Fint skal det være...

Jeg surrer fortsatt rundt med småstrikk om dagen og i den anledning fikk jeg en strålende nyttig idé. Endelig skulle jeg få strikket noen flere kjøkkenkluter. Jeg liker hjemmestrikkete sådanne, men er dårlig til å prioritere og lage så vi har et fornuftig antall i skapet.


For en stund siden fikk jeg overta en pose med restegarn fra min eks-svigermor. Der var det mye ymse og diverse fra 90-tall, men jeg fant noe garn jeg trodde ville egne seg ypperlig til kjøkkenkluter. En bomull- og linblanding kjentes det ut som.

Jeg skred til verket og strikket ikke mindre enn tre (ja det er mange til å være meg!) kluter på rappen etter Ulla-Bellas oppskrift.


Etterhvert som strikkingen skred fram, var det et eller annet med kosistensen på klutene som ikke stemte helt med bomull/lin. Det var en slags treghet eller motstand i garnet som jeg ikke helt kjente igjen. Jeg var sikker på at det ikke var ull eller syntetisk, så jeg strikket trøstig videre på "bomull/lin"-klutene mine.

Da det nærmet seg slutten på den tredje kluten, var det også nesten slutt på garnet. Det var da jeg oppdaget magebeltet til garnet, som samvittighetsfullt var lagt innerst i nøstet.


48% silke, av det ville slaget viste det seg at garnet inneholdt! Da klarte jeg selvfølgelig også å gjenkjenne silkefølelsen, som jeg ikke hadde klart å bestemme under strikkingen. Villsilke er tydeligvis av det matte, litt mer ru slaget, men det blir fantastisk myke og fine kluter av det!

Silke er vel ikke akkurat førstevalget til kjøkkenkluter i og med at det krever håndvask i 30 grader, som det står på banderolen. Nå er jeg i tilfelle av tvil! Hva bruker man kluter av silke til? Det blir hvertfall veldig eksklusive engangskluter av det. 

Jeg har selvfølgelig mistet motivasjonen til å lage mer fornuftige kluter i garantert helt sikkert bomullsgarn med banderolen på plass.


Ellers har jeg overraskende nok begynt på et nytt sjal. Eller det vil si jeg er snart ferdig med det. Bedre bilder og nyttige opplysninger kommer når det er ferdig og forhåpentligvis mer fotogent.

Ha en fortsatt fin uke! :)

Kommentarer

Ti-hi, ja det er da nogle farligt fornemme klude du har lavet. Har desværre ingen gode ideer til anvendelsen af klude, der kun kan vaskes ved 30 grader :-)
Oj! Prinsessekluter? :-)

Kanskje du kan rekke opp klutene og lage et langt, stilig skjerf eller noe?
jannelea sa…
Jeg tror sannelig vi strikker på samme sjal, dvs, jeg la opp mitt i går og det forundrer meg nesten litt at vi til og med har lignende farger.

De klutene vet jeg ikke helt om du får brukt, kanskje like greit å lage noe annet av dem?
berit.. sa…
rekk opp og bruk det garnet til noe annet.. litt "kostbare" kjøkkenkluter : )

ellers var fargen helt nydelig.. elsker slike blandinger.. men butikkene her fører kun Sandnes og Dale.. kjedelig !! og jeg hater å bestille garn på nettet.. må kjenne på det : )

har lyst å kjøre innom Garnudsalget i Aalborg til sommeren og få med meg noe cashmir.. det ser i alle fall fantastisk ut det Liselotte lager av det : )

ha en fin dag og lykke til med resten av sjalet ; )
Ho, ho, det var eksklusivt, ja! Men om du rekker dem opp, er det kanskje nok til et smalt skjerf?

Det sjalet der har jeg gått og lurt på om jeg ikke må strikke også - har bare ikke klart å bestemme meg for garn og farge. Gleder meg til å se ditt ferdig!
Synnøve sa…
Veldig fine klutar... :) Litt eksklusive og upraktiske, kanskje, men fine. Du kan jo bruka dei til støvtørking?
Synnøve sa…
Veldig fine klutar... :) Litt eksklusive og upraktiske, kanskje, men fine. Du kan jo bruka dei til støvtørking?
Det er de mest eksklusive kjøkkenklutene jeg har sett! Du kan jo bruke dem som vaskekluter (til deg selv) i stedet? Eller bare bruke dem som kjøkkenkluter og se hva som skjer når du vasker dem på 60 grader - kanskje det går bra? Jeg strikket en genser av råsilke, og det var veldig trått ja, men resultatet ble fint. Og silkemykt etter hvert.

Tror jeg kjenner igjen det sjalet fra Ravelry - blir spennende å se det ferdig!
Quiltefia sa…
Hei!! Fint skal det være!!! Når du har strikket kluter, da er det vel bare å se hvordan de reagerer!? De er superfine!! Du kan ha de på utstilling på kjøkkenet eller badet!? AnneK:-)
Moan sa…
Tenk å kunne skilte med silkekluter på kjøkkenet?
Nei, bare prøv å vask de på 60. Iallefall 1...
Gleder meg til å se sjalet :-)
karna sa…
Kjekt med banderolen inni nøster, nesten som negativt kinderegg ,-) Skjønner også at lufta gikk ut av klutstrikkinga, og den har aldri tent meg,-) Kos deg med noe det er gøy å lage, det gjør jeg.
Ulla-Bella sa…
Uff da, det var egentlig litt synd og bruke garnet til kluter. Flott sjal du lager:)
Hehe,jeg flirte godt.Men sikkert ergelig.Men sjalet ser jo fint ut det.
farmormor sa…
Hvorfor skal alle håndstrikkede kluter ha plass på kjøkkenet? Jeg tenker bestandig baderom når jeg strikker kluter. De blir så deilig å bruke i ansiktet, myke og gode og virkelig deilige. Hva kan vel bli bedre enn silke?? Heidi.

Jeg legger meg til som følger, og ser frem til løsningen på "problemet" Hehe
Mette sa…
Eg har sjølv strikka kluter av silke av di eg fann masse billig garn i ein litt ukurrant farge i ei restekort. Dei har fantastisk god sugeevne. No koker eg uansett sjelden klutane mine, dei vert nok helst vaska på 40 grader, og sikleklutane kjem ut på andre sida og er klare til bruk igjen.
skb sa…
Men er du sikker på at klutane ikkje toler meir enn 30 grader? Vask den eine på 60 grader og sjå kva som skjer...
Noe fint skal man da ha og silkekluter på kjøkkenet må være eksklusivt! Flott sjal!
Ha en strålende helg med vår i lufta!
Klem!
Anlen sa…
Eksklusiv dame, du! Det må vere kult å ha silkeklutar på kjøkenet, reknar eg med;)

Du får bruke dei til pynt....