillafarger er det også, så da kan det vel knapt nok bli bedre.

Åpen side med mer info på Ravelry for lua og for halsen.

Når jeg først er i gang med småstrikk, så har jeg en skummel plan om å plukke opp en ufo som har ligget og sett stygt på meg et halvt års tid...

Ha en fin kveld! :)

Kommentarer

gyldenkron sa…
UFO? hva er det for noe? Klarer ikke å få ufoer jeg, og jeg føler meg ganske alene om det, hehe. Herlig sett du har strikket deg. Og jakka under var virkelig flott
Xhantippe sa…
Utrolig flott lue og hals! Lekker, lekker farge!
berit.. sa…
herlige farger og flotte plagg !!

UFO ? har satt en kurv i synsfeltet i håp om at jeg skulle få ånden over meg.. den glimrer med sitt fravær :)

god kveld til deg :)
Lisbeth Bula sa…
Fin lue. Likte veldig godt det at du nevnte UFO. Så vet jeg at jeg ikke er alene om å ha noen av dem!
Ha en god kommende helg!
karna sa…
Kjempefint OG smart, takk for tips. Jeg har vist også Bugga (farlig m netthandel) og uten planer. Hva var betegnelsen på din bugga?
ps! UFOer gir liv ,-)
Quiltefia sa…
Hei!! Det var et fint sett!! Jeg blir så fristet av disse lekre garntypene som jeg ikke kjenner....... Jeg synes det er så kjedelig garn i garnbutikken!! Bortsett fra dette Fairytail som jeg er litt opptatt av for tiden...... De har åpen dag på Picles på søndag. Lurer på om jeg skal ta meg en tur for å kjenne på garnet der!? Jeg synes det er vanskelig å se hvordan garn er på nett. Det er mye letter å shoppe quiltestoffer på nett!! AnneK:-)
Så fint! Bugga-garnet må jeg se å få prøvd snart, det er så mange som skryter av det. Må bare strikke opp litt garn fra lageret først...
Ha en fin helg!
Oooh! lekkert! Bugga står helt klart på lyst-til-å-prøve-lista! Lykke til med ufo - her er det så mange av dem at det snart flytter små grønne menner inn i strikketralla mi...
Ulla-Bella sa…
Flott lue og hals. Det garnet var virkelig fint.
Kort og Søm sa…
Dette var fint!
God helg :O)
Skikkelig lekkert sett du har laga her!! Håper du får ei fin helg:))
skb sa…
Nydeleg farge på lua og halsen :)
Skautrollet sa…
Buggagarnet er utrolig mykt og godt. Har strikket både sokker og sjal av det. Synes spesielt det egner seg til sjal og skjerf. Også finnes det i så fine farger.
Anlen sa…
Så flott sett du har laga!! Nydeleg farge, og bugga har eg aldri testa. Trur det er eit av dei som må prøvast ein gong:)
Nina sa…
Stilig! Ja, det er kjekt med litt småstrikk også, særlig etter sånne store ferdigstilte prosjekter som jakken din!
Veldig fin lue!
Imponerende med så mange forsøk!
Og UFOer.. Jeg tør ikke snakke for høyt om det jeg... Kanskje jeg burde overrasket meg selv og tatt en liten UFOopptelling?

KLem og ha en fin dag!